۴ خرداد ۱۳۹۶، ۱۵:۲۸

معاون توسعه امور زیربنایی سازمان برنامه و بودجه:

۳۰ هزار شرکت پیمانکاری در اجرای طرح های عمرانی در کشور فعالند

۳۰ هزار شرکت پیمانکاری در اجرای طرح های عمرانی در کشور فعالند

قزوین- معاون فنی و توسعه امور زیربنایی سازمان برنامه و بودجه کشور گفت: ۳۰ هزار شرکت پیمانکاری و سه هزار مشاور به عنوان بازوان اجرایی دولت ظرفیت ارزشمندی در اجرای طرح های عمرانی کشورند.

به گزارش خبرنگار مهر، اولین همایش تقدیر از مشاوران، پیمانکاران و پیش کسوتان برتر استان در عرصه نظام فنی و اجرایی روز پنجشنبه با حضور غلامرضا شافعی معاون فنی و توسعه امور زیربنایی سازمان برنامه وبودجه کشور، حمزه مصطفوی رئیس امور نظام فنی و اجرایی، حسن سعادتمند رئیس هیئت مدیره کانون سراسری پیمانکاران ایران، علی فرخزاد معاون عمرانی استانداری، ابوالفضل یاری رئیس سازمان برنامه و بودجه استان، مرتضی موسی خانی معاون پژوهش و فنآوری دانشگاه آزاد، در سالن علامه رفیعی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین برگزار شد.

غلامرضا شافعی در این همایش گفت: در سراسر کشور در حال حاضر ۳۰ هزار شرکت پیمانکاری و سه هزار شرکت مشاوره ای با دولت در اجرای طرح های عمرانی همکاری می کنند و بازوی اجرایی قوی محسوب می شوند.

وی افزود: شرکت های پیمانکاری بعنوان پیش قراولان سازندگی در کشورند که باید مورد توجه و تقدیر قرار گیرند تا در ادامه مسیر انگیزه لازم را برای کار داشته باشند.

ظرفیت مجموعه مهندسی کشور سرمایه ملی است

معاون فنی و توسعه امور زیربنایی سازمان برنامه و بودجه کشور تصریح کرد: مجموعه نظام مهندسی کشور برای ما یک سرمایه ارزشمند محسوب می شود که باید از این ظرفیت برای عمران و آبادانی کشور استفاده کرده و کارهای بزرگی را عملیاتی کنیم.

شافعی اضافه کرد: پروژه های عمرانی در کشور ما باید با بهترین کیفیت اجرا شود تا وقتی با گذشته مقایسه می شود و می گویند جاده ای که ۳۰ سال پیش ساخته شده از راههای امروز با کیفیت تر است اظهار ضعف نکنیم.

وی بیان کرد: دانش فنی امروز اجازه نمی دهد دیگر پروژه هایی اجرا کنیم که بعد از چند سال دچار مشکل شود و با نظارت و دقت در کارها باید زمینه اجرای طرح هایی کیفی و فنی را فراهم کنیم.

کیفیت، زمان و قیمت در پروژه ها توجه شود

شافعی یادآورشد: در اجرای پروژه های عمرانی باید ضمن دقت در امور فنی و کیفیت کار به زمان اجرا و هزینه ها نیز توجه کنیم تا پروژه هایی استاندارد به اجرا درآید و هزینه های کشور هدر نرود.

وی گفت:چراپیمانکاران ما نمی توانند پروژه ای رادرزمان مقرر آغاز کرده و بموقع به پایان برسانند و یکی از شاخص های انتخاب پیمانکار باید همین موارد باشد.

معاون فنی و توسعه امور زیربنایی سازمان برنامه و بودجه کشور اضافه کرد: بیش از ۳۰ هزار شرکت پیمانکاری در کشور رتبه بندی شده و دو برابر این تعداد نیز هنوز رتبه بندی نشده و اگر این ظرفیت بخوبی ساماندهی و بکار گرفته شود قادر است کارهای بزرگی را اجرا کند.

شافعی اظهارداشت: در بررسی ها مشخص شد ۱۹ شرکت با بیش از ۶۰ سال قدمت در بخش پیمانکاری و ۵ مشاور باسابقه داریم که در واگذاری طرح ها باید اولویت را به پیمانکاران بومی با کیفیت و گرید بالا اختصاص دهیم.

وی اضافه کرد: اگر در منطقه ای پیمانکاران بومی قادر به اجرای طرح های مهم و بزرگ نبودند می توانید به صورت کنسرسیوم این کار راانجام دهید ودستگاههای نظارتی هم بایدکمک کنندتازمینه تقویت وحمایت نیروهای متخصص بومی بخوبی فراهم شود.

پیمانکاران به پروژه های دولتی اتکا نکنند

شافعی در ادامه گفت: هرچند حرکت ما رو به جلو بوده است اما پیمانکاران نباید فقط به اجرای طرح های دولتی امیدوار باشند بلکه از ظرفیت شهرداری ها، مردم و سایر بخش های عمومی هم لازم است استفاده شود.

وی بیان کرد: کار عمرانی نباید در انحصار دولت باشد و درآمدهای نفتی لازم است به جای هزینه جاری در کارهای عمرانی مصرف شود تا کشور در مسیر سازندگی قرار گیرد.

شافعی اظهارداشت: پیمانکاران نباید فقط به اعتبارات دولتی چشم بدوزند بلکه با تغییر نگرش در این زمینه نسبت به شناسایی منابع جدید هم فکر کنند.

دولت نباید انحصار ایجاد کند

وی در پاسخ به سوالی در مورد ایجاد محدودیت در صدور مجوز مهندسان و شرکت های جدید اظهارداشت: دولت نمی تواند انحصار ایجاد کند و شرایط باید برای همه علاقمندان و توانمندان به طور عادلانه فراهم شود و هر کس از نظر علمی و کارشناسی قادر به رقابت نبود از دایره کار حذف شود.

معاون فنی و توسعه امور زیربنایی سازمان برنامه وبودجه کشور گفت:بستررقابت درتولیدکالا وهم تولید خدمات و اجرای طرح ها باید بخوبی فراهم شود تا همه ظرفیت های خود را شکوفا کنند.

ظرفیت صادرات خدمات فنی و مهندسی در کشور بالاست

وی بیان کرد: در کشورظرفیت بسیار ارزشمندی در بخش صادرات خدمات فنی و مهندسی داریم که شما پیمانکاران و مشاوران می توانید سهم خوبی از آن را به خود اختصاص دهید و در ایجاد اشتغال و کسب درآمد مشارکت کنید.

شافعی اضافه کرد: ظرفیت نیروهای مسلح برای سازندگی هم باید با دقت مورد استفاده قرار گیرد اما چون فعالان این عرصه بخش دولتی هستند باید این شرایط به طور عادلانه باشد تا تولید رانت و انحصار نکند و رقابت عادلانه را موجب شود.

کد خبر 3988623

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha