به گزارش خبرنگار سياسي "مهر"، محسن امين زاده در همايش ايران يكصد سال پس از مشروطيت تجارب گذشته چشم انداز آينده در سخناني تحت عنوان "صد سال دموكراسي خواهي در ايران وجهان اسلام"، گفت:هنوز فاصله بين آنچه كه داريم با آنچه كه مطلوب است زياد است.
وي افزود:علت اينكه پس از گذشت اين سالها ما هنوز موفق نشده ايم معتقديم به دليل عدم وجود نهادهاي مدني است كه هنوز نتوانسته ايم به آن وضع مناسب كه مد نظرمان است دست يابيم.
اين عضو حزب مشاركت گفت:در كشوري مثل ايران موضوع احزاب وضعيت اسفباري دارد و بر سر موضوع پايه اي كه همان حزب است اختلاف است چرا كه برخي خود را فرا حزبي مي نامند در صورتي كه در ساير كشورها در وجود حزبها مشكلي نيست بلكه همه سعي مي كنند به نوعي آن حزب را كنترل كنند.
اين كارشناس امور سياسي گفت: فرهگ غير شفاف حزبي يكي ديگراز مشكلات حزبي در جامعه ما است كه ريشه در دوران گذشته ما دارد چرا كه تعدادي از ساختار هاي پنهان شبه حزبي در آن زمان به وجود آمدند كه هيچگاه كار كرد اصلي آنان مشخص نشد لذا ساختار سياسي ما هنوز گرفتار اين موضوع است و به جاي به عضويت در آمدن در يك حزب مطرح سعي مي كند عضو گروهي پنهان باشند.
به گزارش "مهر" امين زاده ناپايداري وعمر كوتاه احزاب يكي ديگر از اشكالات حزبي در ايران توصيف كرد و گفت:تعارضات ميان دينداري و روشنفكري نيز مساله اي است كه ما صد سال است با آنها مواجه هستيم و در طول اين سالها به آن پرداخته شده است ولي به آن هنوز پاسخي نداده ايم.
وي افزود: آنچنان سرنوشتي بر بازار ما گذشت كه كساني كه در در بخش هاي اقتصادي و تجاري شاغل هستند هم معتقدند ديگر داراي جايگاه گذشته قبل خود نيستند و تاريخ مشروطه نشان مي دهد وقتي كه نفت هم درميان نبوده دولتها حاضر نبودند اجازه بدهند اقتصاد از دست آنان خارج شود.
امين زاده در پايان گفت: در مورد اين شرايط موضوعي كه توجه بر انگيز است اين است كه مسائل عمري طولاني دارد ولي پاسخي به آن داده نشده است و احزاب ما آنچنان ريشه يكديگر را مي زدند كه چيزي از آن باقي نمي ماند اما معتقدم اين طرز تلقي دامن گير ذهن روشنفكري ما شده است كه بايد به رفع اين ضعفها و بررسي بيشتر آنها بپردازيم.
نظر شما