به گزارش خبرنگار مهر، معصومه ابتکار عصر امروز در کنار تالاب شادگان اظهار کرد: بسیار خوشحالم که در خوزستان روز جهانی تالاب ها را برگزار می کنیم و از تمامی مسئولان خوزستان، مقامات محلی شادگان و مهمانان خارجی از جمله سفرای ایتالیا و عراق تقدیر و تشکر می کنم.
وی افزود: مرکز بازدیدکنندگان و موزه تاریخ طبیعی شادگان امروز افتتاح شده و این مکان یک یادگاری خوب برای مردم، گردشگران و طبیعت دوستان است. ارزش های طبیعی و تنوع زیستی و ارزش های تالاب را با این مرکز به خوبی می توان درک کرد.
ابتکار در ارتباط با شبکه حوزه های تاریخی طبیعی گفت: حدود ۶۰ مرکز موزه تاریخ طبیعی و تنوع زیستی را در ایران داریم. این مراکز با هدف های آموزش، پژوهش و افزایش آگاهی ساخته شده اند.
رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست گفت: خیلی خوشبختم که در ادامه برنامه های حفاظت، احیا و مدیریت تالاب بین المللی شادگان این مرکز را امروز افتتاح کردیم و امیدوارم با نگهداری خوب این حرکت تبعات خوبی را به مردم این منطقه ارائه دهد.
ابتکار افزود: این تالاب از تالاب های مهم کشور است که برای حفاظت و احیای آن علاوه بر مطالعات انجام شده اقدام به ارائه طرح مدیریت کرده و برای تأمین حق آبه نیز اقدامات مختلفی را انجام دادیم. امیدوارم بتوانیم با تکمیل طرح های در حال احداث برای خرداد سال آینده با همکاری سازمان آب و برق خوزستان، بتوانیم بخشی از حق آبه تالاب را برای تأمین کیفیت بهتر تالاب تأمین کنیم.
ابتکار با اشاره به اینکه امیدوارم با مدیریت صحیح منابع آب بتوانیم برای احیای تالاب ها اقدام کنیم، گفت: کشور ما در معرض تغییر اقلیم قرار گرفته و در برخی استان ها تا ۶۰ درصد کاهش نزولات آسمانی و بارندگی را داشتیم. متناظر با این واقعیت کشاورزی را اصلاح، معیشت مردم را تأمین و فعالیت صنایع و شهرها نیز تأمین می شود. تغییر اقلیم در افزایش دما و کاهش بارندگی تأثیر داشته و اگر در برنامه ریزی های منطقه ای مورد توجه قرار نگیرد آسیب های جدی را به محیط زیست، اقتصاد و معیشت مردم وارد می کند.
وی اضافه کرد: شرایط اقتصادی ناپایدار در سال ۹۲ امروز به سمت ثبات رسیده و امید در کشور ایجاد شده که ناشی از فعالیت های دولت و رهبری های مقام معظم رهبری است. امیدوارم در این بین برای بهبود وضعیت معیشتی مردم هم تلاش شود.
رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست گفت: از محیط زیست و تالاب ها، سال ها غفلت کرده ولی توجه به حقوق مردم، معیشت مردم که در تالاب ها اقدام به کشاورزی، تولید صنایع دستی، تأمین معیشت، کارهای اقتصادی می کنند در دستور کار دولت قرار دارد. تالاب اگر آب داشته باشد برای مردم نعمت می آورد ولی اگر خشک شود به تهدیدهای دیگری از جمله گرد و خاک تبدیل می شود. برای تأمین حق آبه تالاب ها باید تلاش کنیم که دولت نیز نسبت به این مسائل توجه ویژه ای دارد.
ابتکار ادامه داد: دولت با همکاری بین بخشی دستگاه ها برای حل مسئله گرد و خاک تلاش می کند. سازمان جنگل ها و مراتع مسئول مالچ پاشی و بیابان زدایی و همچنین مسئول تأمین شرایط لازم برای مقابله با پدیده گرد و خاک، وزارت بهداشت است و همه دستگاه ها در کنار هم در ستاد ملی مبارزه با گرد و خاک فعالیت دارند. همکاری های بین المللی خوبی نیز داریم و انتظار انجام وظایف از سوی کشور عراق در زمینه مبارزه با گرد و خاک را داریم. همچنین احیای تالاب هورالعظیم و توجه به تالاب شادگان را در دستور کار دارد.
نظر شما