۹ اسفند ۱۳۸۴، ۱۳:۳۹

ارزيابي كارشناسان از گزارش البرادعي / مدير مسئول كيهان در گفتگو با "مهر" (3):

غرب وارد وادي " نيت خواني " شده كه نه قابل محاكمه و نه دسترسي است

غرب وارد وادي " نيت خواني " شده كه نه قابل محاكمه و نه دسترسي است

حسين شريعتمداري گفت:آژانس وغرب وارد وادي "نيت خواني" شده اند و چون نيت ها اصولا قابل محاكمه و دسترسي نيستند، مشخص است كه گزارش البرادعي فاقد وجاهت قانوني است.

حسين شريعتمداري، مدير مسئول روزنامه كيهان در گفتگو با خبرنگار سياسي " مهر" در خصوص آخرين گزارش البرادعي در مورد مساله هسته اي ايران گفت: آقاي البرادعي وقتي كه شفاف سازي را در مورد ايران مطرح مي كند، بايد توضيح دهد كه مكانيسم شفاف سازي در مورد ايران چيست.

نماينده ولي فقيه در موسسه كيهان افزود: به لحاظ قانوني در NPT شفاف سازي يك مكانيسم مشخص و شناخته شده دارد و آن اعزام مرتب بازرسان آژانس بين المللي انرژي اتمي به كشورهاي عضو آژانس است، به اذعان گزارشهاي البرادعي بازرسان آژانس كاملا فعاليت هاي هسته اي ايران را تحت نظر دارند و ايران كمال همكاري را در اين مورد داشته است.

اينكه بعد از طي اين مراحل باز هم از ما خواستار شفاف سازي مي شوند، نشان مي دهد كه ديگر مساله حقوقي و فني نيست و آنها وارد وادي "نيت خواني" شده اند و چون نيت ها اصولا قابل محاكمه و دسترسي نيستند، مشخص است كه گزارش البرادعي فاقد وجاهت قانوني است

شريعتمداري افزود: در پروتكل الحاقي (2+ 93) بازرسان اجازه فعاليت بيشتري را پيدا مي كردند و در هر زمان و مكان كه مي خواستند مي توانستد از تاسيسات هسته اي كشور مورد نظر بازديد كنند، ايران با وجود آنكه پروتكل را به تصويب مجلس خود نرسانده بود اما طي دوسال كاملا با اين چارچوب هم تعامل كرد و اجازه همه گونه بازرسي را به آژانس داد ، حتي بر اساس " منبع باز" مراكزي را كه آنها اعلام مي كردند ، بدون ارائه هيچ شواهد و نمونه و دليلي، اجازه يافتند كه مراكز و نقاطي را كه مي خواستند بازرسي كنند؛ مراكزي مثل لويزان و پارچين و ...

وي تاكيد كرد: اينكه بعد از طي اين مراحل باز هم از ما خواستار شفاف سازي مي شوند، نشان مي دهد كه ديگر مساله حقوقي و فني نيست و آنها وارد وادي "نيت خواني" شده اند و چون نيت ها اصولا قابل محاكمه و دسترسي نيستند، مشخص است كه گزارش البرادعي فاقد وجاهت قانوني است.

اين صاحبنظر امور سياسي در پاسخ به اين سئوال كه شفاف سازي وظيفه آژانس است و ابهام در خصوص شفاف سازي بر عهده مسئولين آژانس  بوده و مسئوليتي بر عهده ايران  نيست، ضمن تاييد اين مساله گفت: ما همه آنچه را كه در مكانيسم قانوني بود، انجام داديم و هرچه از ما خواستند را انجام داديم، اگر آنها باز نگراني  و ترديد دارند بايد در ناكارآمدي قوانين خود ترديد كنند، هرچند كه آنها به خوبي مي دانند كه قوانين ناكارآمد نيست و صلح آميز بودن فعاليت هاي هسته اي ايران را هم فهميده اند.

شريعتمداري در پايان تاكيد كرد: ماجراي موضوع هسته اي ايران، چيز ديگري است، آنها سه ماه بعد از توافق نامه پاريس، صريحا گفتند تضمين عيني ايران اين است كه اصولا فعاليت هاي هسته اي خود را تعطيل كند! خانم رايس هم چندي قبل گفت : با اينكه بهره مندي از چرخه سوخت يك حق براي كشورها است ، اما ما در عرصه بين الملل به ايران اعتماد نداريم!، چيزي كه الان با آن مواجه هستيم، بهانه جويي است و اصولا وجاهت قانوني و فني ندارد.

کد خبر 296729

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha