به گزارش خبرنگار مهر، شامگاه دوشنبه در آیینی که به این مناسبت با حضور معاون هنری وزارت ارشاد و رئیس مرکز هنرهای تجسمی در مجموعه گرینلند شیراز برگزار شد، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس، گفت: جهان ما مورد هجوم تصاویر است.
بهزاد مریدی با بیان این نکته که دیدن بر شنیدن و گفتن غلبه پیدا کرده، گفت: اکنون در موبایل هریک از ما هزاران تصویر وجود دارد. تعداد تصاویری که در یک روز می بینیم شاید با تعداد تصاویری که یک جهانگرد قرن نوزدهمی در تمام سفرهایش می دید برابری کند.
وی با بیان اینکه اکنون ابزارهای تولید تصویر متنوع تر، ساده تر و همچنین ابزارهای بازتولید دیجیتالی تصویر بیشتر و گسترده تر شده است، بیان کرد: امروز هرگونه تصور بشری به تصویر تبدیل می شود. اکنون تصویر روشنی از خیالی ترین امور داریم. کاری که ادبیات تخیلی در قرن نوزدهم انجام می داد و دامنه تخیلات بشری را بسط می داد اکنون نقاشی و تصویرسازان انجام می دهند. از همین رو مفهوم فرهنگ بصری در کانون توجه محققان و سیاستگذاران قرار گرفته است.
مریدی با تاکید بر اینکه فرهنگ ما، بصری شده است، عنوان کرد: امروز از همه امور، حتی دوردست ترین جزایر این کره خاکی ، حتی اگر نرفته باشیم، تصویر روشنی داریم. اگرچه فرهنگ بصری انسان در حال رشد و پرورش است، اما همواره با جنبه آسیب شناسانه آن یعنی آلودگی بصری نیز روبه رو هستیم.
مدیرکل ارشاد فارس عنوان کرد: سهولت در ساخت تصویر و سرعت در بازتولید دیجیتالی تصویر موجب شده است که تصاویری نازل و بدون کیفیت زیباشناختی پیرامون مان را بگیرد. برای کنترل این آلودگی بصری برخی پیشنهاد به ارتقا سواد بصری می دهند یعنی مردم باید بیاموزند که کدام تصاویر بی ارزش و دام با ارزش است. کدام را ببینند وکدام را نبینند.
مریدی تاکید کرد: برای کاهش آلودگی بصری، بیش از همه، هنرمندان می توانند یاری مان کنند. این برعهده تصویر سازان است که فرهنگ بصری و سواد بصری را ارتقا دهند و با آفرینش آثاری زیباشناسانه بر کیفیت تصاویر بیافزایند. بدین خاطر، امیدمان به گرافیست هاست.
رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی طراحان گرافیک ایران نیز در این آیین اولویت این انجمن را تمرکززدایی از برگزاری دوسالانه های هنری به ویژه سرونقره ای عنوان کرد و گفت: خوشبختانه این نخستین باری است که سرو نقره ای بیرون از تهران برگزار می شود لذا خرسندیم که شهر شیراز پیش قدم این جریان شد.
علی رشیدی با بیان اینکه همیشه علاقه داشتیم این اتفاق بیفتند، گفت: شما به ما قوت قلب دادید تا این رویداد در شهرهای دیگر نیز برگزار شود.
مدیر چهارمین دوسالانه گرافیک سرونقره ای در شیراز نیز در این مراسم، عنوان کرد: این دومین باری است که در شیراز این دوسالانه روی داده است که خیلی از ماها بارها منتظر این رویداد در شیراز بودیم. از سویی برگزاری کارگاه استاد ایسیدورفرر، هنرمند گرافیست اسپانیایی در شیراز بسیار باعث خرسندی است.
مرتضی محلاتی ادامه داد: به هر ترتیب توان شیراز بیش از این دوسالانه است. اما چنین فضایی کمتر در شیراز دیده می شود.
دنیای غرب مملو از پیش قضاوت های پوچ است
میهمان ویژه این آیین ایسیدور فرر هم در گشایش چهارمین دوسالانه گرافیک سرونقره ای با ابراز اینکه شکل گیری این رویا در شیراز برای او خاطره ای بیاد ماندنی است، گفت: دنیای غرب مملو از پیش قضاوت های پوچ است. پیش قضاوت هایی که خیلی دور از واقعیت هست لذا تنها راه فهمیدن ایران سفر کردن به این کشور است.
این طراح صحنه و کاریکاتوریست اسپانیایی بیان کرد: دیدن اینکه ذات انسان در همه جای دنیا یکسان است تجربه والایی است از این رو در دو روزی که ایران هستم تمام آن ذهیت هایی که بر اساس پیش قضاوت های غربی است پاک شد و این را با چشمانم دیدم ایران کشوری با مردمی به شدت سخاوتمند وخلاق است و برای من اینجا بودن بهترین هدیه است.
فرر با بیان اینکه به تعداد نامحدودی تعریف مانند تعداد طراحان در دنیا وجود دارد، ادامه داد: طراحی ممکن کردن تصور خیالی است از این رو باهم و در بین هم تصورات خیالی را ممکن می کنیم.
در آیین گشایش چهارمین دوسالانه گرافیک ایران با عنوان سرونقره ای قباد شیوا، ساعد مشکی، بیژن صیفوری، اونیش امین الهی و ایرج میرزاعلیخانی حضور یافتند.
در ادامه چهارمین دوسالانه گرافیک سرونقره ای در شیراز ساعت 18 سه شنبه 12 آبانماه کارگاه ایسیدور فرر، گرافیست اسپانیایی در مجموعه فرهنگی و گردشگری گرینلند برگزار می شود.
نظر شما