۱۳ آبان ۱۳۸۲، ۱۷:۰۳

خاتمي در پيامي به اجلاس امضاي كنوانسيون زيست محيطي درياي خزر عنوان كرد:

بهره برداري از درياها به مديريت قانونمند نياز دارد

بهره برداري از درياها به مديريت قانونمند نياز دارد

بهره برداري بي رويه و تخريب و آلودگي ، مشكلات فراواني را براي درياها پديد آورده و جامعه جهاني را واداشته نسبت به لزوم قانونمند كردن مديريت درياها اقدام كنند .

به گزارش خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر  رئيس جمهور در پيامي به اجلاس  امضاء كنوانسيون زيست محيطي درياي خزر  توسط 5 كشور ساحلي  از سوي  دكتر معصومه ابتكار رئيس سازمان حفاظت محيط زيست  در سالن همايشهاي بين المللي  صدا و سيما قرايت  شد ، تاكيد كرد: امروزه با گسترش علم و فناوري جايگاه و واهميت حقيقي  درياها بيش از پيش به بشريت عيان شده و گوناگوني خدمات درياها براي زندگي  انسان در ابعاد مختلف فوايد  و خدمات ذي قيمتي را به ارمغان آورده است ، اما به واسطه.  

سيد محمد خاتمي  در اين پيام  افزود : طي دهه هاي اخير كنوانسيون لندن ( 1972) و سپس تلاشهاي سازمان ملل براي ايجاد برنامه هاي دريايي منطقه اي شكل گرفته و دولتها ملزم شدند تا دريا را به عنوان گوهر و امانتي گرانبها با ذخايري محدود و بعضا تجديد ناپذير تلقي كنند .

وي با اشاره به اينكه امروز در محور كلام  5 كشور ساحلي درياي خزر مباحث زيست محيطي اين دريا به عنوان يكي از بزرگترين ذخاير آبي پر ارزش دنيا محسوب مي شود اظهار داشت : درياي خزر با ويژگيهاي زيست بومي و ژئوپلتيكي منحصر به فرد در حد فاصل اروپا  و آسيا پيوند اين دو قاره را در يكي از مهمترين مناطق استراتژيك جهان ميسر ساخته است .

 رئيس جمهور تاكيد كرد : دريايي كه اينك همگام با رشد اقتصادي  و اجتماعي 5 كشور حاشيه اي خود به چارچوب حقوقي مديريت زيست محيطي نياز مبرم دارد تا پيماني جاودان و خلل ناپذير براي حفاظت از اين هديه خداوندي به نسل كنوني و فرزندان فرداي خزر را رقم زند .

 در پيام رييس جمهور همچنين آمده است   : كنوانسيون تهران در واقع پيمان بر سر حيات دريايي است كه متاسفانه در سالهاي نه چندان دور مواجه با آلودگي ناشي از فاضلاب هاي شهري صنعتي و فعاليتهاي اكتشافي  و بهره برداري از ذخاير نفت ، برداشت بي رويه از ذخاير شيلاتي  و ورود گونه هاي مهاجم  مواجه شده است ، امري كه آثار زيانباري در كيفيت محيط زيست ، اقتصاد ، معيشت و زندگي مردم اين منطقه بر جاي خواهد گذاشت .

وي با اشاره به اينكه ايران بيشترين آسيب ها را در اين زمينه متحمل شده است خاطر نشان كرد : اين آسيب ها در سواحل ايران  و ميزان اتكاي مردم به ذخاير درياي خزر است دلايل اهتمام ايران به اتخاذ سياستهاي زيست محيطي  و محوريت اين سياستها در برنامه هاي توسعه نيز همين مشكلات بوده است .

خاتمي  در ادامه تصريح كرد:  مايه خرسندي است كه امري حق  كشور ساحلي درياي خزر پس از همكاري هاي مقدماتي و مذاكرات چند ساله و نيز با حمايتهاي قابل توجه بخشهاي مربوطه در سازمان ملل متحد براي امضاء نهايي كنوانسيون تهران به منظور نجات محيط زيست درياي خزر گردهم آمده اند بدون شك اين كنوانسيون موجب خواهد شد تا كشورهاي ساحلي ضمن تعامل  و تفاهم به تعهدات زيست محيطي خود نسبت به اين منطقه حساس  و آسيب پذير به طور جدي عمل نمايند .

وي در پايان اظهار اميدواري كرد  با امضاي  كشورهاي ساحلي و اجرايي شدن اين كنوانسيون  بتوان بخشي از وظيفه و دين خود را به جامعه جهاني ، مردم منطقه و كودكان امروز و فرداي سرزمينهاي خزر را ادا كنيم  و به استقبال آينده آبي  و روشن مشترك ميان اين 5 سرزمين برويم .

 

 

 

 

 

 

کد خبر 35504

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha