بنا به عقيده برخي از علماي اهل تسنن در چنين روزي حضرت رسول اكرم ( ص ) ديده به جهان گشودند . اين دسته از علما و همچنين برخي علماي شيعي نظير شيخ كليني و مسعودي دوازدهم ربيع الاول را سالروز ولادت پيامبر مي دانند .
حضرت محمد(صلى الله عليه وآله وسلم)، فرزند عبداللّه بن عبدالمطلب بن هاشم بن عبد مناف، در مكه ديده به جهان گشود. مشيت خداوندگار جهان بر اين حكم قرار گرفت كه اين كودك به هنگام ولادت از محبت پدر در فرهنگ عربستان محروم بماند. آن حضرت تنها شش سال داشت كه مادرش آمنه را نيز از دست داد. رسول اكرم ص تا هشت سالگى تحت سرپرستى عبدالمطلب -پدربزگش بود و پس از رحلت وي در خانه عمويش ابوطالب زندگي را ادامه داد . ايشان در سيزده سالگى به همراه عمويش ، ابوطالب به شام رفت . در همين سفر بود كه شخصيت منحصر به فرد و امانتدارى خود را نشان داد. ايشان در سن بيست و پنج سالگي با خديجه دخترچهل ساله خويلد از زنان ثروتمند مكه ازدواج كرد. محمد(ص ) ، در ميان مردم مكه همواره به امانتدارى و صداقت مشهوربود تا آنجا كه همه، او را محمد امين مي خواندند.در همين سال ها بود كه با نصب حجرالاسود و به منظور جلوگيرى از فتنه و آشوب بين قبايل تدبير خويش را به منصه ظهور نشاند و با شركت در انجمن جوانمردان مكه ، پيمان "حلف الفضول" را براي حمايت ازبي پناهان و غريبان منعقد ساخت . طهارت رفتار و گفتار ، درستكارى و پرهيز از شرك ، بي اعتنايى به مظاهر دنيوى و انديشيدن مداوم در نظام آفرينش، او را كاملاً از ديگران متمايز ساخته بود.آن حضرت درچنين روزي و در سن چهل سالگى ، درخلوتگاه هميشگي خود ، غار حرا، به پيامبرى برانگيخته شد. دعوت ايشان تا سه سال مخفيانه بود. پس از اين مدت، آن حضرت رسالت خود را با دعوت بستگان خويش آغاز كرد و سپس با دعوت عامه به سوي عموم مردم رفت و همگان را به توحيد و پرهيز از شرك فرا خواند .در همين دوران سران قريش و بندگان زر و زور و تزوير كه موقعيت خود را با حضور محمد ص در خطر مي ديدند ، مخالفت با آن حضرت را آغاز كردند و به آزار ايشان پرداختند. حضرت محمد(ص ) در مدت سيزده سال در مكه، با همه آزارها و شكنجه هاى مشركان مكه ، مقاومت كرد و از مواضع الهى خويش هرگز عقب نشينى ننمود.پس از سيزده سال تبليغ در مكه، آن حضرت ناچار به هجرت شد.
پس از هجرت به يثرب كه بعدها مدينه النبي نام گرفت زمينه هاي مناسبى براى تبليغ اسلام فراهم شد، هر چند كه در اين ده سال نيز كفار، مشركان، منافقان و قبايل يهود، مزاحمت هاى بسيارى براى او ايجاد كردند. در سال دهم هجرت، پس از انجام مراسم حج و ابلاغ امامت حضرت على بن ابي طالب(ع ) در غدير خم و اتمام رسالت بزرگ خويش، آن حضرت در بيست و هشتم صفر سال يازدهم هجرى، رحلت كرد . رسول اكرم ص به واقع تجسم انسان كامل - كه تمامي فلاسفه درآثار خود بدان پرداخته اند - بود هم او كه خدايش او را چنين مي ستايد: اى پيامبر تو داراى بهترين اخلاق هستى. او نه تنها درعبادت ، كه در امور اجتماعي، مسايل سياسي ، دستگيري از نيازمندان ، مسايل فرهنگي ، اقتصادي و... سرآمد همگان بود .
آغاز هفته وحدت :
چنانكه گذشت اهل سنت چنين روزي را به عنوان روز ولادت حضرت رسول اكرم ( ص ) تلقي مي كنند حال آنكه شيعيان روز هفدهم ربيع الاول را روز ولادت آن حضرت مي دانند . حضرت امام خميني (ره) كه همواره بر مقوله وحدت ميان مسلمين تاكيد مي ورزيدند از اين اتفاق تاريخي به منظور وحدت هرچه بيشتر ميان مسلمانان بهره جستند و آن را هفته وحدت ناميدند . حضرت امام خميني ره همانند ديگر مصلحان تنها راه رهايي مسلمانان از يد استعمار و حركت رو به جلوي آنان را وحدت مسلمين مي دانستند و اين امر را عاملي در جهت پيشرفت آنان فرض مي كردند . از سخنان آنان در اين باره مي توان به موارد ذيل اشاره كرد :
«مسلمين بايد يد واحده باشند بر ضد همه ستمگران. » ، «مؤمنين سرتاسر دنيا برادرند به حسب حكم قرآن، و برادرها برابرند. » ،
«تمام مسلمين - چه اهل سنت و چه شيعه - برادر و برابر، و همه برخوردار از همهمزايا و حقوق اسلامى هستند. » ، «سنى و شيعه مطرح نيست در اسلام، كرد و فارس مطرح نيست در اسلام، همه برادر با هم هستيم.» ، «ما الان همهمان با هم موظفيم كه دست به دست هم بدهيم، برادر باشيم با هم، و همه با هم بسازيم ايران را. » «آنچه كه لازم است الان براى همه ما، حفظ اين وحدت است. » «مادامى كه حفظ كنيد شما وحدت خودتان را، خدا با شماست، يدالله مع الجماعه. » « ملت ايران با اين وحدت كلمه و اتكال به اسلام نهضت را پيش برد، و اين رمز را از دست نخواهد داد. » «بايد ما همه اين رمز را بفهميم كه وحدت كلمه رمز پيروزى است، و اين رمز پيروزى را از دست ندهيم. » « ما در سايه آرامش و وحدت مىتوانيم اين كشور را به مقاصد عاليه اسلامى برسانيم. »
«امروز روز اتحاد ويگانگى است، و اين هم از الطاف بزرگ و تاييدات الهى است. » «تمام مسلمين با هم برادرند و برابرند و هيچ يك از آنها از ديگرى جدا نيستند ; و همه آنها زير پرچم اسلام و زير پرچم توحيد بايد باشند. »
ورود رسول خدا ( ص ) به شهر يثرب :
در چنين روزي در سال يك قمري حضرت رسول اكرم ( ص ) وارد شهر مدينه و دهكده «قبا» شدند . مردم مدينه پس از اطلاع از حضور پيغمبر در شهرشان به استقبال ايشان آمدند و با ديدن ايشان به هلهله و شادي پرداختند و اين شعر را مي خواندند : طلع البدر علينا من ثنيات الوداع وجب الشكر علينا ما دعا لله داع ايها المبعوث فينا جئت بالامر المطاعيعنى: ماه تابان به سوى ما طلوع كرد. از نقطه ثنية الوداع (ثنية الوداع نقطهاى بوده كه مسافرين مدينه را تا آنجا توديع و بدرقه مىكردند.)شكر اين نعمت بر ما واجب است. تا هنگامى كه كسى خدا را مىخواند. اى پيغمبرى كه در ميان ما برانگيخته شدهاى!فرمانى مطاع از جانب خدا آوردهاى.
درگذشت احمد بن حنبل :
در چنين روزي در سال 241 ه ق احمد بن حنبل از بزرگان فقه تسنن يده از جهان فروبست . عبد الله، احمد بن حنبل شيبانى از
محدثان بزرگ در سال 164 ه ق در «مرو» ديده به جهان گشود «المسند» مشهورترين كتاب وي است . وى در اين كتاب روايت هر صحابى را در يك جا گرد آورده، و اين كتاب را از ميان، هفتصد هزار حديث ، گلچين كرده است. در شماره احاديث مسند، اقوال مختلف است. گفته مي شود در اين كتاب بيش از بيست و شش هزار حديث نقل شده است .
تولد سيد علي مولف :
درچنين روزي در سال 1161 ه ق سيد علي مولف رياض المسايل ديده به جهان گشود .
عمليات بيت المقدس 5 :
درچنين روزي در سال 1367هجري شمسي ، عمليات بيت المقدس 5 آغاز شد .اين عمليات با رمز يا ابا عبد الله الحسين(ع)در منطقه عملياتي پنجوين آغاز گرديد . در پايان عمليات ياد شده 3500تن از نيروهاي ارتش رژيم بعث عراق كشته و يا مجروح شدند .
آغاز نهضت اسلامي فلسطين :
در چنين روزي در سال 1361 ( 1982 ) نهضت اسلامي فلسطين ( انتفاضه نخست) آغاز شد . پس از صدور بيانيه باالفور در سال 1917 ميلادي ، اولين رژيم صهيونيستي درفلسطين اشغالي تشكيل شد. با نگاهي به تاريخ مي توان در يافت كه انگليس ، در زمان اوج قدرت ، تمامي هم خود را براي نابود كردن توان سياسي و نظامي جهان اسلام ، تحت قيمومت در آوردن سرزمين هاي اسلامي و تاسيس يك رژيم صهيونيستي در فلسطين اشغالي بكار گرفته بود . بر همين اساس و در آستانه اشغال فلسطين توسط ژنرال آلنبي ، جيمز بالفور وزيرامور خارجه وقت انگليس طي نامه اي به ليونل والتر دوروچيلد ، قول همكاري تمام عياري را در جهت تاسيس يك رژيم صهيونيستي در فلسطين به وي داد . لذا در زماني كه آلنبي به سوي فلسطين مي شتافت ، بالفور نيز جدي ترين گام را در زمينه تشكيل يك رژيم صهيونيستي در فلسطين برداشت . در همين زمان صهيونيست ها از نامه بالفور و پيشروي ژنرال آلنبي به عنوان استجابت ديرينه دعاي قوم يهود ياد مي كردند . طي مدت سي سال و درحالي كه مسلمان ها در اختلاف و چند دستگي به سر مي بردند ، بريتانيا زمينه را براي تشكيل رژيم صهيونيستي فراهم كرد. هجوم صهيونيست ها از سراسر جهان به فلسطين , تشكيل گروه هاي نظامي صهيونيستي ،در اختيار قرار دادن امكانات مالي و اقتصادي ، تقويت وجهه صهيونيست ها در جهان از طريق رسانه هاي بين المللي و سركوب مسلمانان فلسطين از جمله مهمترين اقدامات استعمار در جهت تشكيل رژيم صهيونيستي بود . سرانجام پس از آمده شدن موقعيت ، انگلستان بر قيمومت و اشغال خود در فلسطين پايان داد و از آن جا خارج شد. پس از اين واقعه ، رژيم اشغالگر قدس موجوديت خود را اعلام شد و نخستين جنگ اعراب و اين رژيم كه منجر به پيروزي صهيونيست ها شد ، در گرفت . پس از اين وقايع مردم فلسطين قهرمانانه دست به تشكيل جنبش هاي آزادي بخش زدند و در اين زمينه توانستند تا حدود زيادي موفق عمل نمايند . انتفاضه فلسطينيان و نهضت اسلامي مردم فلسطين به دور از صلاحديد احزاب سياسي فلسطين تنها بر آزاد سازي قدس شريف از يد اشغالگران صهيونيست تاكيد مي كند.
يكي از اهداف مهم انقلاب اسلامي كه در قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران نيز به تصريح ياد شده است ، دستگيري و حمايت از ملت هاي مظلوم و استكبار ستيز جهان بوده است . پس از پيروزى انقلاب اسلامى ايران ، به پيشنهاد حضرت امام خمينى (ره) و به منظورحمايت از قيام مقدس مردم مظلوم فلسطين عليه رژيم اشغالگر قدس ، روز جمعه آخر ماه مبارك رمضان 1358به نام روز قدس نامگذاري شد و اين امر در واقع تجديد عهد مردم ايران با آرمانهاي ظلم ستيزانه براي مردم تمام جهان بود .امام خمينى(ره) پس از پيروزى انقلاب اسلامى در پيامى كه به همين مناسبت صادر نمودند ، فرمودند:بسم الله الرحمن الرحيم
من طى ساليان دراز، خطر اسرائيل غاصب را گوشزد مسلمين نمودم كه اكنون ، اين روزها به حملات وحشيانه خود به برادران و خواهران فلسطينى شدت بخشيده است و به ويژه در جنوب لبنان به قصد نابودى مبارزان فلسطينى پياپى خانه و كاشانه ايشان را بمباران مى كند. من از عموم مسلمانان جهان و دولت هاى اسلامى مى خواهم كه براى كوتاه كردن دست اين غاصب وپشتيبانان آن به هم بپيوندند و جميع مسلمانان جهان را دعوت مى كنم آخرين جمعه ماه مبارك رمضان را كه ازايام قدر است و مى تواند تعيين كننده سرنوشت مردم فلسطين نيز باشد ، به عنوان روز قدس انتخاب و طى مراسمى همبستگى بين المللى مسلمانان را در حمايت از حقوق قانونى مردم مسلمان فلسطين اعلام نمايند. ازخداوند متعال پيروزى مسلمانان را بر اهل كفر خواستارم .
والسلام عليكم و رحمه الله و بركاته
روحالله موسوي الخميني
قم : 16 مرداد 1358 برابر با 13رمضان 1399
قدس نخستين قبله مسلمانان جهان سرزمين اصلى و وطن ميليون ها آواره مسلمان فلسطينى است كه استكبار جهانى با همكاري صهيونيسم جنايتكار از سال 1948آن سرزمين را از دست ساكنانش خارج ساخت و تحت سلطه نيروهاى اشغالگر قدس قرارداد.
اساس پايه گذاري روز قدس ، كشاندن مسئله و مشكل فلسطين و طرح آن درميان امت اسلامي است با تحكيم مبارزات مردمي با اشغال فلسطين . تا دولت ها نتوانند بدون توجه به افكار عمومي تن به سازش بدهند.
انفجار سفارت آمريكا در لبنان :
درچنين روزي در سال 1361 ه ش سفارت آمريكا در لبنان هدف بمبگذاري قرار گرفت و منفجر شد . اين عمليات در پاسخ به حمايت دولت آمريكا از رژيم صهيونيستي در اشغال اراضي لبنان اتخاذ شده بود .
در گذشت صادق هدايت :
صادق هدايت در سال 1281 ه ش صادق هدايت در تهران به دنيا آمد . پدرش هدايت قلي خان هدايت و مادرش خانم زيورالملك هدايت بود. صادق پس از طي دوره ابتدايي در مدرسه علميه تهران و دوره دبيرستان در دارالفنون ، وارد مدرسه سن لويي تهران شد و در آنجا با زبان و ادبيات فرانسه آشنايي پيدا يافت .وي در سال 1305 با استفاده از بورس دولتي براي ادامه تحصيل وارد بلژيك شد ودر دانشگاه گان به تحصيل مشغول شد . او پس از مدتي آنجا را به قصد فرانسه رها كرد و به فرانسه رفت اما در فرانسه به دليل مشكلات روحي و فكري خود دست به خودكشي زد اما وي را نجات دادند. او در سال 1309 عازم تهران شد و به استخدام دولتي در آمد . هدايت در همين دوره نوشتن را جدي گرفت و به نگارش آثار داستاني پرداخت . شايد به همين دليل بود كه نمي توانست در يك محيط باقي بماند و هر از گاهي از كار خود استعفا مي كرد . او در سال 1314 عازم هند شد ودر آنجا زبان پهلوي را به طور كامل آموخت . وي پس از آن به عنوان مترجم آثار ادبي و هنري در دانشكده هنر هاي زيبا مشغول به كار شد و مدتي بعد نيز به جمع نويسندگان مجله ادبي سخن پيوست . هدايت پس از مدتي به فرانسه بازگشت و نهايتا
بر اثر ناملايمات روحي درفروردين 1330 در همين شهر با گاز خودكشي كرد . او را در قبر ستان پرلاشز در پاريس دفن كردند . از آثار او مي توان به رباعيات خيام ، مجموعه «سايه روشن» شامل س.گ.ل.ل ، زني كه مردش را گم كرد ، عروسك پشت پرده ، آفرينگان ، شبهاي ورامين ، آخرين لبخند ، پدران آدم ، مجموعه «سگ ولگرد»شامل سگ ولگرد ، دن خوان ، كرج ، بن بست ، كاتيا ، تخت ابونصر ، تجلي ، تاريكخانه ميهن پرست ، مجموعه «زنده بگور»شامل زنده بگور ، حاجي مراد
اسير فرانسوي ، داود گوژ پشت مادلن ، آتش پرست ، آبجي خانم ، مرده خورها ، آب زندگي ، مجموعه «سه قطره خون» شامل : سه قطره خون ، گرداب ، داش آكل ، آينه شكسته ، طلب آمرزش ، لاله ، صورتكها ، چنگال ، مردي كه نفسش را كشت ، گجسته دژ ، علويه خانم و مقالاتي در موضوعات مختلف در نشريات ادبي- هنري اشاره كرد . مهمترين اثر او كه بارها مورد نقد و بررسي قرار گرفته است« بوف كور» نام دارد . هدايت در اين اثر به يك كشف انديشمندانه با نگاهي سوررئاليستي و گاه ابزورد به دنياي پيراموني خود مي نگرد .
آغاز محاكمه ايشمن :
درچنين روزي در سال 1961 محاكمه آدولف اييشمن يكي از فرماندهان نازيست كه شمار زيادي از يهوديان را كشته بود مورد محاكمه قرار گرفت . وي سپس به اعدام محكوم گرديد .وي به دار آويخته شد و پس از آن جسدش را سوزاندند .
حمله گستدره به لبنان :
در چنين روزي در سال 1996 ميلادي حملات وحشيانه صهيونيست ها به فرماندهي شيمون پرز به لبنان آغاز شد . در اين حملات صدها هزار تن از مردم جنوب لبنان آواره و شمار كثيري از مردم شهر قانا به خاك و خون كشيده شدند .
تولد ژآك پره ور :
در چنين روزي در سال 1977 ميلادي ژاك پره ور شاعر مشهور فرانسوي ديده از جهان فروبست . او به هنگام مرگ 77 سال داشت .
نسبيت معرفي شد :
در چنين روزي در سال 1906 ميلادي انيشتن تئوري نسبيت خود را به جهان عرضه كرد . نسبيت او شامل دو نظريه عام و خاص است . نسبيت خاص فضاي مطلق را به مفهوم ماكسولي آن نفي كرد اما نسبيت عام فضاي مطلق به مفهوم نيوتوني آن را نابود ساخت.
پيروزي سوسياليست ها :
در چنين روزي در سال 1924 ميلادي سوسياليست ها در انتخابات رياست جمهوري دانمارك به پيروزي دست يافتند .
ترك جامعه ملل :
در چنين روزي در سال 1939 ميلادي مجارستان جامعه ملل را ترك گفت .
تسخير شهر آلمان :
در چنين روزي در سال 1945 ميلادي نيروهاي آمريكايي شهر هاي مانهايم ، اوبر هوزن ، بوخوم ، اونال و اسن را به اشغال خود در آورد .
اعزام نيرو به الجزاير :
در چنين روزي در سال 1956 ميلادي دولت فرانسه بيش از دويست هزار نفر از سربازان ذخيره خود را به الجزاير گسيل داشت .
دستگيري نرودا :
در چنين روزي در سال 1957 ميلادي پابلو نرودا شاعر مشهور شليلايي به دليل سرودن اشعار مخالف دولت دستگير و روانه زندان شد .
اسكار 55 :
در چنين روزي در سال 1983 ميلادي و در پنجاه پنجمين مراسم اسكار فيلم گاندي با بازي بن كينگزلي و مريل اتريپ جوايز اصلي جشنواره را از آن خود كرد .
حمله به ويتنام :
در چنين روزي در سال 1984 ميلادي نيروهاي چيني ويتنام را مورد تجاوز خويش قرار دادند .
نظر شما