به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری یازدهمین دوره جشنواره شعر فجر، صبح روز چهارشنبه ۱۱ اسفند در محل بنیاد شعر و ادبیات داستانی برگزار شد.
در این نشست خبری مهدی قزلی، مدیرعامل بنیاد شعر و ادبیات داستانی در سخنانی با اشاره به برگزاری سومین دوره از این جشنواره در دوران مدیریت وی بر این بنیاد، به ارئه گزارشی از محافل این جشنواره و برگزاری آن در استانهای کشور پرداخت و گفت: امیدواریم در مراسم اختتامیه نیز محافلی را در شهر مشهد و حرم رضوی و نیز محفل شعری را نیز در نیشابور و در کنار مزار خیام و عطار با حضور شاعرانی از دیگر کشورها داشته باشیم.
محمد کاظم کاظمی نیز در سخنانی با تشکر از حسن ظن وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در انتخاب وی به عنوان دبیر این رویداد گفت: منطقه زبان فارسی باعث شده که در جشنواره و در خلال سالهای اخیر حضور داشته باشم و امسال نیز حضور افغانستان به صورت مستقل در این رویداد برای من مغتنم است.
در ادامه این نشست خبری و در بخش پرسش و پاسخ اهالی رسانه، قزلی در پاسخ به سوالی درباره میزان آثار داوری شده در این جشنواره گفت: در بخش شعر بزرگسال ۳۹۳۴ اثر احصا و در دست بررسی قرار گرفت که از این میزان ۲۲ کتاب به مرحله نهایی داوری رسیده است. در بخش شعر کودک نیز۸۷۹ کتاب شناسایی شد که در نهایت۲۱ کتاب به مرحله نهایی رسید و در بخش درباره شعر نیز ۲۰۳ اثر شناسایی شد و ۱۵ کتاب نیز به مرحله نهایی رسید. جدای از این از تمامی مراکز استانها نیز خواستیم تا آثار ناشران شهرستانی را برای داوری در اختیار ما قرار دهند. همچنین ناشران جدی حوزه شعر نیز نامهای از ما دریافت کردند تا آثار خود را برای داوری در اختیار ما قرار دهند.
وی افزود: در بخش ویژه افغانستان نیز حدود ۱۰۰۰ کتاب احصا شد که در نهایت ۱۹ کتاب از آنها به مرحله نهایی رسیدند که نامزدهای دریافت آنها به زودی اعلام میشود
قزلی همچنین در پاسخ به سوال مهر درباره کمرنگ شدن بخش بینالمللی جشنواره در سال جاری گفت: در دو سال قبل ما هر سال سه محفل شعری در خارج از ایران برگزار میکردیم اما امسال با توجه به شرایط مالی و سیاسی، امکان برگزاری این محافل به وجود نیامد و تنها امکان برگزاری دو محفل میسر بود که خیلی هم جالب نبود با این دو محفل کار را به انتها برسانیم. به باور من برگزاری بخش رقابتی افغانستان در جشنواره بعد بینالمللی بیشتری دارد تا این محافل. ما امیدواریم که این اتفاق برای سالهای بعد نیز ادامه پیدا کند.
وی در عینحال افزود: ما در تلاشیم که در مراسم اختتامیه شاعرانی از کشورهای عراق، روسیه، ترکیه، هند، پاکستان، افغانستان و تاجیکستان نیز در مراسم پایانی ما حاضر باشند. همچنین هفت شاعر در این مراسم نشان درجه یک هنری در زمینه شعر را دریافت خواهند کرد.
قزلی همچنین اظهار امیدواری کرد در راستای حضور فرامرزی جشنواره در سال آینده آثار کتابهای شعر تاجیکستان نیز در این جشنواره مورد داوری قرار بگیرد
در پایان این نشست خبری، محمد کاظم کاظمی داوران بخش ویژه افغانستان این جشنواره را به شرح زیر معرفی کرد: غلامرضا طریقی، علی محمد مودب و محسن سعیدی.
وی همچنین با معرفی محمد سرور، مریم حسینی و زیبا اشراقی به عنوان داوران بخش درباره شعر، نامزدهای این بخش از جشنواره را به شرح زیر معرفی کرد:
کتاب «اخوان صائب به سبک هندی» نوشته محمد علی شیخالاسلامی(شیوا) از نشر پرنیان خیال/ «باباطاهر شرح احوال» نوشته نصرالله پورجوادی از نشر فرهنگ عامه/ «شعر نو در ترازوی تاویل» نوشته سیاووش جعفری از نشر مروارید/ «فلسفه لاجوردی سپهری» نوشته سروش دباغ از نشر صراط/ «بوطیقای سهگانی و مسائل آنی» نوشته علیرضا فولادی از نشر گفتمان اندیشه معاصر.
نظر شما