به گزارش خبرنگار مهر، نکوئیان در اولین کنگره پزشکی شخصی ایران در تالار همایشهای بیمارستان امام (ره)، افزود: حدود ۲۰۰ مقاله و پوستر برای این همایش پذیرفته شده و همچنین شرکتها و میهمانهای خارجی در این کنگره حضور دارند.
وی در توضیح بحث پزشکی شخصی در ارتقاء سلامت جامعه گفت: هدف پزشکی شخصی درمان و پیشگیری از بیماریها در تک تک افراد جامعه است که به این منظور باید از بیماریها شناخت کامل داشته باشیم.
نکوئیان توضیح داد: به منظور شناخت بیماریها ژنهای معیوب به صورت خاص شناسایی میشوند و همچنین برای بیماران با توجه به بیماری آنها داروهای خاص تجویز میشود.
دبیر علمی اولین کنگره پزشکی شخصی ایران ادامه داد: به طور مثال در بیماری سرطان نباید برای تمام افراد روش شیمی درمانی استفاده شود. به این دلیل که ممکن است برخی از افراد با شیمی درمانی روند بیماریشان سیر نزولی پیدا کند و درمان شوند و در افراد دیگر این روش درمانی هیچ تأثیری نداشته باشد که با تشخیص ژنتیک افراد و تجویز منطقی دارو بر اساس نوع بیماری آنها میتوان کمک بسیاری به روند بهبود بیماران سرطانی کرد.
وی افزود: از آنجا که داروهای متفاوت اثرات متفاوت درمانی خواهند داشت و حتی برخی از این داروها دارای عوارض هستند پزشکی شخصی درصدد پیشگیری از بروز بیماریها است. وقتی ژنتیک افراد و همچنین عوامل محیطی بروز بیماریهای به طور کامل شناخته شود میتوان به این نتیجه رسید که کدام دارو باید برای کدام بیماران استفاده شود که این موضوع درمان بیماران را هدفمند خواهد کرد و آن موقع نیازی نیست بیماران برای درمان خود هزینههای زیادی را متحمل شوند.
نکوئیان در خصوص پیشرفت پزشکی شخصی در ایران، توضیح داد: این علم در ایران و همچنین در سطح بینالملل بسیار جدید است و در این کنگره تلاش شده با دعوت از میهمانان خارجی و انتقال علوم آنها در این زمینه به پیشرفتهای متعددی دست پیدا کنیم و این موضوع نیازمند تلاش زیاد است.
دبیر علمی اولین کنگره پزشکی شخصی ایران افزود: باید توجه داشت که در پزشکی شخصی با تشابه ژنها کاری نداریم به دلیل اینکه بیش از ۹۹ درصد ژنهای انسانها مشابه هستند بلکه هدف پزشکی شخصی اختلاف ژنها است و میتوان با شناخت این اختلاف فهمید بیماریها به چه صورتی بروز میکنند و همچنین این شناخت باعث خواهد شد تا داروی تجویزی افراد متناسب با بیماری آنها تجویز شود. باید این موضوع را در نظر گرفت که تفاوت در ژنها باعث قوی شدن دستگاه ایمنی افراد خواهد شد و این اختلاف دستگاه ایمنی به صورت یک شمشیر دولبه است.
وی ادامه داد: هر چقدر ذخیره ژنتیکی گستردهتر باشد باعث به وجود آمدن بیماریهای متفاوت خواهد شد و این موضوع باید در نظر گرفته شود که ژنها همیشه در حال تغییر هستند و برای شناسایی آنها باید عوامل بیرونی مانند باکتریها و ویروسها را نیز مدنظر قرار داد.
نکوئیان در پایان گفت: پزشکی شخصی میتواند بازار کار بسیار خوبی برای شرکتهای دانشبنیان در راستای اقتصاد مقاومتی ایجاد کند.
نظر شما