به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی دامپزشکی استان کرمان، مینا قاضی زاده با ابراز نگرانی از وجود مراکز عرضه شیرفله در سطح استان کرمان که از سوی اتحادیه و صنف لبنیات موفق به اخذ مجوز عرضه محصولات لبنی به صورت فله شده اند اظهار داشت: اداره کل دامپزشکی استان هیچگونه تایید و صدور مجوزی بر عرضه شیر و فرآورده های آن به صورت فله و فاقد بسته بندی نداشته و علیرغم تاکیدات و پیگیریهای مکرر در جلسات استانی متاسفانه نه تنها این مراکز تعطیل نشده بلکه به دلیل استقبال مردم تعداد آن در سطح استان رو به افزایش است.
وی اظهار داشت: در کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان مقرر شد دامپزشکی با اینگونه مراکز برخورد و از صدور مجوز جدید به اینگونه واحدها جلوگیری کند.
قاضی زاده گفت: تنها به دلیل گستردگی و تعدد این مراکز و حسب وظایف ذاتی دامپزشکی استان برای جلوگیری از پیشگیری از بیماریهای قابل انتقال از دام به انسان از ابتدای سال تاکنون بیش از ۶۱۸ مورد بازدید و ۶۰۳ مورد نمونه برداری از مراکز عرضه فرآورده های لبنی در سطح شهر کرمان و سایر شهرستانها صورت گرفته است که با انجام آزمایشات رینگ تست (MRT) موجب ۳۲ مورد اخطار و برخورد قانونی با مراکز عرضه و تانکرهای حمل شیر و شناسایی دامداریهای آلوده به بیماری تب مالت شده است.
وی بیان داشت: اکثر دامداریها سنتی و فاقد پوشش خدمات سل و بروسلوز دامپزشکی هستند که با ردیابی و خونگیری از دامها مشخص شد که بعضی دامها آلوده به تب مالت هستند و بر همین اساس دامپزشکی مخالف فروش شیر فله در سطح استان کرمان است.
وی با اشاره به تبلیغات گسترده و توصیه های مصرف شیر شتر به صورت خام و نجوشیده تاکید کرد: چنانچه شیر شتر و دیگر فراورده های آن پاستوریزه نبوده و به صورت محلی و سنتی عرضه شود می تواند حامل عوامل پاتوژن و بیماریزا علی الخصوص بیماری خطرناک و قابل انتقال بروسلوز یا تب مالت باشد که از طریق مصرف انواع شیر و فرآورده های غیر پاستوریزه موجب ابتلا موارد انسانی می شود.
رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اداره کل دامپزشکی استان کرمان ادامه داد: تاکنون بیش از چهار مورد اخطار و برخورد قانونی با فروش شیر خام شتر صورت گرفته و موضوع به صورت جدی در دستور کار بازرسان نظارت بر بهداشت عمومی قراردارد.
وی با اشاره به ضرورت پاستوریزاسیون شیر و فرآورده های لبنی و با اعلام شماره تماس ۱۵۱۲ برای رسیدگی به شکایات دامپزشکی، از هم استانیها خواست از مصرف شیر، سرشیر، خامه، پنیر، بستنی و سایر فرآورده های غیر پاستوریزه به صورت محلی و سنتی جدا خودداری کرده و با همکاری دامپزشکی استان در تامین سلامت خود و خانواده کوشا باشند.
نظر شما