به گزارش خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر ، برخي كارشناسان معتقدند كه ادغام صنايع دستي با سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري ، مشكلات موجود در صنايع دستي را حل نخواهد كرد بلكه اين مشكلات به سازمان ديگر منتقل مي شود.
البته برخي نيز موافق پيوستن سازمان صنايع دستي به ميراث فرهنگي و گردشگري هستند.
اين گروه افراد معتقدند كه پيوستن صنايع دستي به سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري با برنامه ريزي و مديريت صحيح باعث كاهش مشكلات و آشفتگي هاي بازار صنايع دستي مي شود.
كارشناس ارشد توريسم در گفتگو با خبرنگار اجتماعي مهر ، در مورد مشكلات صنايع دستي مي گويد: عدم برنامه ريزي درست و همچنين عدم ارائه و اجراي طرحهاي مناسب و مقطعي در سازمان صنايع دستي باعث به وجود آمدن مشكلات بسياري در سازمان شده بود.
محسن امامي خاطر نشان مي كند: با توجه به اينكه سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري مسئوليتهاي بيشماري در جهت جذب توريست و گردشگر ، توسعه زيرساختها و مراكز اقامتي و پذيرايي و همچنين حفظ و احيا و مرمت ميراث فرهنگي و آثار تاريخي دارد ، بنابراين ادغام صنايع دستي تنها بار مسئوليت ها و مشكلات سازمان را بيشتر خواهد كرد.
مشاور رئيس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري تاكيد مي كند: البته چنانچه مسئولان و متخصصان سازمان بتوانند برنامه ريزي و سياست گذاري درستي در جهت رفع مشكلات صنايع دستي و ميراث فرهنگي و گردشگري صورت دهند ، شايد بتوان در آينده شاهد تغييرات عمده و رفع مشكلات در اين بخشها بود .
امامي مي گويد: نبايد فكر كرد كه با بزرگ شدن يك سازمان مي توان اميدوار بود كه كارهاي مهم و اقدامات مناسبي در آن صورت صورت گيرد بلكه اجراي نا درست برنامه و سباستگذاري ها نيز مي تواند افزايش مشكلات را بدنبال داشته باشد .
يك كارشناس ارشد جهانگردي در اين باره مي گويد: در گذشته بازار صنايع دستي به دليل عدم درج قيمتها بر روي صنايع دستي از وضعيت مطلوبي براي استفاده و خريد توريستها برخوردار نبود. بنابراين شايد با پيوستن سازمان صنايع دستي به ميراث فرهنگي و نظارت كافي مسئولان بر روي نرخها ، بتوان برخي از مشكلات موجود را كاهش داد.
تقي آقايي معتقد است : در تمام كشورهاي دنيا قيمت صنايع دستي بر روي آن درج مي شود و تمام قيمتها براي گردشگران داخلي و خارجي يكسان است اما در ايران اينگونه نيست. به خصوص در بازار فرش در برخي موارد مشاهده شده كه براي فروش يك قطعه فرش تا 40 درصد راهنمايان حق كميسيون مي گرفتند.
استاد دانشگاه علامه طباطبايي تاكيد مي كند: همچنين در فروشگاههاي اكثر كشورهاي اروپايي اجناس بدون اختصاص ماليات فروخته مي شود و اين امر باعث رونق بازار خريد مي شود. چنانچه مسئولان سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري بتواند با برنامه ريزي و اقدامات لازم مشكلات موجود در صنايع دستي را برطرف كنند اين امر باعث رونق صنعت توريسم و جذب بيشتر گردشگر به كشور خواهد شد.
آقايي تصريح مي كند: سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري بايد از مشاوران توانمند در اين حوزه استفاده كند و رفع تمام مشكلات به نحوه مديريت صحيح بازمي گردد. در غير اينصورت بزرگ كردن ساختار يك سازمان و اضافه شدن مسئوليتها نه تنها مشكلي را حل نمي كند بلكه به مشكلات نيز افزوده خواهد شد.
نظر شما