به گزارش خبرنگار مهر، سلیم کریمی امروز سه شنبه در مراسمی که به مناسبت سالروزجهانی مبارزه با موادمخدر در مجتمع نور سنندج گفت: تمامی دولت ها در سراسر دنیا تنها ۲۰ درصد توان و امکان پیشگیری از اعتیاد را دارند و ۸۰ درصد تحقق این مسئله بر دوش مردم است.
وی با اشاره به اینکه مواد مخدر واعتیاد جزو چهار بحران اصلی کشورهای مختلف دنیا معرفی شده است، عنوان کرد: در کشورما هم بنابر فرموده مقام معظم رهبری اولویت نخست آسیب های اجتماعی است.
وی اظهارداشت: یکی از دلایلی که تاکنون موفقیت های رضایت بخشی در عرصه مقابله و پیشگیری از اعتیاد بدست نیاورده ایم برمی گردد به اینکه این مسئله هنوز به دغدغه عمومی تبدیل نشده است.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه بامواد مخدر کردستان ادامه داد: ۹ بند از سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری در سال ۸۵ مربوط به مبارزه ومقابله و پیشگیری از مواد مخدر است.
کریمی با بیان اینکه مبارزه با مواد مخدر تنها شامل مقابله نیست، بیان کرد: تا زمانی که مبارزه با موادمخدر فقط در مقابله خلاصه شود به هیچ جایی نمی رسیم.
وی بیان کرد: معتقدم رویکرد اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر تنها راه نجات از اعتیاد است و این بهترین وموثرترین اقدام در این راستا محسوب می شود.
وی خواستار افزایش تعداد سازمان های مردم نهاد فعال در حوزه پیشگیری از اعتیاد شد وعنوان کرد: در استان سمن هایی در حوزه پیشیگیری شکل گرفته است و تاکنون هم فعالیت های ارزشمند و مطلوبی داشته اند ولی از نظر کمی نیاز به افزایش این سمن ها در استان داریم.
وی با اشاره به اینکه ۳ تا ۵ درصد از معتادین مصرف کننده مواد سنتی خیابانی می شوند، عنوان کرد: ۹۵ درصد آنها در اجتماع ودرمیان خانواده هایشان زندگی می کنند، در مصرف مواد صنعتی تعداد معتادینی که خیابانی می شوند بیشتر است و باید برای جلوگیری از آن تدابیر ویژه ای اندیشیده شود.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه بامواد مخدر کردستان ادامه داد: متاسفانه بیشتر اقدامات حول محور مقابله و درمان صورت می گیرد و کمتر به پیشگیری پرداخته می شود.
کریمی اضافه کرد: براساس بررسی های انجام شده ۶۵ درصد از کسانی که معتاد شدند در ابتدا شاغل بودند وبه دلیل اعتیادشان شغل خود را از دست داده وبیکار شدند.
وی اظهارداشت: هنوز آمار جدید اعلام نشده و لی برمبنای شخص های سال ۸۳، ۱۰ هزار میلیارد تومان میزان خسارت اقتصادی ناشی از مواد مخدر بر بدنه کشور ما در این سال بوده است.
نظر شما