به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری سری جدید برنامه تلویزیونی «الف» شبکه چهار سیما صبح امروز ۲۷ بهمن ماه با حضور امیرحسین خلیل زاده تهیه کننده، احسان رضایی سردبیر و عباس کریمی مدیر روابط عمومی برنامه برگزار شد.
در ابتدای این نشست عباس کریمی گفت: کتاب رسانه ای است که به خاطر ورود رقبایی دیگر حضورش در جامعه کمرنگ شده به خصوص میان نسل جدید که وقت بیشتری را در فضای مجازی میگذرانند و از این گستردگی سخت افزاری بیشتر استفاده می کنند. امروزه مردم وقت کتابخوانی شان را به امور دیگر اختصاص می دهند و جوانان بیشتر مطالعات شان در حوزه کتاب های آموزشی و درسی است.
وی افزود: در جامعه امروز هنوز هستند قشری که به کتابخوانی تمایل دارند و برنامه «الف» قصد دارد ضمن معرفی کتاب، نیاز و لزوم کتابخوانی را بین مردم تقویت کند. از آنجا که تلویزیون یک رسانه فراگیر است اگر برنامه ای درباره کتاب را روی آنتن ببرد می تواند در گسترش سطح آگاهی مخاطبان تاثیر مضاعفی داشته باشد. کتاب ها منابع قابل اعتمادتری نسبت به رسانه های مجازی هستند و اگر این رسانه با تلویزیون تعامل داشته باشد می تواند در نظر مردم جایگاه ارزشمندتری پیدا کند.
در ادامه این نشست امیرحسین خلیل زاده تهیه کننده برنامه «الف» اظهار کرد: کتابخوانی قدرت تخیل را افزایش میدهد و فرد می تواند فضای ذهنی خود را بپروراند. با توجه به حضور رسانه های فراوان باید حواسمان باشد جایگاه کتاب در دنیای معاصر حفظ شود. قبل از «الف» برنامه هایی چون «کاغذ رنگی» و «کتاب ۴» روی آنتن بودند که هر یک رویکردهای خودشان را داشتند. چندی پیش مدیر وقت گروه فرهنگ و اندیشه شبکه چهار از من دعوت کرد تهیه این برنامه را به عهده بگیرم اما فرصت کافی در بخش مطالعه و پژوهش نداشتیم و رفته رفته شرایط بهتری پیدا کردیم.
وی بیان کرد: برنامه هفتگی «الف» که جمعه ها بعد از اخبار ساعت ۲۰ از شبکه ۴ روی آنتن می رود دو رویکرد اصلی دارد؛ اول آسیب شناسی مضمونی در حوزه کتاب و دوم پرداختن به رویدادهای مهم کتابی هفته. جدا از مردمی که صرفا بیننده برنامه هستند ما از ۵۰ مخاطب پیامکی به بیش از ۱۰۰۰ مخاطب رسیدیم و این جای خوشحالی دارد و نشان می دهد این برنامه جایگاه خود را تثبیت کرده است.
خلیل زاده اشاره کرد: یکی از موانعی که برای بهبود بیشتر کار وجود دارد بی برنامگی انتشاراتی ها، نویسندگان و مترجمان است که خیلی از سازوکار درستی بهره مند نیستند. اغلب اتفاقات مهمی در حوزه کتاب رخ می دهد اما مسئولانش خیلی دیر متوجه زمان مشخص برگزاری می شوند و ما در اطلاع رسانی این رویدادهای مهم نمی توانیم کمکی به آنها داشته باشیم.
احسان رضایی سردبیر این برنامه نیز بیان کرد: برنامه ها در شبکه های مختلف مخاطبان خاص خود را دارند و به ندرت می توان نقطه اشتراکی بین شان پیدا کرد. در حوزه تعامل کتاب و تلویزیون هم همچنان در حال آزمون و خطا هستیم. غالب افرادی که در بخش های مختلف کتاب و نشر فعالیت دارند برای استفاده از پتانسیل قدرتمند رسانه ملی متبحر نیستند و نمی دانند چه کار باید بکنند. این ایراد به همه برنامه هایی از این جنس وارد است و آن هم به خاطر نوپا بودن ورود کتاب به تلویزیون محسوب می شود چراکه تا پیش از تاسیس شبکه چهار سیما ما برنامه تخصصی کتاب نداشتیم.
وی افزود: در بخش محتوایی برنامه «الف» سعی کردیم رویکرد مجله و جُنگ هفتگی داشته باشیم و آسیب شناسی و رویدادهای هفتگی این حوزه را به شکلی گسترده و عامه پسند و در عین حال قابل اعتنا بیان کنیم. ما در این برنامه به ذکر کتاب های پرفروش نیز می پردازیم اما نکته قابل تامل این است که منابع درست و دقیقی در این بخش وجود ندارد و برخی انتشاراتی که مثلا در شهرستان ها فعالیت می کنند علی رغم فروش های بالایی که دارند اطلاع رسانی نمی شوند.
تهیه کننده برنامه «الف» در ادامه نشست با اشاره به اینکه هر هفته در بخش کتابگردی به فروشگاه های متنوع سر می زند، گفت: ما بر انتشارات خاصی تمرکز نداریم و بیشتر به معرفی کتاب هایی می پردازیم که خواندن شان برای مخاطب می تواند قابل توجه باشد. در این برنامه سعی کردیم دنبال اخبار رایجی که دستیابی به آنها با حضور شبکه های مجازی سهل و آسان شده نباشیم و اتفاقا به ارائه اطلاعاتی بپردازیم که منابع مرسومی ندارند.
وی در پایان گفت: موضوعاتی چون سینما و ادبیات، نمایش و کتاب و آسیب شناسی ترجمه مباحثی هستند که تا پایان سالجاری در برنامه «الف» مطرح و مورد بررسی قرار می گیرند.
نظر شما