به گزارش خبرگزاری مهر، به نقل از بنادر و دریانوردی هرمزگان، اله مراد عفیفی پور در دومین نشست کمیته حمل و نقل دریایی استان هرمزگان ویژه ساماندهی سفرهای دریایی نوروز۹۶ که در بندر شهید حقانی برگزار شد، اظهار داشت: همه دستگاه ها علاوه بر انجام تکالیف قانونی، باید در عمل به مسؤولیت های اجتماعی خود نیز همت کنند.
وی ارایه خدمات به مردم در بنادر مسافری را بخشی از مسئولیت اجتماعی سازمان بنادر دانست و افزود: بندر شهید حقانی به عنوان بزرگترین پایانه مسافری دریایی کشور از جمله بنادر تحت تملک سازمان بنادر است که در آن، روزانه به ۱۶ هزار نفر مسافر به صورت میانگین خدمات ارایه می شود.
عفیفی پور بر لزوم خدمات رسانی به مردم در فضایی ایمن، صیانت از محیط زیست دریایی، رعایت ضوابط بهداشتی و درمانی و همچنین ایجاد محیط بصری زیبا در بنادر مسافری تأکید کرد و گفت: در بازه زمانی بیست روزه اجرای طرح نوروزی سال ۹۵ ترابری حدود ۵.۵ میلیون نفر سفر در استان هرمزگان به عنوان پایتخت سفرهای دریایی کشور بدون هیچ گونه سانحه دریایی ثبت شد و پیش بینی می شود این رقم در نوروز ۹۶ بیش از ۵درصد افزایش یابد.
مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان که ریاست کمیته حمل و نقل دریایی ستاد خدمات سفر استان را نیز عهده دار است، با اشاره به پرهیز دستگاه ها از تداخل وظایف، گفت: بین دو مفهوم ایمنی و امنیت تفاوت وجود دارد؛ سازمان بنادر در مباحث ایمنی سفرهای دریایی مسؤولیت و تکلیف قانونی دارد.
وی اضافه کرد: سازمان بنادر به عنوان مرجع دریایی کشور طبق مقررات ملی و کنوانسیون های بین المللی وظیفه نظارت بر رعایت و اجرای استانداردها در شناورها و فعالیت های دریایی را بر عهده دارد.
عفیفی پور با بیان این مطلب که مالکین بنادر باید خدمات مورد نیاز مشتریان خود را ارایه دهند، تأکید کرد: از این پس در هیچ کدام از بنادر مسافری که تحت مالکیت سازمان بنادر نیست، به هیچ وجه خدمات بندری ارایه نمی دهیم و صرفا به ایفای نقش حاکمیتی در حوزه دریایی خواهیم پرداخت.
رئیس کمیته حمل و نقل دریایی ستاد خدمات سفر استان هرمزگان از فرمانداری های شهرهای ساحلی و جزایر خواست تا به عنوان نماینده عالی دولت در منطقه جغرافیایی خود در خصوص ارتقای کیفیت خدمات دستگاه های مسؤول با قاطعیت و اقتدار بیشتری عمل کنند.
این مقام مسؤول خطاب به شرکت های تعاونی شناورهای دریایی از الزامات قانونی بکارگیری نیروهای متخصص بر اساس شاخص های کیفی تعیین شده سخن به میان آورد و خاطرنشان کرد: باید در ایام تعطیلات نوروزی که بنادر مسافری پذیرای میلیون ها مسافر دریایی است، رعایت ساعات استاندارد کار و شیفت بندی فرماندهان و خدمه شناورها به صورت جدی مدنظر تعاونی ها قرار گیرد، زیرا عامل اصلی بروز بسیاری از حوادث، خطای انسانی است و خسارات آن نیز جبران ناپذیر خواهد بود.
عفیفی پور همچنین به ضرورت استقرار مهماندار زن بر روی شناورها نیز اشاره کرد و در ادامه سخنانش از تعاونی ها خواست تا برای تامین سهمیه سوخت شناورها با شرکت پخش فرآورده های نفتی نشست ها و مذاکرات مستمر داشته باشند.
وی در پایان از فراهم شدن امکان فروش اینترنتی بلیت سفرهای دریایی با استفاده از سامانه www.daryasafar.pmo.ir خبر داد و گفت: علاوه بر این تلاش هایی در حال انجام است تا با استفاده از اینترنت و اپلیکیشن های تلفن همراه از ایجاد صف و ازدحام در بنادر مسافری کاسته شود.
مهدی نوفرستی معاون دریایی اداره کل بنادر و دریانوردی هرمزگان نیز در این نشست گفت: استان هرمزگان به دلیل برخوداری از ۲۲۳۸ کیلومتر نوار ساحلی و ۱۴ جزیره، یکی از مقاصد مهم گردشگری کشور است.
وی اجرای ۹ سال طرح نوروزی سفرهای دریایی در این استان بدون تلفات انسانی را برگ زرینی در کارنامه کمیته حمل و نقل دریایی توصیف کرد و افزود: با همگرایی و کار تیمی این موفقیت حاصل شده است.
نوفرستی همچنین گزارشی کوتاه از اقدامات صورت گرفته در ۱۱ بندر مسافری استان هرمزگان برای پشتیبانی از سفرهای ایمن دریایی در نوروز ۹۶ نیز ارایه کرد و از نقش تأثیرگذار رسانه ها و بهره گیری از اطلاعات هواشناسی در کاهش سوانح دریایی نیز سخن گفت.
وی بهره گیری از شناور استاندارد و تردد در مسیر و زمان مجاز را از جمله مسؤولیت هایی دانست که طبق قانون بر عهده متصدی حمل و نقل دریایی یعنی تعاونی هاست.
محمد محسنی مدیر اداره بنادر و دریانوردی شهید باهنر نیز در این نشست در خصوص موضوعاتی همچون ضرورت کنترل امنیت محیط پیرامونی بنادر مسافری توسط دستگاه های مسؤول، بهبود خدمات و اصلاح امور و نهادینه شدن فرهنگ بهره گیری از شناورهای استاندارد و پرهیز از انجام سفر دریایی در شرایط نامساعد جوی توضیحاتی را ارایه کرد.
راه اندازی مراکز فروش بلیت شناورها در مبادی ورودی و پایانه های مسافری بندرعباس از جمله راه آهن، تسهیل فرآیند تامین سوخت شناورها با استفاده از ظرفیت بندر شهید باهنر و برگزاری دوره های بازآموزی خدمه شناورها برای پیشگیری از حوادث از جمله مواردی بود که از سوی نمایندگان تعاونی ها مطرح شد.
در بخش دیگری از این نشست، نمایندگان ارگان ها و دستگاه های عضو به بیان نقطه نظرات و دیدگاه های خود پرداختند.
لازم به ذکر است، فرمانداری های شهرستان های ساحلی، مناطق آزاد قشم و کیش، هلال احمر، دریابانی، شیلات، دانشگاه علوم پزشکی و دستگاه های دیگر با سکانداری اداره کل بنادر و دریانوردی همه ساله در ایام تعطیلات نوروزی در قالب کمیته حمل و نقل دریایی ستاد خدمات سفر تلاش می کنند تا سفرهایی ایمن و خاطره انگیز برای مسافران نوروزی رقم بخورد.
نظر شما