يحيي رحمتي در گفتگو با خبرنگار خبرگزاري مهر در ز نجان گفت: بازنگري مردم نگاري استان زنجان يكي از مهم ترين طرح هاي اين سازمان به شمار مي رود كه شامل شرايط اقليمي ، هنرهاي دستي ، گويش ها ، كشاورزي ، دامداري ، شيوه معامله ، بازي ها و ورزش ها ، آداب و رسوم و ساير موارد مختص هر منطقه است.
وي افزود: شهرستان ماهنشان ، اولين محل شروع كار مطالعاتي و ميداني اين طرح بود كه پس از تكميل آن ، تيم مطالعاتي در شهرستان ايجرود مشغول به كارند.
رحمتي متذكر شد: در اين طرح محدوديت زماني اهميتي ندارد ، چرا كه مردم شناسي ثبت و ضبط موارد مربوط به انسان ها از گذشته تاكنون است ، به طوري كه همه اطلاعات به دست آمده از كارهاي ميداني به ثبت رسيده و در تهيه اطلس مردم نگاري به كار مي رود.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي ، صنايع دستي و گردشگري استان زنجان تصريح كرد: اطلس مردم نگاري كاري است كه در استان هاي كشور انجام مي شود ، تا پس از پايان كار اطلسي كه بازگو كننده اقوام مختلف ، انديشه ها ، روش زندگي و ساير موارد مربوط به انسان هاي ساكن در مناطق مختلف است ، تهيه شود.
رحمتي با اشاره به برخي از استان ها كه از سال هاي گذشته انجام اين طرح را آغاز كرده اند ، گفت: عدم وجود امكانات و اعتبارات كافي باعث تاخير در شروع بازنگري مردم نگاري در استان زنجان شد اما اين طرح تا پايان امسال به پايان رسيده و از سال آينده تهيه اطلس مردم نگاري مربوط به استان زنجان آغاز مي شود.
وي گفت: هر استان پس از تهيه اطلس خود ، آن را به سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري عرضه مي كند تا اطلس مردم نگاري كشور تنظيم گردد.
نظر شما