به گزارش خبرگزاری مهر، موسي فقيه حقانی، رئيس موسسه مطالعات تاريخ معاصر ايران در مراسم شصتمين سالگرد بزرگداشت شهدات نواب صفوی و يارانش با اشاره به سه هدف اصلی صيانت از اسلام مسلمين و سرزمينهای اسلامي، صيانت از تشيع و صيانت از ايران كه در تكاپوهای مرجعيت و روحانيت شيعه و تحركات علما ديده می شود، تاكيد كرد: بر اين اساس در تاريخ معاصر ايران حركتي عميق تر از حركت فدائيان اسلام سراغ نداريم.
وی با انتقاد از برخي جريانهاي مغرض داخلي و خارجي كه تلاش دارند تا حركت فدائيان اسلام را يك حركت مسلحانه و در قالب گروهي كوچك جلوه دهند گفت: اين حركت فرهنگي بسيار موثر در تاريخ معاصر ايران بود. رئيس موسسه مطالعات تاريخ معاصر ايران با اشاره به مخالفت جدي فدائيان اسلام با رژيم صهيونيستی افزود: شهيد نواب اولين حركتهاي ضد رژيم صهيونيستي را آغاز كرد و در شرايطي كه رژيم پهلوي با رژيم صهيونيستي همكاري گسترده داشت نواب و يارانش از ۵ هزار نفر براي حضور در سرزمين اشغالي و مبارزه با صهيونيستها ثبت نام كردند.
حقاني در ادامه به نقش نواب براي اتحاد مسلمانان و مبارزه با جريانهاي وهابي گري و بهائيت كه در دوره رضاخان به شكلي جدي در كشور مطرح شد افزود: برخورد نواب با اين جريانها ابتدا فرهنگي بود. گواه اين مدعا هم گفتگوهای مفصلی است كه با كسروی داشت. اما وقتی با ادبيات الحادی و توسل به زور آنها مواجه شد مبارزه مسلحانه را در پيش گرفت.
نظر شما