به گزارش خبرنگار مهر، اسمعیل کریم زاده بعد از ظهر سه شنبه در جلسه آبیاری میکرو و توسعه کشت کلزا در محصولات زراعی آذربایجان غربی با بیان اینکه امسال۳۲۶ هکتار از اراضی زراعی استان زیر کشت محصول کلزا رفته است افزود: بر اساس ارزیابی های انجام شده پیش بینی می شود نزدیک به هزار تن دانه روغنی کلزا از مزارع استان برداشت شود که در مقایسه با سال گذشته از رشد شش برابری برخوردار خواهد بود.
وی ادامه داد: در طی سالهای ۸۵ سطح زیر کشت کلزا در استان در حدود ۳۲۸۴ هکتار بود که در طی سالهای اخیر به دلیل پایین بودن قیمت خرید تضمینی و عدم حمایت کافی دولت سطح زیر کشت این محصول رفته رفته کاهش یافت.
کریم زاده افزود: در سال جاری ۳۲۶ هکتار از اراضی زراعی استان زیر کشت محصول کلزا رفته است که امیدواریم با سیاست جدید دولت و حمایت رهبر معظم انقلاب از توسعه کشت دانه های روغنی، شاهد جهش خوبی در تولید این محصول در استان در سال زراعی ۹۶-۹۵ باشیم.
وی گفت: بیشترین افزایش قیمت در نرخ تضمینی محصولات کشاورزی امسال در نرخ تضمینی دانههای روغنی اعمال شده است و قیمت خرید تضمینی هر کیلوگرم دانه روغنی کلزا ۲۵۳۰ تومان از سوی دولت تعیین شده است و در این راستا ۵ مرکز خرید دولتی اعم از مراکز تعاون روستایی و شرکت غله و خدمات بازرگانی در فصل برداشت در سطح ۵ شهرستان استان شامل شهرستانهای پلدشت، خوی و میاندوآب و نقده و بوکان آماده تحویل و خرید کلزا کاران استان هستند.
کریم زاده با بیان اینکه کلزا یکی از محصولاتی است که میتواند در تناوب کشت با گندم برای ایجاد پایداری در تولید گندم استفاده شود و گیاهی مقاوم در مقابل کمآبی است، افزود: در راستای کمک به احیای دریاچه ارومیه و کاهش آب مصرفی در بخش کشاورزی و حفظ منابع پایه آبی و خاکی، تغییر روش آبیاری بارانی به دلیل پرت زیاد آب مصرفی در این روش در مقایسه با روشهایی از قبیل میکرو، تیپ و نواری در مزارع استان در دستور کار قرار دارد و در حال حاضر کارشناسان به کارگیری این روش را در مزارع پیشنهاد نمی کنند.
وی با تاکید بر ضرورت توسعه کشت دانه های روغنی در استان بنا به تاکید مقام معظم رهبری اضافه کرد: برای سال زراعی ۹۶-۹۵ کشت دانه روغنی کلزا در سطح پنج هزار هکتار از سوی وزارت جهاد کشاورزی به استان ابلاغ شده است که امیدواریم با حمایت دولت و مشارکت خوب کشاورزان در سطح کشور و استان، کشور را در این زمینه از وابستگی بیش از ۹۰ درصدی به تامین نهاده های تولید روغن خوراکی با خروج ۴ میلیارد دلار ارزاز کشور به خودکفایی برسانیم.
مدیر زراعت جهاد کشاورزی آذربایجان غربی نیز در این جلسه اظهارداشت: در حال حاضر مزارع کلزای استان از سطح سبز مطلوبی برخوردار هستند و شهرستانهای بوکان، نقده، پلدشت، خوی، پیرانشهر، شوط و میاندوآب از جمله شهرستانهای عمده تولید کننده دانه روغنی کلزا در سطح استان به شمار می روند.
جمشید دارا ارقام کلزای کشت شده در اراضی زراعی استان را شامل ارقام هیبرید فرانسوی شامل نپتون، ناتالی، دانلوب، هیدرومیل، آرتی، آلونسر و ارقام ایرانی نظیر آکاپی که مقاوم در مقابل ریزش بوده و عملکرد بیشتری در واحد سطح نسبت به ارقام دیگر دارند، عنوان کرد.
نظر شما