به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا طلایی قبل از ظهر پنجشنبه در دیدار ستاد اجرایی همایش ملی «بحران دریاچه نمک و پدیده گرد غبار» با آیت الله امینی، اظهار کرد: زمانی در استان قم دو رودخانه پرآب قرهچای و قمرود وجود داشت که ۵۰۰ میلیون متر مکعب به وسیله این رودخانهها و رودخانه جاجرود هم از بالا وارد استان میشود و سطح دریاچه نمک و دشت مسئله را سیراب میکرد.
وی با بیان اینکه از دهه ۷۰ عملاً یک لیتر آب هم وارد دریاچه نمک نشده است، افزود: هرروز سطح دریاچه کوچکتر و خشکتر شده است و تقریباً کشاورزی منطقه را به نابودی کشانده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی قم به برگزاری همایش دریاچه نمک در استان قم هم اشاره و تأکید کرد: در این همایش به دنبال این هستیم که هشدار این بحران را بیشتر به اطلاع مردم و مسئولان برسانیم که اگر نتوانیم سطح دریاچه را نمدار نگه داریم خطر ریز گردها ادامه خواهد داشت و بخش بیشتری از کشور را درگیر خود میکند.
کاهش برداشت آب برای کشاورزی
وی از ۱۰ هزار هکتار اجرای سیستمهای آبیاری در استان قم خبر داد و گفت: اقدامهای خوبی هم در راستای جلوگیری از پیشرفت این بحران صورت گرفته است تا سال گذشته ۸۵۰۰ میلیون متر مکعب آب برای کشاورزی برداشت میکردیم که امسال به کمتر از ۵ هزار متر مکعب رسیده است.
طلایی با بیان اینکه استان قم میتواند به عنوان الگوی کشت کشور در سال ۹۶ مطرح شود، تأکید کرد: آب زیست محیطی نیاز طبیعی استان و کشاورزان است که سالها از استان قم دریغ شده است که تا زمانی که این حق به استان بازنگردد این مشکلات حل نخواهد شد و تخریب زیست بوم استان قم ادامه خواهد داشت.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی قم ادامه داد: در گذشته ۲۰ هزار هکتار باغ در اطراف استان قم وجود داشته که امروز به کمتر از یک هکتار رسیده است.
نظر شما