به گزارش خبرنگار مهر، فخرالدین دانش آشتیانی در سومین همایش روانشناسی مدرسه که روز سه شنبه در دانشگاه الزهرا(س) برگزار شد، افزود: روح حاکم بر سند تحول بنیادین بحث تربیت است. تفکیک آموزش و پرورش از یکدیگر مشکلاتی را به وجود می آورد.
وی گفت: اگر می خواهیم یک انسان سالم و کارآمد را همزمان داشته باشیم باید به بحث تربیت توجه کنیم.
وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: آنچه ما را به رشد و توسعه می رساند تفکیک ناپذیری آموزش و پرورش با تربیت است.
دانش آشتیانی با انتقاد از نگاه حاکم بر جامعه نسبت به آموزش و پرورش، گفت: والدین و اولیای مدرسه بر بحث آموزش تمرکز دارند و به خوب درس دادن شیمی و فیزیک توسط معلم اهمیت می دهند. اگر بحث تربیت را مطرح کنیم به معاون پرورشی اشاره می کنند.
وی افزود: معلم را از چرخه تربیت و پرورش خارج کرده ایم در صورتی که تمام رفتارهای معلم می تواند نقش تربیتی داشته باشد.
وزیر آموزش و پرورش تاکید کرد: چگونه می توانیم تربیت را به یک نفر در داخل مدرسه بسپاریم. در بحث پرورش فعالیت های خوبی داریم اما منجر به تربیت نشده است زیرا آموزش و پرورش را از یکدیگر جدا کرده ایم.
وی افزود: به خاطر ناکارآمدی آموزش، پژوهش نیز از آموزش جدا شده است در صورتی که دانش آموز پژوهشگر باید در کلاس درس فعالیت های پژوهشی کند.
دانش آشتیانی تصریح کرد: تا هنگامی که نگاه ما نسبت به تربیت تغییر نکند با مشکل مواجه هستیم.
وزیر آموزش و پرورش درباره انتقاداتی که به حجم بالای کتب درسی وارد است، گفت: سال هاست این انتقاد وجود دارد اما چرا حل نشده است؟ به این علت که نگرش ما تنها به یادگیری فیزیک و ریاضی است.
وی با بیان اینکه اگر تربیت در سنین پایین شکل گیرد کمک به کیفیت آموزشی نیز می شود، افزود: تربیت وابسته به فرهنگ است، اگر می خواهیم ارتباط با دانش آموز در سراسر کشور برقرار کنیم، باید روال تربیت متناسب با فرهنگ و بوم دانش آموزان باشد.
وزیر آموزش و پرورش به نشاط و شادابی در مدارس اشاره کرد و گفت: یکی از مشکلات ما این است که در نظام تعلیم و تربیت روابط مکانیکی است و ارگانیکی وجود ندارد، تا زمانی که رابطه ها مکانیکی باشد نشاط و شادابی داخل مدرسه نمی آید. اگر بحث آسیب های اجتماعی مطرح است نشات گرفته از روابط مکانیکی است. فضای مدرسه نیز خشن است جلوی شادی و نشاط را می گیرد، باید مدارس از حالت قفس خارج شوند.
نظر شما