۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۵، ۹:۱۶

مدیرکل دامپزشکی استان کرمانشاه خبرداد:

۵.۵ میلیون راس دام در استان کرمانشاه علیه تب برفکی واکسینه شدند

۵.۵ میلیون راس دام در استان کرمانشاه علیه تب برفکی واکسینه شدند

کرمانشاه- مدیر کل دامپزشکی استان کرمانشاه از واکسینه کردن حدود ۵.۵ میلیون راس دام در استان کرمانشاه علیه تب برفکی خبرداد.

به گزارش خبرنگار مهر، نادر پرور صبح امروز سه شنبه در جمع خبرنگاران از مایه کوبی  تعداد ۱۲ میلیون و ۲۶۳ هزار و ۴۵۷ نوبت، جمعیت دامی استان علیه انواع بیماری های واگیر دامی و بیماری های قابل انتقال از دام به انسان مانند تب برفکی، آبله، شاربن، تب مالت، هاری و ... طی سال گذشته خبرداد.

وی افزود:  از این تعداد۱۰ میلیون و ۵۲۵ هزار و ۸۷۸ نوبت آن توسط بخش دولتی و یا در قالب قرارداد با بخش خصوصی و به شکل کاملا رایگان واکسینه شده است.

مدیرکل دامپزشکی استان کرمانشاه با اشاره به بیماری خطرناک ویروسی لمپی اسکین در جمعیت دام سنگین، بیان داشت: در جهت پیشگیری از بروز مجدد این بیماری، تمام جمعیت دام سنگین واجد شرایط استان به تعداد بیش از ۱۰۰ هزار راًس به شکل کاملاً رایگان در زمستان ۹۴ واکسینه شده است.

مدیرکل دامپزشکی استان کرمانشاه بیماری تب برفکی را یک بیماری بومی دانست و گفت: جهت پیشگیری از بیماری تب برفکی این اداره کل، فاز سراسری مایه کوبی را پاییز سال ۹۴ اجرا کرده، اما متاسفانه سویه جدیدی از بیماری تب برفکی در کشور های منطقه مشاهده شد و این بیماری از طریق دام های قاچاق به کشور و استان وارد شد.

به گفته پرور، اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه اوایل بهمن ماه سال گذشته در راستای کنترل بیماری با بسیج تمام امکانات و کمک سایر دستگاه های مرتبط از جمله استانداری، سازمان مدیریت و برنامه ریزی، سازمان جهاد کشاورزی، امور عشایری، اتحادیه دامداران، بویژه همکاری خود دامداران توانست بیماری را تحت کنترل در آورد.

این مسئول خاطرنشان کرد: از نیمه دوم شهریور سال گذشته تاکنون، تعداد سه میلیون و ۹۹۰ هزار و ۶۵ راًس دام سبک و یک میلیون و ۴۹۶ هزار و ۹۰ راس دام سنگین علیه این بیماری واکسینه شده و همچنین این اداره کل با انجام یک هزار و ۳۵۰ مورد مراقبت فعال و غیر فعال، جهت بررسی و بیماری یابی و مصرف بیش از ۷۵۰ لیتر انواع مواد ضد عفونی در کانون های بیماری تلاش های موثری در کنترل بیماری انجام داده است.

وی به دامداران توصیه کرد: از هرگونه نقل و انتقال دام، بدون هماهنگی با دامپزشکی جداً خودداری نمایند و در صورت مشاهده علائم بیماری مراتب را با نزدیک ترین شبکه دامپزشکی در میان بگذارند.

کد خبر 3654670

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha