۴ خرداد ۱۳۹۵، ۱۵:۲۳

استاندار ایلام:

جهش یکباره آتش سوزی جنگل های ایلام باید بررسی شود

جهش یکباره آتش سوزی جنگل های ایلام باید بررسی شود

ایلام-استاندار ایلام با اشاره به اینکه جهش یکباره آتش سوزی جنگلها باید بررسی شود، گفت: سال گذشته حجم، تعداد و سطح پراکندگی آتش سوزی ها در استان همه مردم و مسئولان را غافلگیر کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا مروارید ظهر سه شنبه در جلسه مدیریت بحران استان ایلام با موضوع راهکارها و تدابیر لازم برای مقابله با آتش‌سوزی در سطح جنگل‌های استان در استانداری ایلام اظهار داشت: باید بررسی شود که چرا سطح پراکندگی، حجم و تعداد آتش سوزی جنگلهای استان بین سالهای ۹۲ تا ۹۴ با جهش مواجه بوده است.

وی افزود: با وجود اینکه طی این سالها بارندگی های استان با کاهش ۱۵ درصدی مواجه بوده و پوشش گیاهی نسبتا کم تراکمی را داشته ایم اما آتش سوزی ها با جهش قابل توجهی روبرو بوده اند.

مروارید با اشاره به حجم گسترده آتش سوزی جنگل های استان در سال گذشته گفت: سال گذشته حجم، تعداد و سطح پراکندگی آتش سوزی ها در استان همه  مردم و مسئولان را غافلگیر کرد.

استاندار ایلام افزود: با اینکه آتش سوزی ها در مناطق صعب والعبور حادث می شد اما همه نهادهای نظامی، مسئولان ادارات، نهادهای دولتی و غیر دولتی و سازمانهای مردم نهاد زیست محیطی با کمک مردم بومی مناطق دست به دست هم دادند و آتش ها را مهار کردند.

وی افزود: با توجه به در پیش بودن فصل گرما و آتش سوزی های احتمالی باید هرچه سریعتر بالگرد اطفاء حریق در ایلام مستقر  و تقسیم امکانات و تجهیزات انفرادی، و گروهی در شهرستانها صورت پذیرد.

مروارید به اهمیت نقش مردم در کنترل بحران آتش سوزی جنگل ها اشاره کرد و افزود: اگر طی این ماه ها که جنگل ها در معرض خطر هستند بتوانیم از نیروهای مردمی کمک بگیریم و در مقابل زحمات آنها مبالغی را پرداخت کنیم، می‌تواند از نظر اقتصادی برای دولت با صرفه تر باشد.

استاندار ایلام هدف از ایجاد پارک بلوط را استقرار تعداد بیشتری از مردم در روزهای تعطیل در این مکان عنوان کرد و افزود: اگر بتوانیم حجم انبوهی از امکانات و تجهیزات رفاهی را در این پارک تجمیع کنیم، یقیناً در کنترل بخش عمده ای از آتش سوزی هایی را که در اثر عوامل انسانی پدید می‌آیند موثر است.

مروارید در بخش دیگری به نقش مثبت بهره برداران «لالوها» از درختان بنه در کنترل و مهار آتش سوزی ها اشاره کرد و افزود: در گذشته مجوزهایی به بهره برداران از درختان بنه برای برداشت سقز اعطا می‌شد که به نظر می‌رسد باید صدور اینگونه مجوزها مجدد از سر گرفته شود زیرا این افراد که در گروه های چهار نفره و بیشتر به صورت شبانه روز در جنگل هستند، می‌توانند در کنترل و خبررسانی در مورد زمان و مکان آتش سوزی ها نقش داشته باشند.

استاندار ایلام در پایان با بیان اینکه ۹۵ درصد از آتش سوزی جنگل ها را عوامل انسانی تشکیل می دهد، خطاب به خبرنگاران حاضر در مراسم گفت: از همین الان برای آموزش مردم در راستای پیشگیری و کنترل آتش سوزی در جنگلها آماده باشید و آموزش های لازم را به مردم ارائه دهید.

کد خبر 3666951

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha