به گزارش خبرنگار مهر، احسان جهانیان ظهر دوشنبه در کمیسیون ارتقاء امنیت اخلاقی و اجتماعی به بررسی راهکارهای ارتقاء احساس امنیت در جامعه اشاره کرد و اظهار داشت: بر اساس نتایج به دست آمده از یک تحقیق پژوهشی در سال ۹۱ تا ۹۳ عوامل موثر بر ایجاد احساس امنیت مشخص شده اند.
وی بیان داشت: بر اساس نتایج این تحقیق پلیس تنها بخشی از احساس امنیت را ایجاد می کند و می تواند به طور غیر مستقیم روی احساس امنیت در شهروندان موثر باشد.
مدیرکل امنیتی، انتظامی استانداری لرستان حمایت اجتماعی، ریسک و مخاطره، بی نظمی اجتماعی و ترس از وقوع جرائم و بزهکاری را تعیین کننده ترین عوامل موثر بر احساس امنیت دانست و افزود: افرادی که تجربه نا امنی قبلی نداشته اند از احساس امنیت بیشتری برخوردارند.
جهانیان سطح سواد و تحصیلات را در میزان احساس امنیت افراد تاثیرگذار دانست و عنوان کرد: بنا بر نتایج به دست آمده از تحقیق فوق هر چه انسان باسواد تر باشد احساس ناامنی بیشتری دارد.
وی بیشترین میزان احساس ناامنی را به گروه سنی ۲۵ تا ۲۹ سال مربوط دانست و اضافه کرد: افراد بالای ۶۰ سال کمترین احساس ناامنی را دارند.
مدیرکل امنیتی، انتظامی استانداری لرستان با بیان اینکه احساس امنیت در ابعاد روانی، اقتصادی، سیاسی و قضایی کمتر است ادامه داد: افرادی که نسبت به روحانیت نگرش مثبت دارند از احساس امنیت بالایی برخوردارند.
جهانیان میزان احساس امنیت در کشور را در حد پایینی دانست و گفت: ابعاد شش گانه احساس امنیت شامل امنیت دفاعی، انتظامی، شغلی، جانی، مالی و اخلاقی است.
وی به راهکارهای ارتقاء احساس امنیت در جامعه که از نتایج برخی تحقیقات به دست آمده است اشاره کرد و افزود: اجرای طرح پلیس جامعه محور، اجرای طرح نگهبان محله، افزایش نقش نظارتی پلیس بر جرائم خیابانی، اعتماد سازی برای تقویت احساس امنیت همگی عواملی هستند که باعث ارتقاء احساس امنیت می شوند.
مدیرکل امنیتی، انتظامی استانداری لرستان عدم نگرانی از تامین امنیت و تامین نیاز افراد را در ارتقاء احساس امنیت موثر خواند و اضافه کرد: همچنین افزایش احساس امنیت از طریق رفع فقر و محرومیت و دسترسی شبانه روزی شهروندان به مراکز و امکانات درمانی حاصل می شود.
جهانیان با بیان اینکه بین شاخص های امنیتی و احساس امنیت تفاوت زیادی وجود دارد اظهار داشت: پیشنهاد می شود کمیته ای به منظور ارتقاء احساس امنیت در استان تشکیل شود.
نظر شما