به گزارش خبرگزاري "مهر"، كتاب "سيطره كميت و علائم آخرالزمان" يكي از مهمترين آثار رنه گنون، فيلسوف و سنت گرا، است كه جهان بيني بنيادي وي را در خود دارد.
نكته محوري آثار گنون، بازگشت ديدگاه تاريخي سنتي است. اين ديدگاه تاريخي، سندي است بي سابقه كه كم كم رو به اضمحلال ميرود. به عقيده گنون اين مسئله كه هر كوشش عقلاني را به فلسفه اي بيمار منتهي مي كرد نمايان گر اوج كاهش گرايي مدرن بود. به اين علت است كه كتاب سيطره كميت را به عنوان نام مهم ترين اثر علوم طبيعي سنتي خود برگزيد.
همانطور كه گنون بيان مي كند، دليل اين كه شيوه هاي تجربي در دنياي مدرن به شهرت بيسابقه اي دست يافتند اين است كه علوم فيزيكي توجه خود را به امور عقلاني و جهان مادي معطوف كرده و نيز به اين دليل است كه بآساني در خدمت پيش پا افتاده ترين تقاضاها قرار مي گيرند و نيز دستاوردهاي علوم فيزيكي با آنچه كه بهتر است آن را خرافهپرستي واقعيت ناميد برابري مي كند.
همانطور كه گنون در سيطرهي كميت و ديگر آثارش توضيح داده است، اين نتيجهي دوري دانش علم از اصول كلي اخلاق و در كنار آن متافيزيك سنتي است.
هر چند اگر گنون تا اندازه اي در حرفه آكادمي هاي غرب به علت انتقادهاي كوبنده اش به جهان بيني مدرن و دفاع سازش ناپذير از سنت، ناشناخته باقي ماند، ولي از طريق آثارش ارتباط عميقي بين متفكران و نويسندگان در غرب و شرق با او ايجاد شد.
رنه گنون در بلويي فرانسه در پانزدهم نوامبر 1886 چشم به جهان گشود. وي در همان سالهاي اوليه زندگياش علاقمند به مطالعهي علم رياضي و فلسفه بود. در 1905 به پاريس رفته تا به صورت حرفهاي و دائمي با گروههاي گوناگون معتقد به روح در ارتباط باشد. در 1910، با نقاش مشهور فرانسه “Gustav Ageli” ملاقات كرد در همان زمان به دين اسلام مشرف شده بود و نام عبدالهادي را برگزيده بود. گنون به عضويت مكتب صوفيزم در آمد و در 1912 مسلمان شد و نام عبدالوحيد يحيي را برگزيد.
در 1921 رسالهي دكتراي خود را با عنوان “مقدمهاي عمومي (كلي) بر مطالعهي دكترين هندي” آماده كرد. رساله گنون توسط كميته دكترا برگردانده و باعث رها كردن آكادمي در 1923 شد. پاياننامه اش بعدها در كتابي با همان نام انتشار يافت.
در 1924 او كتاب شرق و غرب را منتشر كرد. يكي از بزرگ ترين آثار مقايسه اي او در باب فلسفه و معنويت كتاب بحران جهان مدرن در 1927 منتشر شد. شايد بتوان گفت كه اين اثر مشهورترين و جامع ترين كتاب اوست. او در 1930 به منظور تحقيق براي بخشي از يك پروژه مطالعاتي و نشر چند متن عرفاني به مصر رفت. با فاطمه دختر محمد ابراهيم شيخ صوفي در سال 1934 ازدواج كرد و در خانه اي در نزديكي دانشگاه الزهرا براي هميشه اقامت گزيد. گنون سرانجام در هفتم ژانويه 1951 درگذشت.
نظر شما