وحید منایی در گفتوگو با مهر با بیان اینکه در ۶ ماهه ابتدای امسال، بیش از۱۱۱ هزار تن معادل ۱۵ هزار و ۷۰۳ هزار حلقه انواع لاستیک و تیوب توسط ۱۰ واحد تولیدی فعال در کشور تولید شد، گفت: این میزان تولید از نظر وزنی نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۴ درصد افزایش داشته است.
وی با بیان اینکه از مجموع تولیدات لاستیک کشور در این مدت، میزان تولید انواع لاستیک سواری، باری، اتوبوسی و کشاورزی صنعتی در مجموع ۱۰۴ هزار و ۱۴ تن بوده است، افزود: این رقم نسبت به مدت مشابه سال قبل در حدود ۱۶ درصد افزایش داشته است.
معاون سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان با اعلام اینکه این در حالی است که در این بازه زمانی در مجموع ۷۶۵۸ تن تایر و تیوب موتورسیکلت و دوچرخه نیز توسط واحدهای تولیدکننده داخلی تولید شده است، اظهار داشت: البته در مقایسه با مدت مشابه سال قبل در حدود ۲.۱۴ درصد کاهش داشته است.
منایی با اشاره به آمار مربوط به مقدار لاستیک توزیع شده در کشور، گفت: میزان توزیع انواع تایر در شش ماهه اول سال جاری معادل ۱۲۰ هزار تن گزارش شده که با توجه به موجودی قبلی انبار کارخانهها نشانگر توزیع ۱۰۸ درصدی نسبت به تولیدات است و در مقایسه با مدت مشابه سال قبل این میزان توزیع از افزایش ۳۰ درصدی برخوردار بوده است.
وی ادامه داد: به استناد آمار اخذ شده از گمرک طی شش ماهه اول سال جاری در حدود ۳.۴۰ هزار تن انواع تایر وارد کشور شده که معادل ۳۶ درصد تولید شرکتهای داخلی در شش ماهه نخست سال جاری بوده و در مقایسه با مدت مشابه سال قبل در حدود ۲۹ درصد کاهش داشته است.
وی با اشاره به اینکه نرخنامه محصولات شرکتهای تایرسازی داخلی طی سال جاری نسبت به آخرین قیمت رسمی در سال ۹۳ تغییری نداشته است، اظهار داشت: در راستای اجرای ماده ۴ قانون حمایت از حقوق مصرف کنندگان و ضوابط و مقررات وزارت صنعت، معدن و تجارت، تمامی تولیدکنندگان و واردکنندگان تایر ملزم به ارائه ضمانتنامه به مصرف کنندگان از طریق عاملین فروش هستند.
وی به اقدامات انجام شده در طرح نظارت و بازرسی بر عملکرد واحدهای تولیدی و توزیعی لاستیک اشاره کرد و گفت: از مجموع ۱۱ هزار و ۹۳۹ مورد بازرسی انجام شده در این بخش، به تفکیک تعداد ۱۱ مورد از واحدهای تولیدی، تعداد یک هزار و ۷۲۸ مورد از عمده فروشیها، تعداد ۹۶۴۵ مورد از خرده فروشیها و تعداد ۵۵۵ مورد بازرسی از انبارها در سطح کشور انجام شده است.
منایی افزود: از این تعداد بازرسی انجام شده، ۲۶۶ فقره پرونده تخلف به ارزش بیش از یک میلیارد و ۱۷۰ میلیون ریال تشکیل شده است. از میان تعداد پرونده های متشکله ۱۷ واحد عمده فروشی، ۲۴۷ واحد خرده فروشی و ۲ مورد انباردارای تخلف بوده اند که در نتیجه پرونده تخلف برای آنها تشکیل شده است.
وی ادامه داد: استان همدان با تعداد ۲۵ فقره پرونده به ارزش بیش از ۴۹۳ میلیون ریال و استان خراسان رضوی با تشکیل ۲۱ فقره پرونده به ارزش ۱۷۲ میلیون ریال و استان تهران با تشکیل ۷۶ فقره پرونده به ارزش بیش از ۱۱۱ میلیون ریال بیشترین تعداد پروندهها را به خود اختصاص دادهاند.
منایی اعلام کرد: این اقدامات نظارتی با استفاده از بازرسان سازمان صنعت، معدن و تجارت استانها و با هدف جلوگیری از اقدامات برخی افراد سودجو برای اخلال در شبکه توزیع و انتفاع بیشتر در عرضه و فراوانی انواع تایر اجرا شده است.
معاون نظارت بر کالاهای سرمایهای و خدمات سازمان حمایت، گفت: خریداران انواع تایر، در صورت مشاهده هرگونه تخلف در این زمینه میتوانند مراتب را از طریق تلفن ۱۲۴، سامانه دریافت و رسیدگی به شکایات مردمی این سازمان مورد پیگیری قرار داده تا در اسرع وقت رسیدگی و اطلاع رسانی شود.
نظر شما