به گزارش خبرگزاري مهر طي هفته هاي اخير كه بحث بر سر تبادل اسرا در لبنان و اسرائيل بالا گرفته است ، مطبوعات وابسته به رژيم صهيونيستي دست به جوسازي گسترده اي زده اند تا به اين وسيله در انظار جهانيان اين گونه مطرح كنند كه "ران آراد "خلبان صهيونيست كه هواپيمايش سال 1365 به هنگام بمباران جنوب لبنان توسط فلسطيني ها ساقط شد و خود به اسارت نيروهاي لبناني در آمد ، در دست ايران مي باشد .
همچنين باتوجه به بالا گرفتن جو تبليغاتي رسانه هاي گروهي وابسته به اسرائيل مبني بر حمله احتمالي اين كشور به تاسيسات هسته اي ايران ، اين امر چندان خالي از ذهن نمي باشد كه آمريكا و اسرائيل پس از رسوايي در حمله به عراق ، به دنبال محمل مناسبي براي تجاوز به ايران باشند كه مسئله اسارت 18 ساله يك خلبان اسرائيلي نيزمي تواند در اين زمينه نقشي را ايفا كند . مساله اي كه با توجه به توان بالاي بازدارندگي دفاعي جمهوري اسلامي واشراف وواهمه رژيم صهيونيستي به اين امر بعيد به نظرمي رسد، امانبايد از دايره محاسبات راهبردي جمهوري اسلامي نيز بيرون بماند.
سالها پيش از اين ، در سال 1361 هنگامي كه اسرائيل قصد تجاوز به خاك لبنان را داشت ، به دنبال بهانه اي مناسب بود كه با ترور « شلومو آرگوف » سفير اسرائيل در لندن ، توسط يكي از وابستگان گروه ابونضال ، اين خواسته رژيم صهيونيستي انجام شد و باعث شد تا بخشهاي بسياري از خاك لبنان سالهاي سال در اشغال صهيونيستها باشد و دهها هزار نفر كشته و مجروح بر جاي بماند .
اينك و در حالي كه حزب الله لبنان خود را براي تحويل 4 اسير اسرائيلي كه در نزد خود دارد ، آماده مي كند تا درقبال آن اسراي لبناني و فلسطيني را آزاد كنند ، اسرائيل به دنبال بهانه اي است تا در اين تبادل تعداد كمتري از اسرايي را كه سالهاست در بدترين شرايط جسمي و روحي نگه داشته است ، آزاد كند .
از سوي ديگر چندي پيش آريل شارون اظهار داشت كه براي اين تبادل مي شود زندانياني را كه در كشورهاي اروپا بسر مي برند و ايران از آزادي آنها خشنود خواهد شد ، نيز به حساب آورد. امري كه خود اعتراف صريحي مبني بر اعمال نفوذ صهيونيسم بر دستگاه قضايي كشورهاي مورد نظر مي باشد . اين اعتراف شارون چند موضوع را برجسته مي سازد :
اول : اسرائيل نمي خواهد تمامي اسراي لبناني و غير لبناني را آزاد كند . مهمترين آنها شيخ عبدالكريم عبيد و مصطفي ديراني هستند كه به تلافي مفقود شدن ران آراد ، طي عمليات آدم ربايي شبانه از داخل خانه هايشان ربوده شده اند .
دوم : اسرائيل با اين جوسازي مي خواهد مسئله بسيار مهم 4 گروگان ايراني را كه سال 1361 توسط نيروهاي فالانژيست وابسته به اسرائيل در لبنان ربوده شده اند ، و بنا برتاكيد حجت الاسلام والمسلمين سيد حسن نصرالله دبير كل حزب الله لبنان ، بخشي مهم از پرونده تبادل اسرا را تشكيل مي دهند ، تحت الشعاع قرار داده و منتفي كند .
اينكه سرنوشت 4 شهروند ايراني كه 21 سال است توسط مزدوران اسرائيل ربوده شده اند ، معلوم شود ، كم مسئله اي نيست . ولي اسرائيل با پيش كشيدن مسئله ران آراد قصد دارد تا در حالي كه خود به خوبي از مرگ وي آگاه است ، ماجراي اين بزرگترين گروگانگيري تاريخ ( پس از امام موسي صدر ) را به فراموشي بسپارد .
طي چند سال گذشته اظهارات مختلفي پيرامون سرنوشت اين چهار گروگان مطرح شد كه مهمترين آن سخنان « احمد حبيب الله » رئيس كميته حمايت از زندانيان محبوس در اسرائيل است كه مدعي شد 3 نفر ايراني را به همراه راننده شان در زندان « عتليت» اسرائيل ديده است . اسرائيل نيز به طور غير مستقيم وجود آنها را در زندان عتليت پذيرفت ولي تا به امروز هيچ گونه آمار و مشخصاتي از آنان ارائه نداده است .
بر اساس اسناد موجود ، در روز 14 تير ماه سال 1361 ، نه تنها احمد متوسليان ، كاظم اخوان ، سيد محسن موسوي و تقي رستگار مقدم به اسارت فالانژيستها در آمده اند ، كه سه نفر ديگر نيز در همان روز اسير شده اند . با اين حساب حداقل 7 ايراني بايد در دست رژيم صهيونيستي باشند كه از اعلام وضعيت آنان خودداري مي كند .
پافشاري اسرائيل بر سر مسئله ران آراد و ادعاي اينكه او در زنداني در تهران بسر مي برد ! مي تواند محملي براي منحرف ساختن اذهان عمومي و امتيازگيري بيشتر در تبادل هاي آتي باشد و اينكه با دست پرتر و قدرتمندانه تر به پاي ميز تبادل بيايند . در اين ميان «ارنست اورلاو» ميانجي آلماني كه بين حزب الله و اسرائيل مشغول تبادل نظر است ، اظهارات ضد و نقيضي داشته است كه مهمترين آن اعلام كشته شدن گروگانهاي ايراني و همين طور ران آراد و خارج ساختن نام آنها از پرونده تبادل اخير ، بود .
آنچه مسلم است براي اسرائيل ، نه سرنوشت آراد و سه سرباز صهيونيست ، بلكه آزادي سرهنگ برجسته « حنان تنيننباوم » مشاور امنيتي نخست وزير اسبق رژيم صهيونيستي كه قصد نفوذ در حزب الله لبنان را داشت و طي عمليات اطلاعاتي و امنيتي بسيار پيچيده و مهم پس از سفر از يكي از كشورهاي اروپايي به بيروت ، توسط كميته امنيتي حزب الله بازداشت شد ، بسيار حائز اهميت مي باشد . اينكه تاكنون وي چه گفته و چه اعترافات مهمي داشته است ، چيزي است كه رژيم صهيونيستي را تحت فشار شديد قرار داده است .
گذشته رژيم صهيونيستي به خوبي نشان مي دهد كه جنايتكاران صهيونيست به هيچ وجه در گفتار و اعمالشان صداقت ندارند و اگر امروز از موضعي ضعيفتر از قبل با حزب الله سخن مي گويند و حاضرند تا صدها تن از اسرا را آزاد كنند ، فقط و فقط به دليل ارزش امنيتي اسراي آن است و چه بسا پس از آزادي آنان ، مجددا دست به خباثت و جنايت بزند كه دبير كل حزب الله لبنان در اظهارات اخير خود اين مسئله را گوشزد كرد و گفت كه حزب الله هرگاه بخواهد ، همان گونه كه تاكنون اقدام كرده است ، سربازان بيشتري از ارتش اسرائيل را اسير خواهد كرد كه اين مسئله هراسي در دل نيروهاي نظامي اسرائيلي بوجود آورده است .
با وجود اين مباحث آنچه مهم است ، سرعت عمل و پيگيري قدرتمندانه وزارت امور خارجه جمهوري اسلامي ايران در مورد سرنوشت 4 گروگان مظلوم ايراني است. اين كه ران آراد چه شده و كجاست ؟ مسئله اي است كه به اسرائيل مربوط است و ما نبايد بر سر اين مسئله زياد سرگرم شويم .
نظر شما