به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام رضا اسکندری ظهر پنج شنبه در یازدهمین جشنواره سراسری قرآن و عترت حوزههای علمیه خواهران سراسر کشور که در مرکز مدیریت حوزههای علمیه خواهران برگزار شد، با بیان اینکه انسان باید با قرآن مأنوس باشد، اظهار کرد: قرآن کتاب فرهنگ سازی است و اگر جوامع قرآنی شوند دچار آسیب و کج روی نمیشوند.
وی با اشاره به اینکه باید از قرآن برای رهایی از ظلم بهره بگیریم، ادامه داد: ظلم مادی مقطعی است و برای زمان محدودی است، اما ظلم فکری و فرهنگی آثارش در آخرت هم گریبان گیر انسان میشود.
تمدن اسلامی در سایه قرآن شکل میگیرد
معاون فرهنگی تبلیغی حوزههای علمیه خواهران گفت: اگر بخواهیم بشریت را نجات دهیم باید به فرهنگ قرآنی روی آوریم، چرا که متأسفانه امروزه بسیاری از زنان و مردان به خاطر بهره نگرفتن از ارزشهای اخلاقی و قرآنی دچار انحطاط فکری و اخلاقی شدند.
حجت الاسلام اسکندری با اشاره به اینکه مفاهیم قرآن کریم سعادت بخش و تمدن ساز است، تصریح کرد: سبک زندگی مقدمه فرهنگ سازی است و فرهنگ سازی مقدمه تمدن سازی است و بشریت نیازمند تمدن سازی است و در سایه قرآن تمدن اسلامی شکل خواهد گرفت.
وی تأکید کرد: رسالت مهمی بر دوش خواهران طلبه است که سبک زندگی قرآنی را پیاده کنید، چرا که زنان و دختران جامعه به شما نیازمند هستند تا آنها را با قرآن و مکتب اهل بیت(ع) آشنا کنید.
معاون فرهنگی تبلیغی حوزههای علمیه خواهران ادامه داد: شما خواهران طلبه باید مفاهیم ارزشمند قرآنی را در مسیر سبک زندگی صحیح اسلامی در جامعه عرضه کنید، چرا که اگر زنی درست تربیت شود مردان را به سعادت میرسانند چون زنان جامعه نقش محوری در جامعه و خانواده دارند.
حجت الاسلام اسکندری گفت: اگر میخواهیم نسل پاکی داشته باشیم باید زنان جامعه را با قرآن آشنا کنیم و جلساتی که برای قرآن در هر مکانی تشکیل میشود جلسه نور برکت و سعادت است و باید این جلسات را قدر دانست.
جلسات قرائت قرآن را در جامعه توسعه دهیم
وی با اشاره به اینکه باید جلسات قرائت قرآن را در جامعه توسعه داد، اضافه کرد: هر طلبه خواهر در جامعه میتواند به اندازه توانش تبلیغ قرآنی داشته باشد و اگر هر کدام از خواهران طلبه یک جلسه قرائت قرآن را اداره کنند نور و برکت قرآن عالم را میگیرد.
معاون فرهنگی و تبلیغی حوزههای علمیه خواهران با اشاره به اینکه رسول گرامی اسلام فرمودند «شما را به قرآن سفارش میکنم و قرآن را امام و پیشوای خود قرار دهید»، یاد آور شد: بعد از رسول گرامی اسلام، امیر المومنین علی(ع) و سایر ائمه یکی پس از دیگری و امروز امام زمان(عج) امام ما هستند و در زمان غیبت ایشان امور جوامع اسلامی به ولی فقیه سپرده شده است و هر کس قرآن، امام و پیشوای اوست باید به امام زمان(عج) اقتدا کند واگر کسی میخواهد در مسیر قرآن گام بردارد باید در مسیر قرآن و ولایت باشد.
تلاوت قرآن جلای قلب و روح است
وی با اشاره به اینکه تلاوت قرآن جلای قلب و روح است و و نور قرآن در وجود انسان رسوخ میکند، عنوان کرد: باید قرآن را شمرده، با تدبر و خشوع خواند و هم چنین قرآن را زیبا بخوانید چرا که با این زیبا خواندن احساس جلای روح و صفای روح احساس میشود.
حجت الاسلام اسکندری اظهار داشت: قرآن کتاب زندگی است و اگر آن را حفظ کنیم و بهره ببریم زندگی ما نورانی میشود و خداوند ما را در گرفتاریها یاری میکند.
وی گفت: تدبر در قرآن فهم عمیق و دقیق را به دنبال دارد و این مهم نیازمند تلاش و کوشش علمی دارد.
معاون فرهنگی تبلیغی حوزههای علمیه خواهران در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه جشنواره قرآنی حوزههای علمیه از سال ۸۵ شروع شده، ادامه داد: در سال ۸۵ در این جشنواره ۱۷۰۰ نفر از خواهران شرکت کردند و امسال ۱۳ هزار نفر شرکت کردند و اکثر خواهران در زمینه مفاهیم و تفسیر قرآن حضور چشم گیری داشتند.
وی گفت: ۱۳۷ مقاله، ۱۲۰ پایان نامه، ۱۲ کتاب، ۱۹۸ اثر ادبی و ۳۰۰ اثر هنری به یازدهمین جشنواره قرآن و عترت حوزه علمیه خواهران ارسال شده است.
نظر شما