یعقوب امین زاده در گفتگو با خبرنگار مهر بابیان اینکه تبریز بهعنوان دروازه تمدنی غرب به شرق و شمال به جنوب مطرح است، اظهار داشت: تبریز یکی از موقعیتها مهم و استراتژیک در کمربند غرب به شرق است و همواره مهد تاریخ و ادبیات است.
وی با تأکید بر اینکه تبریز همواره شهر اولینها بوده است، ادامه داد: شعور اجتماعی مردم تبریز و آذربایجان بینظیر است و تبریز با انتخاب سازمان ملل بهعنوان پاکترین و توسعهیافتهترین شهر کشورمان انتخابشده است که همه این موارد نشان از ظرفیتها و پتانسیلهای بالای تبریز و آذربایجان شرقی است.
این کارشناس مدیریت استراتژیک همچنین افزود: یکی از دلایل علاقه گردشگران برای سفر به تبریز شعور و فرهنگ گردشگر پذیری مردم تبریز و آذربایجان شرقی است چراکه شعور و فرهنگ گردشگر پذیری یک منطقه رابطه مستقیمی با تعداد گردشگران ورودی به آن منطقه دارد.
امین زاده با اشاره به اینکه مراکز و سایتهای گردشگر پذیر زیادی در تبریز و استان آذربایجان شرقی وجود دارد، ادامه داد: آبوهوا، زیرساختهایی مثل جاده و فرودگاه، هتلها و مراکز اقامتی، دانشگاهها و مراکز بهداشتی و درمانی ازجمله عواملی است که باعث شده تا هماکنون شاهد حضور تعداد زیادی گردشگر در این منطقه و بهتبع آن در کل کشور باشیم.
تبریز و آذربایجان شرقی ویترین گردشگری ایران است
مشاور کمیسیون گردشگری اتاق ایران سپس گفت: تبریز و آذربایجان شرقی ویترین گردشگری ایران است. برای توسعه گردشگری ایران باید تبریز نیز موردتوجه قرار گیرد. با همه این نکات گفتهشده ولی در توسعه زیرساختهای گردشگری در تبریز مشکلات زیادی وجود دارد. وی با انتقاد از فرودگاه تبریز گفت: توسعه فرودگاه تبریز ضروری است، باید پروازهای اروپایی و آسیایی زیادی از تبریز راهاندازی شود.
امین زاده ادامه داد: تبریز ظرفیتها و پتانسیلهای بالایی دارد ولی باید یک سری کارها و اقداماتی انجام شود تا بتوان از این توانمندیها به نحو مطلوبی استفاده کرد. یکی از کارهای اساسی تدوین نقشه جامع توسعه گردشگری تبریز است که باید بهموازات سند ملی توسعه گردشگری کشور تدوین شود، این سند توسعه باید مبتنی بر ظرفیتها و قابلیتهای این منطقه باشد.
زیرساختهای موردنیاز برای «تبریز۲۰۱۸» ایجاد شود
امین زاده سپس به موضوع تبریز ۲۰۱۸ و انتخاب کلانشهر تبریز بهعنوان پایتخت گردشگری کشورهای جهان اسلام اشاره کرد و با بیان اینکه تبریز و آذربایجان پتانسیل و توانمندیهای زیادی دارد، ادامه داد: رویداد «تبریز۲۰۱۸» فرصت ویژهای برای رونق گردشگری کشور است و انتخاب تبریز بهعنوان پایتخت گردشگری جهان اسلام، صرفا مربوط به این شهر و یا استان نیست و بلکه رویدادی ملی و بااهمیت است.
وی افزود: رویداد «تبریز۲۰۱۸» فرصت ویژهای برای رونق گردشگری کشور است و باید از این پتانسیل و توانمندی که تبریز و آذربایجان دارد، استفاده کرد.
وی همچنین با تأکید بر اینکه زیرساختهای موردنیاز برای «تبریز۲۰۱۸» باید ایجاد شود، ادامه داد: تبریز از گذشتههای دور محور گردشگری منطقه است، تبریز۲۰۱۸ یک موقعیت ژئو استراتژیک در کل ایران است.
نظر شما