۲ شهریور ۱۳۸۵، ۱۱:۱۱

در تحليل روزنامه الحيات تاكيد شد:

خشم و نااميدي جامعه اسرائيلي را فراگرفته است / شكست اسرائيل به آشفتگي جبهه سياسي داخلي انجاميد

خشم و نااميدي جامعه اسرائيلي را فراگرفته است / شكست اسرائيل به آشفتگي جبهه سياسي داخلي انجاميد

روزنامه "الحيات" چاپ لندن امروز پنجشنبه نوشت كه ناكامي رژيم صهيونيستي در جنگ اخير عليه لبنان و عملكرد اشتباه تل آويو باعث نابساماني و آشفتگي جبهه سياسي داخلي و شكاف در درون اين رژيم شده است.

به گزارش خبرگزاري "مهر"، روزنامه فرامنطقه اي عرب زبان "الحيات" در مقاله اي با عنوان "نا آرامي و آشفتگي سياسي در اسرائيل" به قلم "سريل تاونسند" از سياستمداران حزب محافظه كار انگليس به بررسي وضعيت سياسي اين رژيم بعد از ناكامي اخير در جنگ ضد لبنان و اختلافات دروني جامعه اسرائيل پرداخته است.

اين روزنامه نوشت: سياستمداران بلندپايه اسرائيلي در پي ارايه مقادير عظيمي از تسليحات و تجهيزات نظامي ازسوي آمريكا به آنها، بر اين اعتقاد بوده اند كه اين قدرت و نيروي سهمگين قادر به حل همه مشكلات امنيتي آنهاست و نيازي به گفتگوي جدي با همسايگان خود را ندارند، بلكه معتقدند كه بدون توجه به نظر همسايگانشان قادر به تثبيت مرزهاي آينده اسرائيل هستند.

الحيات افزود: سياستمداران اسرائيلي همچنين معتقدند كه ديواري احمقانه و زشت با هزينه اي بيش از 700ميليون دلار كه اعراب كرانه باختري را از اسرائيل جدا مي كند خواهد توانست  آنها را از خشم ملت فلسطين در امان نگه دارد، ملتي كه همچنان با حجم زيادي از وحشيگري اسرائيل درمعرض ظلم و ستم قرار دارند.

اين روزنامه نوشت: ارتش اسرائيل با در اختيار داشتن جايگاه چهارمين ارتش قدرتمند جهان در طول يك ماه و چند روز با حزب الله جنگيد و افكار عمومي اسرائيل نيز مويد يك جنگ قاطعي بود كه خطر كنوني و آينده حزب الله را از بين مي برد اما امروز شمار بسياري از اسرائيلي ها با ابراز شكوه و شكايت معتقدند كه اين جنگ بدترين حمله نظامي اسرائيل از زمان ايجاد (اين رژيم جعلي) در سال 1948ميلادي بوده است.

الحيات افزود: هرچند كه اسرائيل پيشتر و در زمان قبل از عقب نشيني از لبنان در شش سال پيش نيز با حزب الله جنگيده بود اما به نظر مي رسد مقام هاي اين رژيم درك نكرده يا به شيوه موثري براي رويارويي با حزب الله دست نيافته اند.

اين روزنامه افزود: ايهود اولمرت نخست وزير اسرائيل و همراهان وي انتظارات بسيار دوري از واقعيتي را به افكار عمومي اسرائيل تحويل دادند و آنها امروز هزينه اين زياده خواهي ها را مي پردازند و مسئولان نيروي هوايي اسرائيل تا حد زيادي در استفاده از اين نيرو در جنگ با طرفي كه از ساختاري نظامي همانند هر كشور ديگري شامل هواپيماهاي جنگنده، انبار و تجهيزات و مراكز نظامي برخوردار نيست، شكست خوردند.

الحيات خاطرنشان كرد: اولمرت در يكي از مراحل گفت كه تانك هاي اسرائيلي تا رودخانه ليطاني (در جنوب لبنان) پيشروي خواهند كرد اما واقعيت اين بود كه درگيري نيروهاي اسرائيلي با مبارزان حزب الله تنها در چند مايلي مرزهاي (لبنان و فلسطين اشغالي) تا آتش بس در 14اوت باقي ماند و نتوانستند پيشروي كنند.

هرچند كه اسرائيل پيشتر و در زمان قبل از عقب نشيني از لبنان در شش سال پيش نيز با حزب الله جنگيده بود اما به نظر مي رسد مقام هاي اين رژيم درك نكرده يا به شيوه موثري براي رويارويي با حزب الله دست نيافته اند

اين روزنامه نوشت كه نخست وزير اسرائيل در زمان وقوع جنگ شمار زيادي از آرا را در نظرسنجي ها از آن خود كرد، اما ميزان هواداري از وي در نظرسنجي هاي كنوني به 43 درصد سقوط كرد و 57درصد از مردم معتقدند كه "عمير پرتز" وزير جنگ اسرائيل بايد استعفا دهد.

الحيات افزود: پرتز زير همين فشار بود كه اقدام به تعيين كميته اي تحقيقاتي به رياست فرمانده سابق ارتش كرد و به نوشته روزنامه "تايمز" در 17 اوت، محورهاي اين تحقيقات درباره آمادگي نظامي اسرائيل قبل و در طول 34 روز جنگ خواهد بود و اين درحاليست كه حدس و گمان هايي مبني بر نبود آمادگي، نقض اطلاعاتي و جاسوسي درباره توانمندي حزب الله و نيز شك و ترديد فراوان درباره حمله نظامي زميني وسيع وجود دارد. 

نويسنده اين مقاله نوشت: براساس گزارش روزنامه اسرائيلي يديعوت آحارنوت، 70درصد پرسش شوندگان درنظرسنجي معتقدند كه اسرائيل نبايد آتش بس را مي پذيرفت اما روزنامه معاريو نيز در اشاره به يك نظرسنجي نوشت كه 53 درصد با آتش بس در چارچوب كنوني آن معترض بودند و اين خشم و ياس ونااميدي در جامعه اسرائيلي منعكس شده و شكي نيست كه اسرائيلي ها درك مي كنند كه مقام هاي اسرائيلي در جنگ خوب عمل نكرده است.

اين روزنامه نوشت: آريل شارون نخست وزير پيشين اسرائيل حزب كاديما را در پايان سال 2005 ميلادي تاسيس كرد و اين حزب 28 كرسي از 120كرسي پارلمان را در جريان انتخابات اخير از خود كرد اما به نظر مي رسد كه اين حزب به اندازه سرعت ايجاد شدنش درحال فروپاشي است و پيش بيني مي شود كساني كه زير لواي اين حزب رفتند به جايي كه از آن آمدند بازگردند كه از بين اين افراد سياسي اسم شائول موفاز وزير سابق جنگ اسرائيل بر سر زبانهاست.

اين نويسنده افزود: حزب كاديما مدعي است كه قصد پايه ريزي بنيان هاي تدوين شده ازسوي شارون بويژه درخصوص طرح وي مبني بر انتقال 70هزار شهرك نشين يهودي از اراضي عربي اشغالي و نگهداري 170هزار شهرك نشين را دارد و اين درحاليست كه براساس فضاي كلي اسرائيل، روند انتقال شهرك نشينان در آينده نزديك بعيد است و اين امر خود پرسشي منطقي را درباره  آنچه اولمرت به عنوان نخست وزير انجام خواهد داد، مطرح مي كند.

الحيات در ادامه با اشاره به شكاف هاي سياسي داخلي اسرائيل نوشت كه بنيامين نتانياهو رئيس حزب مخالف ليكود نيز پس از صدور قطعنامه 1701 و اجراي آتش بس زبان به انتقاد گشود و گفت كه بايد با صراحت به اشتباهات صورت گرفته اشاره كرد كه اين اشتباهات شامل اشتباه در زيرنظر گرفتن خطر، اشتباه در شيوه آمادگي براي رويارويي با خطر، اشتباه در مديريت جنگ و اشتباه  در مديريت جبهه داخلي است.

کد خبر 370722

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha