به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از مطبوعات لبنان، "فوزي صلوخ" وزير امورخارجه لبنان در پي استقبال فواد سنيوره نخست وزير اين كشور از قطعنامه 1680 شوراي امنيت گفت : امري مثبت است كه جامعه بين المللي، لبنان و سوريه را براي برقراري روابط ديپلماتيك در آينده و نيز به منظور حل مشكل كشتزارهاي شبعا تشويق و ترغيب كند.
به نوشته مطبوعات لبنان، صلوخ همچنين از ذكر نشدن هرگونه محكوميتي براي موارد نقض حاكميت لبنان به وسيله اسرائيل در اين قطعنامه ابراز نا اميدي كرده است.
شوراي امنيت چهارشنبه 27 ارديبهشت ( 17 مي ) قطعنامه پيشنهادي انگليس و فرانسه و مورد حمايت آمريكا را با 13 راي مثبت و دو راي ممتنع(روسيه و چين) را به تصويب رساند كه از سوريه مي خواهد روابط ديپلماتيك و خطوط مرزي خود را با لبنان مشخص كند.
در همين حال، به نوشته اين مطبوعات، "اميل لحود" رئيس جمهوري لبنان در تفسير غير مستقيمي از قطعنامه 1680شوراي امنيت تاكيد كرد كه ماهيت روابط لبنان و سوريه را دو كشور برادر با خواست خود و از طريق نهادهاي قانوني معين مشخص مي كنند.
لحود همچنين اطمينان داد كه وي از كساني نيست كه بترسد يا عقب نشيني كند.
در همين حال، حزب الله لبنان با انتشار بيانيه اي اعلام كرد كه اين قطعنامه برخلاف تلاشهاي دامنه داري صادر شد كه در چند زمينه براي مهيا كردن فضاهايي مناسب به منظور برقراري روابط خوب بين لبنان و سوريه مبذول مي شد كه منجر به از بين رفتن اين تلاشها مي شود و روابط را به سمت فضاهاي محكوم به تنش و كشمكش سوق مي دهد.
اين بيانيه افزوده است : شوراي امنيت كه به خود حق دخالت در امور حاكميتي بين دو كشور مستقل را مي دهد به موارد نقض آشكار روزانه حاكميت لبنان نپرداخته و از اين طريق عدم تمايل خود را براي استقلال و حاكميت لبنان به ويژه زماني كه طرف تعدي كننده اسرائيل است، ثابت مي كند و از اين طريق روشن مي شود كه اين قطعنامه در چارچوب تمايل به استقلال و حاكميت لبنان نبوده بلكه در چارچوب فشار بيشتر بر سوريه و لبنان صادر مي شود.
درهمين حال،علامه محمد حسين فضل الله از مراجع شيعيان لبنان درخطبه هاي نمازجمعه در بيروت، قطعنامه ياد شده را در راستاي منافع رژيم صهيونيستي و به زيان لبنان از طريق تضعيف موضع آن و تبديل آين كشور به اهرمي فشاري ضد سوريه در مواضع ملي اين كشور و بازگرداندن لبنان به مقوله تاريخي قدرت وي در ضعف آن است، دانست، زيرا به گفته وي به دست گرفتن ابزارهاي قدرت توسط لبنان در رويارويي با دشمن صهيونيستي به نفع آمريكا ي صهيونيستي نيست.
وي افزود كه آمريكا، فرانسه و انگليس همچنان از شوراي امنيت به عنوان برگ فشاري در مورد مسئله حاكميتي بين كشورها يعني ترسيم مرزها و برقراري روابط ديپلماتيك بين سوريه و لبنان استفاده مي كند.
علامه فضل الله ر ادامه با اشاره به اينكه اين مسئله بايد از طريق توافق دوجانبه اي بين دو كشور بررسي شود، از شوراي امنيت درباره دلايل اجرا نشدن قطعنامه 194 درباره حق بازگشت پناهندگان و قطعنامه هاي صادره درباره رژيم صهيونيستي اشاره كرد.
وي افزود كه چرا شوراي امنيت دولتهاي لبنان و سوريه را رها نمي كند تا در فضايي آرام و بدون فشار مسائل باقي مانده را حل و فصل كنند.
علامه فضل الله همچنين بر ضرورت برقراري روابط منحصر به فرد بين دو كشور در همه زمينه ها براساس حقوق و احترام دوجانبه و متعادل تاكيد كرد.
اين درحالي است كه "امين جميل" رئيس جمهوري اسبق لبنان درباره قطعنامه 1680 ابراز عقيده كرد كه اين قطعنامه تاكيدي بر تصميم هاي گرفته شده در نشست گفتگوي ملي ميان طيف هاي مختلف سياسي و گروههاي مختلف لبنان است و حمايت بين الملي از اين گفتگو امري مهم به شمار مي آيد و نشانگر اين مسئله است كه جامعه بين المللي همچنان به لبنان توجه و بر كمك به اين كشور براي بازگرداندن حاكميت و استقلال خويش اصرار مي ورزد.
وي همچنين با ابراز تاسف ازاعتراض برخي طرف ها به اين قطعنامه افزود: بايد شوراي امنيت را ياري رسانيم تا بيش از پيش از حاكميت و استقلال در لبنان حمايت كند.
اين درحاليست كه "سمير جعجع" رئيس حزب "نيروهاي لبناني"(فالانژيستهاي سابق) با ابراز خرسندي از صدور قطعنامه 1680 گفت كه اين قطعنامه هرگز جوهري بر روي كاغذ نيست.
اين درحاليست كه بنا به گزارش منابع خبري، پطرس صفير اسقف اعظم مسيحيان ماروني لبنان امروز از قطعنامه 1680شوراي امنيت ابراز خرسندي كرد.
وي در پاريس گفت : اين امر خوبي است، لبنان از مدتها پيش خواهان اين مسئله بود و اميدواريم كه سوريه با حسن نيت موافقت كند.
صفير افزود كه اينها دو كشور مستقل هستند و حق دارند كه مستقل و آزاد با مرزهاي روشن باشند و بايد مرزها مشخص و هيئت هاي ديپلماتيك گشايش يابد؛ما آماده همكاري هستيم اگر همكاري بين دو برادر باشد.
نظر شما