خبرگزاری مهر - گروه استانها: دیواره بیستون در سه سال گذشته میزبان گردشگران و کوهنوردان و صخرهنوردان بسیاری از سراسر جهان بوده و ظرفیت بینظیر این دیواره افراد بسیاری را هرساله به بیستون میکشاند.
باوجود استقبال قابلتوجه کوهنوردان خارجی برای شرکت در فستیوال صخرهنوردی بیستون اما این جشنواره امسال به دلیل نبود اعتبارات کافی برگزار نمیشود.
کمبود اعتبار برگزاری جشنواره را به سال آینده موکول کرد
رئیس هیئت کوهنوردی استان کرمانشاه در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: اواخر شهریور و اوایل مهرماه هرسال جشنواره صخرهنوردی بیستون در قالبی بینالمللی برگزار میشد اما با توجه به کمبود اعتبارات و تخصیصات لازم این مهم به سال آینده موکول شد.
بهمن مشت کوب بیان کرد: برای سال آینده برنامهریزیشده تا جشنواره صخرهنوردی بیستون باشکوه بیشتری برگزار شود و تعداد بیشتری شرکتکننده خارجی داشته باشیم.
وی بیان کرد: با توجه به اینکه بیستون ثبت جهانی شده، صخرهنوردی رشتهای قابلتوجه و بسیار خاص برای همه سنگنوردان دنیا شده از طرفی ارتفاع دیواره بیستون ۱۲۰۰ متر و عرض آن ۵ و نیم کیلومتر است که سبب شهرت جهانی این دیواره شده است.
مشت کوب با اشاره به ظرفیت بالای بیستون در راستای جذب گردشگر افزود: وجود کاروانسرای عباسی در رونق صنعت گردشگری بیستون بسیار مثمر ثمر است.
وی افزود: در دور نخست برگزاری جشنواره ۱۷ تا ۱۸ شرکتکننده خارجی داشتیم، دور دوم قریب به ۳۰ نفر و دور سوم ۷۰ نفر شرکت کردند و قطعاً در دوره چهارم بیش از ۱۰۰ شرکتکننده و سنگنورد خواهیم داشت.
مشت کوب همچنین بیان کرد: جشنواره سنگنوردی بیستون کار بسیار باارزشی است و نهادها و سازمانهای مختلف درصورتیکه امکان کمک و حمایت رادارند دریغ نکنند.
برگزاری جشنواره سنگ نوردی مطرح شدن بیستون را به دنبال دارد
وی افزود: در بیستون مرتباً سنگنورد و گردشگر از اقصی نقاط دنیاداریم اما به شکل انفرادی حضور پیدا میکنند و به شکل جشنواره نیست، اما برگزاری جشنواره در جذب سنگنوردان و گردشگران دنیا بسیار مؤثر است.
مشت کوب با اشاره به حضور چشمگیر شرکتکنندگان اروپایی در جشنوارههای سنگنوردی پیشین در بیستون گفت: یکی از دلایلی که بیستون مطرح شد جشنواره سنگنوردی بود که در کنار آن برنامههای متعدد دیگری نیز ازجمله استایلنگ، پرواز با پاراگلایدر، پرواز بیس شاپینگ، برگزار میشد. همچنین برنامههای جانبی دیگر همچون بازیها و جشنوارههای بومی - محلی برای شرکتکنندگان جالبتوجه بود و با توجه به این ظرفیت میطلبد که برای آن سرمایهگذاری شود.
وی استفاده از ظرفیت کاروانسرای شاهعباسی بیستون برای برگزاری جشنواره سنگنوردی را کاری ارزشمند و قابلتوجه دانست و گفت: سازمانهای ذیربط همچون میراث فرهنگی، استانداری، اداره ورزش و جوانان استان، فدراسیون کوهنوردی باید پایکار باشند و هیئت کوهنوردی استان نیز بهعنوان بازوی اجرایی کار برای برگزاری جشنواره حضور دارد.
مشت کوب بیان کرد: امسال برای برگزاری جشنواره صخرهنوردی بیستون به ما اعلام شد که اعتبار نیست و به سال آینده موکول شد اما سال آینده این جشنواره بسیار باشکوهتر از سالیان قبل برگزار خواهد شد.
اعتبار مورد نیاز برای برگزاری جشنواره ۴۰۰ میلیون تومان است
وی اعتبار موردنیاز برای برگزاری این جشنواره را ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیون تومان عنوان کرد و افزود: اعتبار موردنیاز به تعداد شرکتکنندگان بستگی دارد اما این اعتبارات در قبال شناسایی ظرفیتهای استان و جذب گردشگر رقم چندانی نیست.
مشت کوب افزود: مهرماه فصل سنگنوردی است، مسیرهای زیادی بازشده و مسیرهایی نیز در دستدست بازگشایی است و برنامه سنگنوردان نیز صخرهنوردی است. بیش از ۸۵ مسیر در بیستون بازشده است.
وجود آثار سلوکیان، هخامنشیان، اشکانیان و ساسانی، آثار دوره اسلامی ازجمله پل صفویه، کاروانسرا و... دستبهدست هم داده و کانونی از آثار تاریخی ارزشمند در بیستون را ایجاد کرده استشهردار بیستون نیز در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: فستیوال سالانه صخرهنوردی بیستون از اهمیت بسزایی برخوردار است بهطوریکه در سال نخست برگزار کمتر کسی تصور میکرد که جشنواره تا حد بالایی موردتوجه قرار گیرد.
احسان احمدی نصر وجود آثار بینظیر از دوران پیشازتاریخ در بیستون را ظرفیتی مهم برای صنعت گردشگری دانست و گفت: وجود آثار سلوکیان، هخامنشیان، اشکانیان و ساسانی، آثار دوره اسلامی ازجمله پل صفویه، کاروانسرا و... دستبهدست هم داده و کانونی از آثار تاریخی ارزشمند در بیستون را ایجاد کرده است.
بیستون بهشت گمشده صخره نوردی جهان است
وی بیستون را بهشت گمشده صخرهنوردی جهان دانست و افزود: این ظرفیت و قابلیت بزرگ مسئولیت ما را سنگین میکرد و ابعاد مختلف گردشگری سلامت، گردشگری ورزشی و... قابلیت بررسی و سرمایهگذاری در بیستون را دارد.
احمدی نصر وجود دیواره بیستون ظرفیتی بزرگ در رونق گردشگری ورزشی برای استان کرمانشاه دانست و بیان کرد: این قابلیتها میطلبد که مسئولیان امر ازجمله مجموعه استانداری، وزارتخانه و اداره ورزش و جوانان که برای برنامهریزی این موارد ورود پیدا کنند.
وی بیان کرد: بهواسطه استقبال کشورهای مختلف جهان برای شرکت در جشنواره صخرهنوردی بیستون، بیش از چندین موسسه در کشورهای اروپایی بال عنوان بیستون تعریف و شروع به کارکردند و درزمینهٔ امورات ورزشی مربوط به صخرهنوردی شروع به کارکردند حتی ژورنالهایی با این عنوان به چاپ رسید که جای خرسندی دارد.
احمدی نصر بیان کرد: در نیمه دوم شهریورماه هستیم و هنوز خبری از برگزاری رویداد صخرهنوردی بیستون نیست هرچند انتظار برگزاری این فستیوال را داشتیم اما به دلیل مشکلات اعتباری هماهنگی لازم برای این مهم صورت نگرفته است.
امیدواریم با گشایش اعتبارات جشنواره برگزار شود
شهردار بیستون با ادامه توضیحات افزود: امیدواریم در اسرع وقت گشایش اعتبارات صورت بگیرد و این مسابقات برگزار شود چراکه بیستون بسیار خوب شناختهشده و جا برای معرفی بیشتر از این دارد.
وی با اشاره به وجود مجموعه اقامتی هتل لالهعباسی در بیستون گفت: این ظرفیت از شاخصههای زیادی برخوردار است و میتوان با توجه به سرمایهگذاری صورت گرفته بیشتر از این ظرفیت استفاده کرد و قطعاً اگر جشنواره صخرهنوردی برگزار شود قطعاً از استقبال بیشتری برخوردار خواهد شد چراکه ازنظر کیفیت ارائه خدمات روند کارها مطلوبتر هست.
احمدی نصر افزود: طرح ویژه فرهنگی بیستون مردادماه امسال به شهرداری بیستون ابلاغ شد و این اتفاق بزرگی بود و در بحث فرصتهای سرمایهگذاری بسیار خوب کارشده است.
نوید چهری راهنمای گردشگری غرب کشور هم در گفتگو با خبرنگار مهر، از بیستون با عنوان سرزمین عشق در ایران یادکرد و اظهار داشت: متأسفانه ظرفیتهای بینظیری برای جذب گردشگر در بیستون وجود دارد که از آن استفاده نمیکنیم و تعاریف آن را از بیگانگان میشنویم.
چهری اثر تاریخی کاروانسرای شاهعباسی را از سالمترین کاروانسراها در ایران دانست و گفت: این اثر بسیار منحصربهفرد و دارای چشماندازی بسیار زیباست بهطوریکه مقابل آن کوه بیستون و فرهاد تراش را میبینیم.
دیواره بیستون جزو بهترین صخره های عمودی در جهان است
وی در خصوص جشنواره صخرهنوردی بیستون افزود: چند سال گذشته که جشنواره برگزار شد بهترین کوهنوردان دنیا به بیستون آمدند و بر اساس نظرخواهی که از آنان به عمل آمد عنوان کردند که مکانهای صخرهنوردی در کشورهای دیگر وجود دارد اما بیستون منحصربهفرد است بهطوریکه امکانات مختلف همچون هتل زیبا و فضای سبز دیدنی در کنار دیواره، بیستون را در دنیا منحصربهفرد کرده است.
چهری بیان کرد: در نظرخواهی که از صخرهنوردان خارجی به عمل آمد بیان کردند که در دنیا ۳ یا ۴ صخره عمودی وجود دارد اما بهواسطه امکانات دیگری که در جوار دیواره بیستون قرارگرفته، این دیواره نمره یک را در میان صخرههای عمودی جهان دارد.
وی با ادامه توضیحات گفت: اروپاییها هزاران دلار هزینه میکنند تا غروب زیبای خورشید را در ارتفاع ببیند اما غروب خورشید در فراز دیواره بیستون زیباترین منظره غروب خورشید در جهان است. برای اروپاییها هزاران دلار خرج تماشای غروب خورشید میشود اما در کشور از دیدن لذت این منظره زیبا استفاده نمیشود.
چهری وجود محوطه تاریخی در جوار دیواره بیستون را ظرفیتی بسیار ارزشمند برای جذب گردشگران و صخرهنوردان از سراسر دنیا دانست و بیان کرد: ایجاد شکارگاه مصنوعی در اطراف دیواره بهعنوان ایدهای جالب مطرحشده که در صورت احداث این شکارگاه اهمیت بیستون برای کوهنوردان دوچندان میشود.
جای تاسف است که چرا امسال جشنواره برگزار نمی شود
وی بیان کرد: جشنواره کوهنوردی در ایران و دنیا حرکتی بینظیر بود و جای تأسف دارد که چرا این برنامه امسال برگزار نمیشود. مسئولان میتوانند با دعوت از پشتیبانهای مختلف اعتبارات لازم برای برگزاری جشنواره صخرهنوردی بیستون را فراهم کنند.
چهری همچنین بیان کرد: میتوان در پکیجهای تبلیغاتی مختلف غار این مجموعه بزرگ را بهعنوان عمیقترین غار دنیا معرفی کرد که خود گردشگری ماجراجویانه را در بیستون خواهد گنجاند و این ظرفیت در هیچ کجای جهان وجود ندارد.
وی افزود: امروز دنیا در بحث گردشگری به نوآوری نیاز دارد و گردشگری ماجراجویانه این ظرفیت را دارد از سوی دیگر هزاران کوهنورد در ایران شیفته ماجراجویی هستند که میتوانند به این برنامه کمک کنند.
چهری تقویت اقتصادی، سود فراوان، ارتقا ورزش کوهنوردی و صخرهنوردی و گردشگری را ازجمله مزایای توجه به پتانسیلهای دیواره بیستون دانست و افزود: ما در سال اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل هستیم و باید از این ظرفیتها استفاده کنیم.
نظر شما