۱۴ دی ۱۳۹۴، ۱۵:۱۹

مشروح بیست و دومین نشست خبری سخنگوی ارشاد؛

رقابت ۲۸۹ فیلم درجشنواره فجرامسال/پیش‌بینی رشد۲۰درصدی بودجه ارشاد

رقابت ۲۸۹ فیلم درجشنواره فجرامسال/پیش‌بینی رشد۲۰درصدی بودجه ارشاد

سرنوشت حج تمتع پس از اقدام ریاض درقطع روابط دیپلماتیک باتهران، پیش‌بینی رشد ۲۰درصدی بودجه ارشاد در سال۹۵ و استنکاف شهردار تهران از تحقق وعده‌اش به وزیر ارشاد، اهم اظهارات سخنگوی ارشاد بود.

به گزارش خبرنگار مهر، بیست و دومین نشست خبری سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پیش از ظهر امروز دوشنبه (۱۴ دی ماه) در سالن اجتماعات دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی در تهران برگزار شد.

حسین نوش‌آبادی در ابتدای این کنفرانس مطبوعاتی ضمن تسلیت شهادت شیخ نمر، این اقدام را در راستای سیاست‌های استعماری و نیّات شوم دشمنان اسلام در ایجاد تفرقه میان مذاهب اسلامی ارزیابی و با اشاره به تصمیم مقامات سعودی در قطع روابط دیپلماتیک با جمهوری اسلامی ایران، آن را نشانه بی‌تدبیری، ناپختگی، سردرگمی و اقدامی در جهت سرپوش گذاشتن بر جنایتی که دولت سعودی مرتکب می‌شود، توصیف کرد و گفت: همه این مسائل در کنار بی‌تدبیری مقامات سعودی در تأمین امنیت حجاج و زائران خانه خدا، پرونده رو به زوال این رژیم را تکمیل کرده است.

معاون حقوقی، پارلمانی و امور استان‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه حمله به سفارت عربستان سعودی در تهران و کنسولگری این کشور در مشهد را اقدامی مشکوک خواند و گفت: این اقدام از طرف مردم صورت نگرفته و این احتمال وجود دارد که یک طراحی و سناریو از سوی کسانی باشد که به دنبال ایجاد اختلاف و تنش بیشتر در روابط بین دو کشور هستند.

وی افزود: عناصری که در این دو حرکت حضور داشته‌اند توسط نهادهای امنیتی و انتظامی، شناسایی و بازداشت و تحویل مقامات قضایی شده‌اند. اماکن دیپلماتیک و سفارتخانه‌ها طبق حقوق بین‌الملل از مصونیت برخوردارند و تجمعی که مقابل سفارت عربستان در تهران و کنسولگری این کشور در مشهد صورت گرفته، قانونی نبوده است و باید به این تخلف رسیدگی شود.

احتمال تاثیرپذیری حج تمتع از قطع روابط ریاض - تهران

سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص اقدام عملی جمهوری اسلامی در قبال این قبیل اقدامات رژیم عربستان سعودی، تاکید کرد: ما همانطور که به خاطر هتک حرمت دو نفر از هموطنانمان در فرودگاه جده توسط دو نفر از ماموران سعودی، تصمیم به توقف حج عمره گرفته بودیم، این سیاست خود را ادامه خواهیم داد، چرا که حداقل شروط ما برای ازسرگیری عمره ایفا نشده است و رأی بسیار ضعیفی هم که برای آن دو مأمور خاطی صادر شد، حتی به مرحله اجرا هم درنیامده است و با توجه به این وضعیت و نیز عدم تأمین سایر شروط ما، سیاست ما در خصوص حج عمره کما فی‌ سابق توقف اعزام زائران به این حج است اما در مورد اقدام عملی ایران در خصوص تصمیم مقامات عربستان برای قطع روابط دیپلماتیک با ایران، با توجه به اهمیت مسئله معنوی حج تمتع، ما فعلا در این خصوص اظهارنظر صریحی نخواهیم کرد و باید بررسی شود که آیا این اقدام آنها، تاثیری در اعزام زائران ایرانی حج تمتع در سال ۹۵ خواهد داشت یا نه؟

نوش‌آبادی در پاسخ به سؤال دیگری در مورد تدوین سند ملی صنعت چاپ، ضمن اشاره به اهمیت این صنعت در نقشه راه تدوین شده در سیاست‌های کلان کشور، از انجام برخی اقدامات برای تدوین این سند خبر داد و ابراز امیدواری کرد: سند ملی صنعت چاپ با همکاری وزارت ارشاد و صنوف مرتبط با این صنعت به زودی تدوین شود.

شهردار تهران از تحقق وعده خود به وزیر ارشاد استنکاف کرد

وی در خصوص پاسخ قالیباف به نامه جنتی در مورد مکان برگزاری نمایشگاه کتاب تهران نیز گفت: علیرغم اعلام ارسال این نامه از سوی شهردار تهران به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در نشست رسانه‌ای رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران مبنی‌بر ارائه پاسخ نامه وزیر ارشاد از سوی شهردار تهران، همانطور که از این اظهارنظر مشخص است، شهرداری تهران از اینکه مکانی را که قبلاً قرار بوده است برای برگزاری نمایشگاه کتاب مهیا کند، استنکاف کرده و گزینه شهر آفتاب را که نزدیک حرم امام راحل است، پیشنهاد داده است.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه هنوز زیرساخت‌های کافی برای اجرا و تشکیل نمایشگاه کتاب در این مکان فراهم نیست، طبیعی است هرگونه تصمیم‌گیری در خصوص برگزاری نمایشگاه در این مکان، عجولانه است و بعید است که نمایشگاه سال آینده در این مکان برگزار شود و به احتمال قریب به یقین این نمایشگاه سال آینده در مصلای تهران برگزار خواهد شد.

هیئت نظارت بر مطبوعات در خصوص اصرار «یالثارات» برای ارتکاب تخلف، به اجماع رسیده بود

سخنگوی وزارت ارشاد که ساعتی پس از جلسه هیئت نظارت بر مطبوعات به نشست رسانه ای آمده بود، همچنین از لغو پروانه نشریه «یالثارات الحسین» با نظر اکثریت اعضای هیئت نظارت بر مطبوعات در جلسه امروز دوشنبه ۱۴ دی ماه خبر داد و گفت: این هیئت با استناد به بندهای ۸ و ۱۱ ماده ۶ قانون مطبوعات و نیز تبصره ۲ همین ماده، پروانه هفته نامه مذکور را لغو کرده است.

نوش‌آبادی با تاکید بر اینکه هیئت نظارت بر مطبوعات یک شورای فرا دستگاهی است که اعضای آن را نمایندگانی از هر سه قوه و همچنین برخی از نهادهای دیگر مانند دانشگاه ها و حوزه های علمیه تشکیل می دهند، گفت: هیئت نظارت بر مطبوعات در جلسه امروز بر این مسئله که نشریه مذکور اصرار بر تخلف داشته است، اجماع داشتند و با اکثریت آراء، رای به لغو پروانه آن دادند.

به گفته سخنگوی وزارت ارشاد: این نشریه در سال ۹۲ هم از سوی هیئت نظارت بر مطبوعات توقیف شده بود و پس از بررسی پرونده آن در دادگاه و انتشار مجدد، سه بار دیگر هم از این هیئت تذکر کتبی و شفاهی دریافت کرده بود و در سال ۹۳ هم افترا ها و توهین هایی را به مسئولان و مقامات کشور نسبت داده بود که من از بیان این افتراها اجتناب می‌کنم.

وی همچنین از تصمیم گیری هیئت نظارت بر مطبوعات در جلسه امروزش در خصوص روزنامه بهار که از سوی دستگاه قضائی توقیف شده بود، خبر داد و گفت: هیئت نظارت بر مطبوعات بر اساس بند ۵ اصل ۱۹۶ قانون اساسی، نامه ای را از قوه قضائیه دریافت کرده که در آن دستگاه قضائی به دلیل آنچه اقدام این نشریه علیه نظام تشخیص داده، خواستار توقیف این روزنامه شده است.

نوش آبادی تاکید کرد: هیئت نظارت بر مطبوعات، فارغ از این نامه تصمیم گرفت که گزارش خود را متعاقباً به قوه قضائیه در این رابطه ارسال کند.

وزارت ارشاد کماکان مخالف افزایش تعرفه واردات کاغذ است

سخنگوی وزارت ارشاد در پاسخ به سوال دیگری در مورد پیش بینی اش از وضعیت مصرف کاغذ در آستانه انتخابات مجلس و خبرگان رهبری، ضمن تکرار موضع این وزارتخانه مبنی بر مخالفت با افزایش تعرفه واردات کاغذ، از احتمال بروز برخی نوسانات در قیمت کاغذ و محصولات فرهنگی در این ایام خبر داد و در عین حال با اشاره به شیوه های مختلف دیگری غیر از چاپ پوستر و اقلام چاپی برای تبلیغات نامزدها از جمله نرم افزارها و کانالهای اطلاع رسان، این مسئله را فرصتی برای صنعت چاپ کشور خواند.

پیش بینی رشد ۲۰ درصدی بودجه ارشاد در سال ۹۵

معاون حقوقی، پارلمانی و امور استانهای وزارت ارشاد در مورد بودجه این وزارتخانه در سال ۹۵ هم یادآور شد: هنوز بودجه سال ۹۵ نهایی نشده و احتمال برخی تغییرات در بودجه پیشنهادی در مجلس هم وجود دارد اما ما پیش بینی می کنیم که بودجه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از یک رشد ۲۰ درصدی در سال ۹۵ برخوردار شود.

نوش آبادی در پاسخ به سوال خبرنگار مهر در خصوص جزئیات تصمیم وزارت ارشاد برای تاسیس یک هولدینگ با اعتباری معادل ۵۰۰ میلیارد تومان و با هدف رسیدگی به مشکلات نویسندگان، هنرمندان و روزنامه نگاران و همچنین تبدیل صندوق «هنر» به یک بنگاه اقتصادی اظهار داشت: صندوق اعتباری هنر حوزه های مختلف سینمایی، فرهنگی و مطبوعاتی را پوشش می‌دهد و همه فعالان این حوزه ها، اعضای این صندوق به شمار می روند. بر اساس اخرین گزارش در حال حاضر غریب به ۴۵ هزار نفر عضو صندوق اعتباری حمایت از نویسندگان، هنرمندان و روزنامه نگاران (هنر) هستند. که پیش بینی می‌شود این تعداد تا آخر سال به ۵۰ هزار نفر برسد.

تصمیمی برای تبدیل صندوق «هنر» به بنگاه اقتصادی نداریم

وی ادامه داد: در بخش سینمایی ۶ هزار و ۴۹۵ نفر عضو این صندوق هستند که ۳ هزار و یکصد نفر از آنها تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی و ۴ هزار نفر هم بیمه تکمیلی  هستند. در حوزه فعالان قرآنی ۸ هزار نفر عضو این صندوق هستند. در حوزه فرهنگی ۳ هزار و ۹۵۹ نفر عضو صندوق هستند که یک هزار و ۱۳۲ نفر از آنها زیر پوشش بیمه تامین اجتماعی و ۹۷۵ نفر زیر پوشش بیمه تکمیلی هستند. در بخش مطبوعات ۳ هزار و ۶۶۸ نفر عضو صندوق هستند که یک هزار و ۳۹۹ نفر از آنها زیر پوشش بیمه تامین اجتماعی و ۹۷۵ نفر هم زیر پوشش بیمه تکمیلی هستند. در بخش هنری ۲۱ هزار و ۶۵۲ نفر عضو صندوق هستند که از این تعداد ۱۱ هزار و ۷۲۴ نفر تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی و ۵ هزار و ۷۳۳ نفر تحت پوشش بیمه تکمیلی هستند. در حوزه کانون های فرهنگی و هنری مساجد ۷۱۸ نفر عضو صندوق هستند که از این تعداد ۴۹۰ نفر تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی و ۱۹ نفر هم تحت پوشش بیمه تکمیلی هستند.

نوش آبادی سپس گفت: تامین نیازهای این ۴۵ هزار نفر در صندوق اعتباری هنرمندان، نویسندگان و روزنامه نگاران، کار دشواری است و این صندوق باید به سمتی حرکت کند که بتواند درآمدی برای خودش تولید و سرمایه های لازم را جذب کند و با همکاری منابع بانکی توسط نهادهای مختلف کشور، کمک های لازم را اخذ کند که البته این مسئله به معنای تبدیل شدن صندوق به یک بنگاه اقتصادی نیست.

سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: هنر صندوق هنر این است که منابع دیگری را برای خود جذب کند و بتواند خودش را تقویت کند. این یک سیاست اصولی و درست است و ما به دنبال این هستیم که صندوق اعتباری هنر را به سمت افزایش جذب سرمایه با مشارکت بخش خصوصی سوق دهیم.

جوایز کتاب سال و جلال برای ما به یک اندازه معتبرند

نوش آبادی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار مهر در مورد منفک شدن بخش ادبیات از جایزه کتاب سال و انتقال بخش‌های شعر و داستان آن به جوایز شعر و جلال آل احمد که توسط بنیاد شعر و ادبیات داستانی برگزار می شوند و اینکه آیا بهتر نبود این تصمیم مهم با کسب نظر از اهالی ادبیات صورت می گرفت، گفت: وزارت ارشاد جایزه جلال آل احمد و جایزه کتاب سال را در یک سطح می داند و این دو برایش تفاوتی ندارند.

وی افزود: کمااینکه شما مشاهده کردید که امسال سطح مالی جوایز برگزیدگان جشنواره آل احمد با کتاب سال یکسان بود و در واقع وزارت ارشاد به یک میزان برای هر دوی آنها اعتبار قائل شد.

معاون حقوقی، پارلمانی و امور استان‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین در توضیحی درباره جشنواره فیلم فجر امسال گفت: کاخ مردمی جشنواره در پردیس سینمایی ملت خواهد بود و به همین ترتیب برای اولین بار مردم می توانند در کنار عوامل دست اندرکار و سازنده فیلم ها، به تماشای آثارشان بنشینند. کاخ جشنواره هم در سالن همایش های برج میلاد خواهد بود و تعداد سالن های بخش مردمی ۲۷ سالن است که در ۱۴ سینما با ۸ هزار و ۴۳۴ صندلی دایر خواهد بود.

رقابت ۲۸۹ فیلم در سی و چهارمین جشنواره فجر

به گفته وی، در بخش نگاه نو جشنواره فیلم فجر ۳۴ اثر ثبت نام کرده اند که در نهایت ۱۱ اثر انتخاب شدند و اسامی آنها هم روز شنبه اعلام شد. در بخش سودای سیمرغ، ۶۶ فیلم دیده شدند که در نهایت ۲۲ اثر توسط هیات انتخاب معرفی شدند. در بخش انیمیشن ۷ اثر در برنامه جشنواره گنجانده شدند. در بخش فیلم های مستند، ۸۵ اثر فرم تقاضا را پر کردند که از این تعداد ۷۶ اثر بازبینی شد و ۹ اثر هم به دبیرخانه نرسید. تصمیم درباره آثار این بخش در همین هفته اتخاذ خواهد شد. در بخش «هنر و تجربه» ۸۷ اثر فرم پر کردند که در پایان این هفته نتایج این بخش هم اعلام خواهد شد.

سخنگوی وزارت ارشاد ادامه داد: مجموعا ۲۸۹ فیلم اعم از بخش نگاه نو، سودای سیمرغ، مستند، هنر و تجربه و انیمیشن در جشنواره فیلم فجر امسال حضور دارند که مراسم افتتاحیه آن ۱۲ بهمن در تالار وحدت و اختتامیه آن ۲۲ بهمن در برج میلاد برگزار خواهد شد. بخش بین الملل جشنواره فیلم فجر هم در اردیبهشت ۹۵ برگزار می شود.

نوش آبادی در خصوص علت تخصیص نیافتن بودجه در حوزه تئاتر برای بازسازی سالن های تئاتر شهر هم گفت: ما سال ۹۴ را سال تئاتر نامگذاری کردیم به این جهت که به این  هنر اهمیت داده شود، اما متاسفانه به دلیل تنگناهای مالی و محدودیت های اعتباری، بودجه کافی برای تکمیل و بازسازی اماکن مهم فرهنگی و هنری از جمله سالن های تئاتر اختصاص داده نشده است. البته در بازدیدی که وزیر ارشاد از سالن های تئاتر شهر انجام داد، دستورات لازم برای تسریع در تکمیل این سالن را در آینده نزدیک داد. با این وجود اعتبارات ما به دلیل محدودیت های کلی که در کل کشور در حوزه بودجه وجود دارد، پاسخگوی نیازهای جامعه هنری به خصوص در بخش تئاتر نیست.

می‌پذیریم که اعتبارات برای بازسازی تئاتر شهر کافی نیست

معاون حقوقی، پارلمانی و امور استان های وزارت ارشاد در عین حال از پیگیری های زیاد این وزارتخانه برای بازسازی به موقع سالن ها جهت برگزاری جشنواره تئاتر فجر خبر داد و گفت: وزارت ارشاد در حوزه بازسازی و تکمیل پروژه های عمرانی با مشکلات و تنگناهای اعتباری روبرو است که امیدواریم با رشد حدودا ۲۰ درصدی دستگاه فرهنگی در سال ۹۵ این مشکلات کاهش یابد و تئاتر که جزو هنرهای مظلوم این کشور است، از این مظلومیت خارج شود.

وی در مورد مشکلات مالی ارکستر سمفونیک هم گفت: بخش اول کمک هایی که قرار بود انجام شود، انجام شده و ارکستر سمفونیک تهران و ارکستر سمفونیک ملی کارشان را شروع کردند و با حمایت رئیس جمهور و پیگیری های وزارت ارشاد و شخص آقای جنتی و مدیریت جدید و برنامه ریزی و ساماندهی مطلوب، مشکلات این حوزه کاهش یافته است. البته دغدغه برای تامین نیازهای مالی همواره از سوی رهبر این ارکستر عنوان شده است، اما باید پذیرفت که تامین مجموعه ای که بتواند کار مطلوبی ارائه دهد امر دشوار و سختی است اما انشاءالله اتفاقی نخواهد افتاد که شاهد تعطیلی ارکستر سمفونیک باشیم.

هشدار جدی به هنرمندانی که با شبکه های ماهواره ای خارج از کشور همکاری می‌کنند

سخنگوی وزارت ارشاد در مورد اقدام وزارت ارشاد پیرامون حضور برخی از بازیگران سینما و تلویزیون در شبکه های ماهواره ای خارج از کشور نیز گفت: ما همواره متذکر شده ایم که هرگونه همکاری با شبکه های ماهواره ای خارج از کشور که غالبا هم شبکه‌های ضد انقلاب، معاند و مخالف جمهوری اسلامی ایران هستند، تخلف و جرم است؛ چه در قالب مصاحبه با این شبکه ها، چه ارائه آگهی و سفارش تبلیغاتی و چه ایفای نقش در آنها.

وی ادامه داد: اما گاهی آثار برخی از هنرمندان ما توسط برخی از شبکه های رادیویی و تلویزیونی و بدون اطلاع و رضایت آنها در این شبکه ها پخش می شود که در این صورت، پیگردی متوجه هنرمندان ما نخواهد بود و این موضوع در حوزه کپی رایت و بحث‌های حقوقی قابل پیگیری است که البته در این مورد هم آنها باید ضمن شکایت از موضوع، متقاضی احقاق حق خود باشند چراکه اگر این کار را انجام ندهند ممکن است این شائبه به وجود آید که پخش این آثار با رضایت خود این هنرمندان صورت گرفته است.

تکذیب اظهارات بیژن نوباوه از سوی سخنگوی وزارت ارشاد

نوش آبادی در مورد علت حمایت نکردن وزارت ارشاد از جشنواره فیلم «عمار» که یکی از خبرنگاران مدعی این موضوع شد، ضمن تکذیب اظهارات بیژن نوباوه وطن نماینده مجلس و عضو کمیسیون فرهنگی مبنی بر تخصیص حدود یک و نیم میلیارد تومان در مجلس برای حمایت وزارت ارشاد از این جشنواره گفت: چنین ردیف بودجه ای در سال ۹۴ در مجلس و با عنوان جشنواره «عمار» مصوب نشده است و تنها یک اعتبار برای حمایت از فیلم های فاخر وجود دارد که آن هم از سوی سازمان مدیریت و برنامه ریزی به دستگاه فرهنگی ابلاغ نشد.

وی در پایان تصریح کرد: وزارت ارشاد با اینکه بودجه ای برای حمایت های مالی از جشنواره ها ندارد اما همواره و از طرق مختلف برای همکاری و حمایت از آنها اعلام آمادگی کرده است، اما در این مورد به خصوص هیچ درخواست کتبی و رسمی از سوی مسئولان جشنواره «عمار» برای حمایت مالی وزارت ارشاد از این جشنواره به این وزارتخانه نرسیده است. با این وجود این جشنواره با توجه به اینکه از ظرفیت ها و توانمندی های بخش مردمی برای ارائه الگویی مناسب در حوزه سینما بهره می گیرد و آثار مثبتی هم در سطح جامعه داشته است، مورد پشتیبانی وزارت ارشاد است اگرچه ما معتقدیم برخی از این جشنواره ها با وجود اینکه ممکن است از بودجه دولتی هم استفاده نکنند، اما بودجه های دیگری هم دارند که از طرق مختلف به آنها می رسد و از آن استفاده می کنند.

کد خبر 3016917

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha