بهزاد اژدري، هنرمند و مدرس سفالگري، در گفتگو با خبرنگار "مهر" درباره روند سفالگري در ايران گفت: "سفالگران تصور مي كنند تمام دارايي هنري ما منحصر به داخل كشور است. اين در حالي است كه رشته سراميك در نوع خود علمي مجزا است و بايد براي فعاليت در اين رشته اطلاعات جهاني داشت."
وي افزود: "علم حرارت، شيمي مواد، شيمي تجزيه و فيزيك اطلاعاتي است كه يك سفالگر و هنرمند سراميك بايد به آنها اشراف داشته باشد. وقتي متريال هاي مختلف و متنوعي در جهان وجود دارد طبعا سفالگر نمي تواند فعاليت خود را منحصر به مواد داخلي كند. آموختن تكنيك در سفالگري حرف اول را مي زند و سفال و سراميك در ايران پيشينه اي غني دارد. امروز برخي استاداني كه وارد حيطه آكادميك سفال شده اند تحصيلات منسجمي ندارند و اگر هم به فرض بخواهند اين آموزش را منتقل كنند به نوعي فخرفروشي مي كنند."
اژدري تصريح كرد: "سفال رويكردهاي مختلفي علاوه بر صنايع دستي و صنعتي دارد كه بايد به آنها نيز پرداخته شود. اما متاسفانه استادان اين فن بعضا به تفاوت هاي اين دو اشراف ندارند. امروز پيشكسوتان سفال به دليل انحصاري كردن اين رشته زير بار تاسيس يك انجمن نمي روند، در حالي كه جنبه هاي هنري آن را تحت پوشش صنعتي و تجاري از بين برده اند. مي توان گفت يك باندبازي و مافيا در سفالگري به وجود آمده است."
وي در پايان گفت: "پنج سال از زمان برگزاري بي ينال سفال مي گذرد و امسال با اينكه زمزمه هاي برگزاري آن به گوش مي رسد، اما تاريخ دقيق آن اعلام نشده است. در حالي كه فراخوان بي ينال بايد از مدت ها پيش منتشر شود تا هنرمندان آثار خود را با توجه به زمان تعيينشده ارائه دهند."
نظر شما