۱۰ خرداد ۱۳۹۶، ۹:۱۴

رئیس نظام دامپزشکی مازندران:

بیماری تب کریمه گنگو وارداتی است/ ضعف در نظارت قبل از کشتار دام

بیماری تب کریمه گنگو وارداتی است/ ضعف در نظارت قبل از کشتار دام

ساری - رئیس نظام دامپزشکی مازندران گفت: بیماری تب کریمه گنگو یک بیماری وارداتی است و از طریق دامهای وارداتی در کشتارگاه های کشور شیوع پیدا کرده است.

شمس علی هادی زاده معلم در گفتگو با خبرنگار مهر بابیان اینکه " بیماری تب خونریزی دهنده کریمه- کنگو" یک بیماری مشترک انسان ودام بوده و ناقل آن کنه‌ای است که در قسمت‌های تاریک و گرم بدن حیوانات نشخوارکننده جای گرفته است، اظهار کرد: خطر انتقال بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو به انسان براثر کشتار غیرمجاز دام در منازل و یا معابر عمومی و استفاده نکردن از دستکش برای تمیز کردن گوشت در خانه افزایش می‌یابد.

وی در ادامه معتقد است بیماری مذکور یک بیماری وارداتی است که از طریق دام‌هایی که به کشور وارد می‌شود و در کشتارگاه‌های کشور ذبح می‌شود شیوع پیداکرده است.

رییس نظام دامپزشکی استان مازندران، با اشاره به عملکرد مناسب و رضایت‌بخش وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، گفت: خوشبختانه به‌محض شیوع این بیماری در کشور این وزارتخانه هشدارهای لازم را به مردم داده است.

دکتر هادی زاده معلم، بابیان اینکه از مردم درخواست می‌کنیم کشتارهای بهداشتی را در خرید لاشه موردتوجه قرار دهند، افزود: مردم به تهیه و خرید لاشه‌ها از کشتارگاه‌هایی که توسط ناظرین دامپزشکی نظارت می‌شود و دارای لیبل است اقدام کنند.

وی، در ادامه خاطرنشان کرد: اگر سیستم نظارت بر کشتارگاه‌های در سه مرحله بازدید دام قبل از کشتار، نظارت و بررسی در حین کشتار و نظارت و بررسی در بعد از کشتارگاه دقیق عمل کند در چنین مواقعی وزارت بهداشت نیاز نمی‌بیند که با حساسیت به ای بخش ورود پیدا کند.

رییس کمیسیون تخصصی کشاورزی آب و منابع طبیعی اتاق بازرگانی مازندران، تصریح کرد: یکی از علل شیوع این بیماری این است که بازدید دام‌ها قبل از کشتار به‌درستی انجام‌نشده است درعین‌حال سازمان دامپزشکی کشور با نظارت بر این قسمت از کار خود می‌تواند زمینه آرامش مردم را از مصرف گوشت فراهم کند.

هادی زاده معلم، ضمن اعتقاد به وارداتی دانستن بیماری خونریزی دهنده تب کریمه- کنگو، افزود: مشکل عمده ما این است که متأسفانه قیمت دام‌های وارداتی و نهایتاً گوشتی که از این دام‌ها تهیه می‌شود پایین‌تر از بهای تمام‌شده گوشت‌های دامداری‌های کشور است که در چرخه کشتار و عرضه به مصرف‌کننده سود بیشتری نصیب عوامل این میان خواهد شد.

وی، افزود: متأسفانه افراد سودجو رغبت بیشتری به کشتار این دام‌ها و عرضه باقیمت پایین در مراکز عرضه به مردم‌دارند.

رییس نظام دامپزشکی مازندران، اظهار کرد: متأسفانه شاهد مراکزی از عرضه و فروش گوشت در برخی شهرهای استان هستیم که گوشت را باقیمت نازل‌تر از قصابی‌ها و مراکز عرضه به مردم می‌فروشند درحالی‌که اطلاع‌رسانی و شفاف‌سازی دقیق به مصرف‌کننده نمی‌شود که این گوشت مربوط به دام‌های وارداتی است.

هادی زاده معلم، افزود: مصرف‌کننده هم به دلیل بهای نازل آن و پندار اینکه این ارزانی نکته مثبتی است مبادرت به خرید می‌کند درحالی‌که مصرف‌کننده باید بداند محصولات را از فروشگاه‌های معتبر و مراکزی که ذبح با نظارت می‌شود تهیه کنند و از فروشگاه‌های زیر پله‌ای و غیرمجاز و دام‌هایی که اصالت آن مشخص نیست خریداری نکنند.

وی، بابیان اینکه متأسفانه در کشور ما ارزان فروختن جرم نیست، ادامه داد: هیچ‌وقت فکر نمی‌کنیم در ارزان‌فروشی یک کالا و محصول باید به عدم اصالت محصول و اصالت فروشنده شک کرد؛ اگر تولیدکننده مبادرت به فروش ارزان یک محصول می‌کند از کیفیت آن می‌زند لذا لازم است مطالعه و ریشه‌یابی شود که چرا ارزان و چه نسبتی با میزان کیفیت محصول دارد.

کد خبر 3993068

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha