به گزارش خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر ، مديركل امور آسيب هاي معاونت امور اجتماعي شهرداري تهران در گزارشي به رئيس و اعضاي شوراي شهر كه در بازديد از مركز نگهداري موقت متكديان اسلامشهر شركت داشتند ، افزود: از زمان آغاز طرح جمع آوري متكديان 2531 متكدي در مراكز در نظر گرفته شده شهرداري جمع آوري وساماندهي شده اند كه در واقع 142 هزار نفر روز دراين مراكز نگهداري شده اند.
دكتر نجم الدين محمدي با اشاره به اينكه به اعتقاد برخي كارشناسان امور اجتماعي دهه هشتاد دهه آسيب هاي اجتماعي است گفت: بر اين اساس اداره كل آسيب ها در زمينه كاهش اجتماعي با اولويت داد به بحث پيشگيري و مداخله پيشگيرانه در آسيب ها به فعاليت در زمينه آسيب هاي اجتماعي به خصوص بحث متكديان و افراد بي خانمان پرداخته است.
وي با انتقاد از كمك كاري سازمان هايي كه در بحث آسيب هاي اجتماعي مسئوليت دارند و تنها ماندن شهرداري در عرصه جمع آوري و ساماندهي افراد بي خامان و متكدي تصريح كرد: شهرداري خواستار تحقق يك مديريت شهري هدفمند با هدف توانمند ساخته هسته هاي مردمي و شناخت ضرورتها به طور همه جانبه و اجراي طرح وضعيتي مناطق يا GIS شهر تهران است. در طرح GIS شهرداري ميخواهد به يك بانك اطلاعاتي دقيق از وضعيت فرهنگي و اجتماعي و آسيب هاي مرتبط با آنها دست يابد.
محمدي در ادامه ، شناسايي وجذب متكديان ارجاع آنها به مراكز نگهداري موقت و انجام آزمايشات اعتياد، ايدز وهپاتيت و در نهايت ارجاء پرونده آنها به قاضي را از مراحل طرح جمع آوري متكديان عنوان كرد و گفت: 72 درصد از اين افراد سالم، 53 درصد معتاد، 63 درصد شهرستاني و بيش از 35 درصد سابقه كيفري دارند.
وي هزينه نگهداري هر فرد بي خانمان را درمراكز نگهداري موقت 140 هزار تومان درماه عنوان كرد و افزود: اين مبلغ در مقايسه با ساير مراكز دولتي و خصوصي بسيار پاييناست به طوريكه اين مركز در 6 ماهه نخست امسال 56 ميليو تومان هزينه داشته است.
مديركل امور آسيب هاي معاونت امور اجتماعي شهر تهران در ادامه وضعيت بيماري هاي اين فراد را 47 درصد سالم ، 4/7 درصد مبتلا به ويروس اچ آي وي ، 4/3 درصد مبتلا به هپاتيت B و 4/41 درصد مبتلا به هپاتيت C عنوان كرد و تاكيد كرد: دراين سيستم همه مسائل عاطفي ، انساني ، اصلاحي رعايت شده است و با مددجويان با عطوفت و به عنوان انسان هاي آسيب ديده برخورد مي شود.
در ادامه اين بازديد ، رئيس شوراي اسلامي شهر تهران ضمن بازديد از قسمت هاي مختلف اين مركز و صحبت با مددجويان ، در گفتگو با خبرنگاران گفت: با وجود اينكه برخي از متكديان در واقع به اين موضع به عنوان يك حرفه نگاه مي كنند و در واقع نيازمند واقعي نيستند. با اين حال جمع آوري و ساماندهي آنان و رسيدگي به مشكلات اين افراد از كارهاي خوبي است كه در شهرداري انجام شده است.
مهندس مهدي چمران با بيان اينكه متاسفانه به علت عدم هماهنگي بين سازمان هاي مختلف قبولي آسيب هاي اجتماعي از اين دست تمام مسئوليت نگهداري و ساماندهي متكديان و افراد بي خانمان بر عهده شهرداري قرار گرفته است ابراز اميدواري كرد: سازمان هاي مختلف با رويكرد جديد و با تعامل با شهرداري و شوراي شهر به انجام وظيفه خود در اين زمينه بپردازند.
وي همچنين علت وجود خيل عظيم متكديان در تهران كه حدود 10 درصد آنان از كشورهاي ديگر هستند را حس نوع دوستي شهروندان تهراني دانست و هشدار داد: هر كسي كه لباس كهنه اي به تن دارد يا نسخه پزشكي در دست داشته ، نيازمند نيست و شهروندان بايد در صورت مشاهده اين افراد با كنترل احساسات خود و كمك نكردن به اين افراد از ايجاد روحيه گدا پروري جلوگيري كنند.
نظر شما