به گزارش خبرنگار مهر، هاشم ولی پور مطلق بعد از ظهر شنبه در کارگروه مشترک حفاظت از منابع آب و کشاورزی استان اظهار کرد: به دلیل محدودیت منابع آبی در استان باید کشاورزی نیز در استان محدود شود.
وی بیان کرد: نداشتن آب در یک روستا با نداشتن کشاورزی در روستا یکی است چراکه هر دو در نهایت به تخلیه روستا منتهی می شوند و بنابراین باید به دنبال ایجاد اشتغال جایگزین در روستاها بود.
راه اندازی ۵۵ صندوق های خرد زنان روستایی
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با اشاره به اقدامات انجام شده برای ایجاد اشتغال جایگزین در روستاها، عنوان داشت: در این راستا طی سال گذشته ۵۵ صندوق خرد زنان روستایی در سطح استان شکل گرفته، این در حالی است که مجموع صندوق های خرد زنان روستایی قبل از آن ۶۴ مورد بوده است.
ولی پور مطلق با اشاره به اینکه بالغ بر یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان به این صندوق ها کمک مالی شده است، بیان داشت: همچنین برای کمک به بازاریابی این صندوق ها فروشگاه مجازی راه اندازی شده است.
وی همچنین یکی از اهداف صدور کارت کشاورز را اجرای سیاست های تغییر الگوی کشت عنوان کرد و افزود:تغییر الگوی کشت تنها راهکار کاهش برداشت منابع آبی بدون کاهش راندمان تولید است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی از افزایش عملکرد تولید گندم در واحد سطح از دو هزار و ۳۰۰ کیلو به دو هزار و ۶۴۰ کیلو خبر داد و گفت: این اقدام در ارتباط با سایر محصولات کشاورزی نیز می تواند انجام شود.
رتبه هشتم خراسان جنوبی در اعتبارات اجرای سیستم های آبیاری تحت فشار
ولی پور مطلق با اشاره به اینکه امسال اعتبارات خوبی در زمینه اجرای سیستم های آبیاری تحت فشار به استان اختصاص یافته است، عنوان داشت: در حال حاضر خراسان جنوبی هشتیمن استان کشور در سقف منابع اعتباری آبیاری تحت فشار است که نشان می دهد توجه خوبی به این بخش شده است.
وی اضافه کرد: در حال حاضر در اراضی خرده مالک سهم کمک دولت ۶۰ درصد بود که هرچه سطح افزایش یابد میزان کمک دولت نیز افزایش می یابد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با بیان اینکه در راستای افزایش رغبت کشاورزان به اجرای این سیستم ها پیشنهاد می شود که در اراضی زیر یک هکتار سهم پرداخت بلاعوض دولت افزایش یابد، گفت: همچنین می توان برای کمک به کشاورزان سهم خودیاری مردم را نیز به صورت پرداخت تسهیلات کم بهره به آن ها کمک کرد.
ولی پور در ارتباط با کاهش شارژ چاه های کشاورزی نیز گفت: اگر شارژ چاه های کشاورزی امسال نیز کاهش یابد جمعیت زیادی از کشاورزان از پا درمی آیند و حذف می شوند به همین دلیل باید زمانی داده شود تا امسال شارژ کنتورها کاهش پیدا نکند.
نظر شما