بهروز آقایی درگفتگو با خبرنگار مهر، گفت: در حال حاضر ظرفیت تخلیه و بارگیری دو بندر شهید کلانتری و شهید بهشتی چابهار، ٥ میلیون تن است که با تکمیل فاز اول طرح توسعه بندر شهیدبهشتی، این رقم به ١٥میلیون تن افزایش مییابد.
مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان افزود: پیشبینی میشود با اتمام فاز اول بندر شهیدبهشتی، میزان بهرهبرداری تا ۲۰ میلیون تن هم امکانپذیر باشد.
وی درباره موقعیت راهبردی و منحصر به فرد بندر شهیدبهشتی چابهار، گفت: این بندر میتواند در توسعه محور شرق و ایجاد موقعیتهای ترانزیتی برای کشور نقشی کلیدی ایفا کند؛ زیرا تنها بندر اقیانوسی کشور است که امکان پهلوگیری بزرگترین کشتیهای تجاری را فراهم میکند.
به گفته مدیر کل بنادر و دریانوردی استان سیستان و بلوچستان، بندر چابهار ظرفیتهای مناسبی برای ایجاد فعالیتهای ترانزیتی، صادرات و تبادلات تجاری بین کشورهای CIS، افغانستان، شرق آفریقا، حوزه دریای عمان و خلیجفارس دارد.
آقایی تصریح کرد: بندر چابهار نزدیکترین منطقه به آبهای بینالمللی و کم هزینهترین مسیر برای کشور افغانستان جهت تامین کالاهای مورد نیاز و همچنین صادرات کالا است.
وی به سیاستهای تشویقی سازمان بنادر و دریانوردی برای رونق بندر چابهار اشاره کرد و گفت: برخی تعرفهها از جمله اختصاص اراضی بندری با نرخ اجاره پایین برای سرمایهگذاران و صاحبان کالا جهت تخلیه و دپوی کالا، تخفیف ۳۰ تا ۵۵ درصدی در حوزه بندری، تخفیف ۳۰ درصدی در حوزه تخلیه و بارگیری کانیتنری THC نسبت به سایر بنادر از جمله این امتیازها است.
این مقام مسئول اظهار داشت: تخفیف ۷۵ درصدی در انبارداری کانتینرهای وارداتی، تخفیف ۸۵ درصدی انبارداری کانیتنرهای صادراتی، تخفیف ۳۰ درصدی در هزینه باربری و انبارداری کالاهای غیر کانتینری هم، از دیگر امتیازات ارایهشده بندر چابهار به سرمایهگذاران و صاحبان کالا است.
نظر شما