حمیدرضا تقوی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به میزبانی مازندران برای چهارمین کنگره سراسری بیماریهای اسکلتی افزود: مهمترین موضوعی که در این سمینار دنبال میشود این است که جامعه پزشکی، پیراپزشکی و توانبخشی با انتخاب راه و روش درست و مناسب، در راستای افزایش عملکرد بیماران و روشهای تشخیصی مناسب بیماریهای اسکلتی – عضلانی قدمهای مؤثری بردارند.
تقوی، کمردرد را یک بیماری اسکلتی – عضلانی و دومین علت درد در انسان عنوان کرد و گفت: ۹۰ درصد دردهای کمری از نوع مکانیکال است که دلایل متعددی این دردها را در ناحیه کمر ایجاد کند.
وی ادامه داد: دردهای کمری مکانیکال تنها با معاینه بالینی قابلتشخیص است و سایر روشها اعم از " ام ار آی " و تصویربرداریهای برای تشخیص این نوع از دردهای کمری، به نتایج مناسبی که منجر به درمان شود، کارایی ندارد.
عضو هیئتعلمی دانشگاه علوم پزشکی مازندران، با عنوان این مطلب که درد همواره یک علامت است که باید موردتوجه قرار گیرد، افزود: وقتی شخصی در اثر یک والیبال ساده، نشستن و برخاستن و ...یک قسمت از عضلاتش درد میگیرد و در بدترین شرایط به پزشک مراجعه میکند، بسیار سادهانگارانه است که این درد را به این ورزش و یا آسیب مختصر نسبت دهیم بلکه اختلال عملکرد عضلات باعث این درد شده است که باید موردتوجه و تشخیص قرار گیرد.
دکتر تقوی، در ادامه با یادآوری اینکه با مباحثی که در این کنگره دوروزه مطرح میشود میخواهیم قسمت فعال زندگی را حفظ کنیم، ابراز داشت: وقتی عضلات، مفصل را تحتفشار قرار میدهد، منیپولیشن میتواند با دامنه حرکتی کارا و حرکتدرمانی اصلاحی در اطراف مفصل این دامنه را نرمال کرده و حرکات را اصلاح کند که در این صورت ورزش گزینه خوبی برای فرد بیمار خواهد بود.
وی، اظهار کرد: در تمام بیماریهای اسکلتی - عضلانی شایعترین وضعیتی که بیماران به ما مراجعه میکنند مشکلات دردهای کمری مکانیکال است و این بیماران طیف وسیعی از بیماران را دربرمی گیرند درحالیکه دردهای کمری که همراه بابی حسی در ناحیه مقعد و تناسلی، عدم کنترل ادرار، مدفوع و پادرد و ... است و یکی و دو درصد را شامل میشود نیازمند راههای تشخیصی مناسب و عمل جراحی است.
عضو هیئتعلمی دانشگاه علوم پزشکی مازندران، در ادامه با اظهار اینکه هر نوع دردهای کمری نیاز به جراحی ندارد، گفت: مشکلی که مردم ما دارند این است که اختلال عملکرد مفصل را تا زمانی که درد ایجاد نکند متوجه نمیشوند و در صورت بروز درد، دیگر این اختلال عملکرد قابلپیگیری نیست.
دکتر تقوی، ادامه داد: افتراق بیماریهای مکانیکال کمری و التهابی این است که بیماریهای التهابی علل زمینهای دارد و دردهای کمری مکانیکال در زمان استراحت بیشتر میشود حالآنکه التهابی اینگونه نیست و نیاز به استراحت دارد.
به گزارش مهر؛ چهارمین کنگره سراسری بیماریهای اسکلتی – عضلانی به مدت دو روز و در روزهای پنجشنبه ۲۹ مهرماه و جمعه ۳۰ مهرماه، با حضور اساتید، پزشکان، پیراپزشکان و متخصصین طب فیزیکی توانبخشی ایران و استانهای مختلف در هتل سالار دره ساری برگزار میشود.
نظر شما