به گزارش خبرگزاری مهر، مصیب نعیمی، مدیر مسوول روزنامه الوفاق تصریح کرد: وقف در ایران از گذشته به عنوان یك فرهنگ و سنت موثر قابل اعتنا و توجه بوده است تا آنجا كه در بخش اعظم كشور و در سالهای اخیر بسیاری از طرح های عام المنفعه مثل بیمارستان، آبرسانی، برق و غیره به وسیله موقوفات تامین شده است كه این روند تاكنون به شكل گسترده ای ادامه یافته است اما با فراز و نشیب هایی هم روبرو بوده است.
وی در خصوص وضعیت تبلیغ و ترویج فرهنگ وقف در سطح كشور در سالهای اخیر افزود: با توجه به گستردگی دامنه وقف، سازمان اوقاف هم به یك سازمان عظیم و موثر تبدیل شده است.
نعیمی همچنین نقش رسانه ها را در توسعه فرهنگ وقف و تبیین نیازهای روز اینگونه بیان كرد: بدیهی است وقتی خدماتی در قالب موقوفه مورد استفاده عموم قرار می گیرد، خود نوعی فرهنگ سازی است و كمك مردم را افزایش می دهد و مردم را تشویق می كند كه اگر امكاناتی دارند، وقف كنند این خود یك فرهنگ است. فرهنگ یعنی محكم كردن عقاید مردم و كمك به همنوعان كه وقف این نقش را ایفا می كند.
وی افزود: رسانه ها بدون شك با توجه به تجربیات موفق كه در وقف داشتیم می توانند در كشور جایگاه سنت نیک را برای عامه مردم تشریح كنند. همچنین نقش و اثرآن را در از بین بردن محرومیت ها و ایجاد تسهیلات برای مردم بازگو كنند. بنابراین نقش رسانه ها بسیار موثر است تا این سنت نیک در سطح گسترده ای ادامه پیدا كند، اگر وقف مسیر درست طی كند و رسانه ها آن را تقویت كنند، می تواند پشتوانه محكمی برای ملت و دولت باشد.
به اعتقاد وی برای توسعه وترویج این سنت حسنه در جامعه تبیین جایگاه و نقش این عمل خیر در بین مردم و افكار عمومی به عنوان مهمترین عنصر می تواند حائز اهمیت باشد منتها روشهای ترویج آن در معرفی نمونه های برجسته وقف وتاثیر آن در جهت رفع محرومیت مهم است. اگرچه كارهایی شده ولی اقدامات دیگری هم می تواند، صورت گیرد.
نظر شما