به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از آسوشيتدپرس و ريانووستي، پوتين اظهار داشت كه در انتخابات براي سومين دوره متوالي رياست جمهوري شركت نخواهد كرد، اما اميدوار است كه ضمن ترك پست رياست جمهوري، بتواند اعتماد شهروندان را حفظ نموده و به همراه آنان بر زندگي كشور تاثير بگذارد.
پوتين امروز چهارشنبه طي ارتباط مستقيم خود با شهروندان از طريق تلويزيون كه اين امر براي چهارمين بار است كه در دوره وي رخ مي دهد در اين رابطه گفت: "عليرغم اينكه من به كار خود علاقمند هستم، اما قانون اساسي، اجازه شركت در انتخابات براي سومين دوره متوالي را به من نمي دهد".
رئيس جمهور روسيه افزود: "اما حتي با از دست دادن اختيارات و اهرمهاي حكومتي، فكر مي كنم بدون تغيير قانون مطابق ميل شخصي خود، خواهم توانست مهمترين چيزي را كه يك سياستمدار بايد ارج نهد حفظ كنم و آن اعتماد شماست و با استفاده از آن، ما و شما خواهيم توانست بر زندگي كشور در راه تضمين توسعه صعودي آن، بر آنچه كه در روسيه رخ مي دهد تاثير بگذاريم".
وي همچنين نويد پيشرفت اقتصادي به ميزان 6/6 درصد را به ملت خود داد.
شركت پوتين براي دور سوم انتخابات رياست جمهوري موضوعي است كه با نزديك شدن اين كشور به سال 2008 يعني انتحابات رياست جمهوري اذهان بسياري را در اين كشور به خود مشغول داشته است.
در همين رابطه چندي پيش شخصيت هاي فرهنگي، رعايا و سياستمداران از پوتين درخواست كرده اند تا براي بار سوم سمت خود را در رياست جمهوري حفظ كند. اين گروهها در نشستي كه روز جمعه با حضور 56 نفر از شخصيتها در كرملين براي دريافت جايزه دولتي برگزار گرديد نظر موافق خود را براي ادامه رياست جمهوري پوتين اعلام كردند.
"يوري لوژكف " شهردار مسكو كه بالاترين جايزه را به خود اختصاص داد، شخصيت پوتين را برگي جديد براي همه مردم روسيه توصيف كرد.
در همين رابطه يك نظرسنجي كه چندي پيش صورت گرفت، نشان داد كه اكثر شهروندان روسيه خواهان اصلاحات در قانون اساسي و ادامه كار ولاديمير پوتين به عنوان رئيس جمهور براي بار سوم هستند.
گرچه خود پوتين به كرات گفته است كه "دوره سوم" با قانون اساسي روسيه مغايرت دارد و وي مخالف ايجاد تغيير درقانون اساسي است با اين حال تحليلگران بر اين باورند كه با وجود مخالفتها احتمالاً با نزديك شدن به سال 2008 بحث حادتر مي شود و هواداري از دور سوم با فراتر رفتن از جمع سياستمداران، بخش عمده جامعه را نيز فراخواهد گرفت.
هواداران "دوره سوم" در بين دلايل اصلي خود به اين مطلب اشاره مي كنند كه سياستمداراني قابل مقايسه با پوتين در روسيه وجود ندارند و معلوم نيست كه در آينده اي نزديك پديدار خواهند شد يا خير.
در ضمن به عقيده اين هواداران، كشوري كه هنوز از مرز عدم ثبات كاملاً نگذشته و در سال هاي دهه 90 حملات انبوه تروريستي را پشت سر گذاشته، كشوري كه داراي مشكلات جدي در روابط بين المللي است و درحال محقق كردن سخت ترين برنامه هاي اصلاحات اجتماعي- اقتصادي است و با مشقت بسيار، جايگاهي ارزشمند را درجهان براي خود مي جويد، نياز به رهبري مقتدر، معتبر و محبوب دارد.
پوتين دقيقاً توانست حتي در آغاز اولين دوره رياست جمهوري خود به چنين شخصي تبديل شود. وي موفق شد كه طرح بريزد و وارد عمل شود تا برنامه هاي ايجاد ثبات سياسي خود را كه به طور قابل ملاحظه اي روسيه را به سوي مدرنيزه سازي در دوران پس از كمونيسم پيش برد، محقق كند.
نظر شما