به گزارش خبرگزاری مهر، مهرداد عظیمی دانشجوی پردیس هنرهای زیبای دانشگاه تهران در طرحی به سرپرستی پیروز حناچی و محمدحسن طالبیان مرمت محدوده حریم میراث جهانی بازار تبریز را بررسی کرده و آن را در قالب طرح پژوهشی ارائه داده است.
در این طرح، ایجاد فصل مشترک میان دو نوع معماری متفاوت سنتی(بازار تبریز) و مدرن (آنچه به واسطه ساخت وسازهای جدید به این مجموعه الحاق شده است) مورد بررسی قرار گرفته است.
بازار تبریز، روزگاری به واسطه دارالتجارهای معروف و کاروانسراهایش و نیز قرار گرفتن در مسیر جاده ابریشم، پیوند دهنده شرق و غرب بود.
آنچه به عنوان نتیجه از مرمت بازار تبریز در این طرح بهدست آمده این است که موضوع بازآفرینی شهری، صرفا یک مسئله فنی و کالبدی و معادلهای تک مجهولی نیست، بلکه ابعاد دیگری چون مسائل فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی نیز در آن دخالت دارد که مسئله بازآفرینی را به معادلهای چند مجهولی تبدیل میکند و مرمتگر، زمانی میتواند بازآفرینی را تمامشده بخواند که برای هر یک از مسائل پیش رو راه حلی بیابد.
بازار تبریز با آثار تاریخی بینظیر در سال ۱۳۵۴ هجری شمسی از سوی سازمان میراث فرهنگی کشور در فهرست آثار ملی به ثبت رسید و بزرگترین اثر ثبتی کشور به شمار میرود.
این مجموعه همچنین به عنوان بزرگترین بازار سرپوشیده جهان با بررسی و پیگیریهای مستمر سازمان میراث فرهنگی و با تشکیل کارگروههای ویژه برای تدوین پرونده ثبت جهانی به عنوان دوازدهمین اثر کشور در فهرست میراث جهانی یونسکو نیز به ثبت رسیده است.
نظر شما