۲۸ شهریور ۱۳۹۵، ۹:۳۳

دو خبر از جشنواره «تئاتر شهر»

«تئاتر شهر» گام بلندی برای ساختن آرمانشهر/ آثار روز آخر اعلام شد

«تئاتر شهر» گام بلندی برای ساختن آرمانشهر/ آثار روز آخر اعلام شد

متن پیام محمود صلاحی رییس سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران به جشنواره «تئاتر شهر» و اعلام اجراهای آخرین روز این جشنواره دو خبر امروز از جشنواره «تئاتر شهر» است.

به گزارش خبرگزاری مهر، محمود صلاحی رئیس سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران در پیامی از پنجمین جشنواره «تئاتر شهر» سخن گفته است. 

متن این پیام را در زیر می خوانید:

«تئاتر به عنوان یکی از هنرهای هفت‌گانه که سرچشمه آن به آیین‏ ها و مراسم مذهبی و اجتماعی بازمی‌گردد برای رسیدن به رویا و آمال بشری شکل گرفته است. این هنر شریف و جامع رسالت خود را در ترکیب احساس و ادراک ممکن ساخته است و بر ماست که این حقیقت فاخر را به عنوان هدیه خداوند، با احساس تعهد و هنر دینی در راه اعتلای افکار بشر ترویج دهیم.

از پایدارترین فرایندهای جوامع انسانی و زندگی شهروندی توجه به جنبه‌های مختلف جسم و روح بشر است که زندگی شهری را با وجود ازدحام جمعیت و مشکلات خاص آن در شرایط زیست‏ محیطی، بهداشتی، اقتصادی، اجتماعی و روان‌شناختی معنا می‏ بخشد. در زندگی شهری ضرورت دارد تا در کنار مشکلات شهرنشینی به روح و روان شهروندان بیش از هر امری توجه شود. برای برقراری رابطه معقول بین محیط طبیعی و فیزیکی با وضعیت اجتماعی و فرهنگی، هنر به عنوان یک امر مهم و خلاقانه سهم اصلی را در  افزایش نشاط و امید و تکریم زندگی دارد.

پنجمین جشنواره «تئاتر شهر» با شعار «تهران تکریم زندگی» گام بلندی برای ساختن یک آرمانشهر اسلامی و ایرانی برداشته که با تلاش هنرمندان خلاق و جوان به بار نشسته است. به مصداق آیه شریفه «الَّذِی أَحْسَنَ کُلَّ شَیْءٍ خَلَقَهُ» که همه هستی را خداوند با جلوه زیبا خلق کرد، امید است تلاش مستمر و جدی همه شما هنرمندان برای تکریم زندگی و سربلندی شهروندان کلانشهر تهران، مایه فخر و عزت نظام جمهوری اسلامی ایران و فرهنگ ناب اسلامی و ایرانی شود.»

اعلام اجراهای روز آخر جشنواره «تئاتر شهر»

همزمان با آخرین روز پنجمین جشنواره «تئاتر شهر»، دوشنبه ۲۹ شهریور نمایش‌های مختلفی به صحنه می‌روند.

در بخش صحنه‌ای، نمایش «آب مایه عذاب» کاری از علی بیگدلی و مریم داننده ­فرد در دو نوبت ۱۸ و ۱۹ به مدت ۴۵ دقیقه در سالن اصلی تالار محراب اجرا می­ شود.

سالن کوچک تالار مولوی نیز میزبان نمایش «کمی آنسوتر» نوشته کامران شهلایی به کارگردانی مشترک محمد لارتی و کامران شهلایی است. این اثر ساعت ۱۸ به مدت ۵۵ دقیقه به صحنه می­ رود.

اداره تئاتر خانه نمایش نیز نمایش «ماه منظر» نوشته امیر دژاکام به کارگردانی محمد امیری­ آتشگاه را به مدت ۶۰ دقیقه ساعت ۱۹:۳۰ به تماشا می­ گذارد.

در بخش کودک ونوجوان، سالن مطهری فرهنگسرای خاوران نمایش «جادوگر شهر زمرد» نوشته کیومرث قنبری­ آذر به کارگردانی امیر قاسمی را به مدت ۶۰ دقیقه ساعت ۱۷ میزبانی می­ کند.

در سالن فرهنگ فرهنگسرای خاوران نیز نمایش «رویای ماه» نوشته مریم کاظمی به کارگردانی احسان مجیدی به مدت ۴۵ دقیقه ساعت ۱۸:۱۵ اجرا می‌شود.

در بخش جنبی تئاتر خیابانی نمایش «من تهرانم» کاری از پیام عزیزی در فرهنگسرای سرو اجرا دارد.

فرهنگسرای شفق نیز از ساعت ۱۷ تا ۱۹ میزبان نمایش «خانه دوست من کجاست» کاری از محسن علی­محمدی و نمایش «بادبادک» کاری از محمد فرجی است.

در بخش ویژه (مروری بر آثار اسماعیل خلج)، بخش‌هایی از نمایشنامه‌های «جمعه‌کشی»، «هفت نمایش کوتاه» و «داستان‌های ناتمام» ساعت ۱۸ خوانش می‌شود.

در بخش تئاترشورایی، نمایش «مداخله عروسکی» از گروه مونو ساعت ۱۹ در فرهنگسرای ارسباران میزبان مخاطبان است.

نمایش «هیش»

نمایش «هیش» به نویسندگی و کارگردانی رضا بیات در پنجمین جشنواره «تئاتر شهر» اجرا می‌شود.

تکنیک این نمایش تلفیقی از بازیگر، عروسک و سایه‌بازی است.

«هیش» درباره دختری است که بره‌اش را برای چرا به مکانی می‌برد که نباید به آنجا برود.

میلاد احمدلو، مارال ایزدبخش، رضا بیات، سیدشهاب حسینی، عسل یوسف‌زاده و علی باغیان بازیگران نمایش هستند.

نمایشنامه «هیش» نیز به زودی توسط نشر ساقی منتشر می‌شود.

این اثر یکشنبه و دوشنبه ۲۸ و ۲۹ شهریور ساعت ۱۹:۳۰ به مدت ۵۵ دقیقه در خانه فرهنگ فدک اجرا می­ شود.

کد خبر 3772152

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha