به گزارش خبرنگار فرهنگ و ادب مهر، صبح امروز دومين همايش معلمان مولف با همكاري دبير خانه شوراي تحقيقات سازمان آموزش و پرورش شهر تهران و با حضور مسئولين آموزش و پرورش و جمعي از متوليان و دست اندركاران تدوين كتابهاي آموزشي و ادبي كار خود را در تالار فرهنگ وزارت آموزش و پرورش آغاز كرد.
در ابتداي اين مراسم كه راس ساعت 9 صبح آغاز شد مسئول مركز تربيت معلم شهيد باهنر در مورد اهداف و برنامه هاي دومين همايش معلمان مولف شهر تهران سخنراني كرد. در ادامه برنامه دبير همايش گزارش اين همايش را به حاضران در مراسم ارائه كرد.
پس از آن صدري از مسئولين آموزش و پرورش درباره " سازوار كردن ساخت و محتوي كتب تاليفي توسط معلمان در قلمرو تعليم و تربيت" سخنراني كرد.
در ادامه برنامه سحر حبيبي ، جمشيد غلامي نهاد و ليلا سليقه دار برندگان حائز رتبه اول در زمينه مهارتهاي تدريس ، روش تدريس خلاق و ادبيات كودكان چكيده كتاب و مقالات خود را براي حاضران ارائه كردند و در پايان برنامه به برندگان اول تا سوم هفت رشته اعلام شده در دومين همايش معلمان مولف جوايز و لوح هاي تقدير اهداء شد.
تهمينه بازگير ، دبير اين همايش درگفتگو با خبرنگار مهر درباره اين همايش گفت : اولين همايش مولمان مولف در سال 1382 در پنج محوري كه مشخص كرده بوديم آثار ارسال شده معلمان را كه در بين سالهاي 1380 تا 1382 منتشر شده بود را به همايش دعوت كرديم و از بين آنها آثاري انتخاب شد. در پي آن و به دليل استقبالي كه از اين همايش صورت گرفت امسال دومين همايش راه اندازي شد كه آثار تاليف شده معلمان در سالهاي 1383 و 1384 در هفت محور مورد بررسي قرار گرفت .
وي در توضيح اين هفت رشته افزود : بهره وري در آموزش و پرورش ، روش هاي تدريس خلاق ، آموزش مهارت هاي زندگي ، روش هاي نوين مديريت آموزشي ، طراحي برنامه هاس آموزشي با استفاده از فن آوري هاي جديد و ادبيات كودكان ، هفت محوري هستند كه كتاب معلمان مولف در آنها مورد ارزيابي قرار گرفته است.
بازگير تصريح كرد : هدف آموزش و پرورش از برگزاري اين همايش اين است كه به نوآوري و تجربه هاي علمي معلمان ارج بگذاريم ، حس خودباوري و انگيزه پژوهش را در معلمان را بالاببريم.
وي در ادامه افزود : هنوز آمار دقيقي از تعداد معلماني كه اهل قلم هستند در دست نداريم و چون براي برگزاري اين همايش ها نخست فراخوان مي دهيم و سپس معلمان آثار خود را ارسال مي كنيم آمار ما مختص به آن چيزي است كه در اين فراخوان ها به دست ما مي رسد.
دبير اين همايش در ادامه گفت : در همايش دوم بالغ بر 100 عنوان كتاب و بيش از 80 عنوان مقاله به دبيرخانه همايش رسيد كه به نسبت دور دوم 100 درصد افزايش يافته است.
وي تصريح كرد : معمولا اينگونه است كه آثار معلمان ديده نمي شود و اين شايد به دليل مظلوميت اين قشر باشد، متاسفانه در آموزش و پرورش تاكنون در اين مزنيه كاري صورت نگرفته است و اطلاع رساني در مورد اين آثار باعث تشويق معلمان به انجام فعاليت هاي بيشتر در اين زمينه مي شود.
بازگير در ادامه به مهر گفت : بيشترين حوزه اي كه معلمان در آن به تاليف كتاب مي پردازند كتابهاي كمك آموزشي است كه متاسفانه در اين حوزه ما آثار را مورد بررسي قرار نمي دهيم اما بيشترين آثار رسيده در حوزه روش تدريس خلاق و ادبيات كودكان و نوجوانان بيشترين آثار ارسالي را داشتيم و در حوزه روش هاي نوين ارزشيابي تحصيلي كمترين ميزان را شاهد بوديم.
همچنين در ادامه جمشيد غلامي نهاد رتبه اول در رشته " روشهاي تدريس خلاق " به مهر گفت : كتابي كه من تاليف كرده ام " آيين نگارش اداري " نام دارد و اين كتاب درسنامه كارگاه مهارتهاي نوشتار اداري است كه محصول تجربه بيش از 40 دوره تدريس در گارگاه هاي موسسه تحقيقات و آموزش مديريت ( وابسته به وزارت نيرو ) است.
وي در ادامه گفت : برگزاري اين همايش حداقل تاثيري كه دارد تشويق معلمان به تاليف كتابهاي بعدي است ؛ امروزه با توجه به مشكلاتي كه ما در زمينه نشر كتاب داريم و سختي هاي اين كار مي تواند مولفان را به ادامه كار ترغيب كند و مشوق آنها باشد.
وي در زمينه مشكلات معلمان مولف گفت : اگر آموزش و پروش در برنامه اي مشخص تعدادي از كتابهاي معلمان مولف را خريداري كند مي تواند از تاليف كتاب توسط اين قشر حمايت كند ؛ با رواج پديده ناشران مولف و عدم سرمايه گذاري ناشران در زمينه تاليف كتاب معلمان، اگر آموزش و پرورش برنامه اي براي خريد شمارگاني از آثار مولفان معلم را دستور كار خود قرار دهد اقدام مثبتي در زمينه حمايت از اين گروه انجام داده است.
نظر شما