به گزارش خبرگزاری مهر، در جلسه شورای تحول علوم انسانی بررسی سرفصلهای رشته تحصیلی «طراحی صنعتی» در مقطع دکترا در دستور کار قرار گفت و دکتر چوپانکار یکی از تدوینکنندگان این برنامه درسی گزارشی از چرایی و چگونگی طراحی این سرفصلها ارائه کرد.
وی با اشاره به نقش طراحی صنعتی در ارتقاء کیفیت و کارآمدی تولید داخلی گفت: از این منظر طراحی صنعتی، یکی از پیش فرضهای ضروری تحقق اقتصاد مقاومتی است.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران افزود: طراحی صنعتی که در قالب تولیدات صنعتی نمود پیدا میکند، محمل و انتقالدهنده مؤلفههای فرهنگی کشور تولیدکننده آن کالای صنعتی است.
چوپانکار ادامه داد: نقش طراحی صنعتی در ترویج سبک زندگی ایرانی ـ اسلامی نیز برجسته و قابل توجه است.
پس از سخنان عضو هیئت علمی دانشگاه تهران و ارائه سرفصلهای رشته مورد بحث، اعضاء به بیان نظرات و پیشنهادهای خود پرداختند که اهم آن به شرح ذیل است: بهرهگیری از میراث مکاتب فلسفه اسلامی در مباحثی مانند صناعات، طبیعیات و... ، ایجاد ارتباط میان این رشته و سایر رشتههای صنعتی مانند مهندسی صنایع، تکیه بیشتر بر پژوهش و تحقیقات و توجه به ارتباط این رشته و مباحث توسعه منابع انسانی.
دکتر مخبر دزفولی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی هم در این باره گفت: توجه به این رشته از منظر اصلاح روندهای سیاستگذاری و مدیریتی نیز الزامی است.
وی افزود: در کنار تربیت افراد پژوهشگر در این رشته باید به تربیت افراد ماهر و آمادهکار میدانی و عملیاتی نیز اهتمام لازم مبذول شود.
پس از تصویب کلیات سرفصلهای رشته طراحی صنعتی در مقطع دکتری، اعضای شورای تحول و ارتقاء علوم انسانی ۴ درس از میان دروس ارائه شده را مورد تحلیل و بررسی قرار دادند.
حداد عادل هم با اشاره به سابقه درخشان تمدن اسلامی ایرانی در تولید صنعتی گفت: آنچه در برخی از شهرها مانند اصفهان و شیراز مشاهده میشود، نماد بارز وجود یک مکتب پیشرفته طراحی صنعتی در کشورمان است.
وی افزود: تحقیق و پژوهش پیرامون فناوری مورد استفاده در ایجاد روشنایی در شهرهای بزرگ آن دوران با استفاده از چراغهای روغنی و نحوه تولید روغن مورد استفاده از این چراغها در مقیاس انبوه یکی از مواردی است که میتواند مورد مطالعه قرار گیرد.
رئیس شورای تخصصی تحول و ارتقاء علوم انسانی ادامه داد: نکته دیگری که باید در این رشته مورد توجه قرار گیرد، چگونگی افزایش بهرهوری و کاهش اسراف است.
در این بخش نیز اعضای شورای تحول و ارتقاء علوم انسانی به موارد ذیل اشاره کردند: تعمیق رویکرد انتقادی به مبانی غربی این رشته، توجه به نشانهشناسی و زبانشناسی فلسفی، دقت بیشتر جلوگیری از تکرار مباحث مطرح شده در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد در مقطع دکتری و در نظر گرفتن اقتضائات بومی کشور.
در پایان جلسه و با توجه به مباحث ارائه شده اعضای شورای تحول و ارتقاء علوم انسانی مقرر کردند مباحث مطرح شده در جلسهای با حضور اساتید این رشته مورد بحث و بررسی بیشتر قرار گرفته و سپس مجدداً در شورا مطرح شود.
نظر شما