به گزارش خبرگزاری مهر، در مراسم افتتاحیه برنامه «روزهای قرآن» نصرت عبدی بگُویچ، رییس اداره امور دینی ریاست جمعیت اسلامی بوسنیوهرزگوین به نمایندگی از رییسالعلمای بوسنی حسین افندی کاوازویچ، محمود حیدری، سفیر و علیاصغر عامری، رایزن فرهنگی کشورمان در بوسنیوهرزگوین، ابراهیم حاجی بایریچ، شهردار شهر قدیم سارایوو، عبدو حبیب، رییس انجمن دوستی بوسنی و فلسطین، انور علی بگویج، رییس انجمن دوستی بوسنی و ایران، رییس دانشگاه بینالمللی سارایوو و جمعی از اصحاب فرهنگ و هنر و علاقمندان هنر اسلامی حضور داشتند.
در ابتدای این مراسم افتتاحیه، محمدجواد جابری، حافظ اعزامی از کشورمان برای حضور در برنامه «مقابله» مسجد غازی خسرو بیگ در ماه مبارک رمضان، آیاتی چند از کلامالله مجید را قرائت کرد. سپس نصرت عبدی بگویچ که به نمایندگی از سوی رییسالعلمای بوسنی سخن میگفت، از رایزنی فرهنگی ایران برای برپایی این نمایشگاه قدردانی و در ادامه بیان کرد: از اینکه امسال نیز این نمایشگاه با همکاری سازمان جمعیت اسلامی بوسنی و رایزنی فرهنگی ایران برگزار میشود، بسیار خرسندیم. این نمایشگاه باشکوه، در ماه مبارک رمضان که خود جلوه زیبایی از دین اسلام است برای ما اهمیت زیادی دارد.
وی افزود: قرآن کریم که هر یک از ما وظیفه داریم آن را قرائت کرده و به معانی آن واقف شویم، در این ماه نازل شده است. از خداوند قادر درخواست میکنیم که ما را به عمل به قرآن یاری دهد و رهنمون شود. ما باید از فرصت ماه رمضان به خوبی استفاده کنیم چون این ماه، ماه زدودن زنگار از قلبهاست و با خواندن قرآن در پاک کردن دلهایمان بکوشیم.
عبدی بگویچ ادامه داد: بار دیگر از تلاشهای رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران که این نمایشگاه باشکوه را برای دومین بار به عنوان هدیهای ارزشمند در ماه مبارک رمضان برای مردم بوسنی به ارمغان آورده است، سپاسگزاری میکنم و امیدوارم این همکاری در سالهای بعد نیز ادامه داشته باشد.
در ادامه علیاصغر عامری، رایزن فرهنگی ایران در بوسنیوهرزگوین در سخنانی به معرفی هنرمندان این نمایشگاه پرداخت و طی آن اظهار کرد: انسان به عنوان برترین مخلوق خداوند، همواره از یک سو مجذوب زیبایی است و از سوی دیگر سعی در آفرینش زیبایی دارد. خلق هنرهایی نظیر خوشنویسی، تذهیب و منبتکاری ریشه در همین خصلت خداگونه انسان دارد. هنر دینی تجسم زیبایی از باطن و حقیقتی ژرفتر و زیباتر است که مبتنی بر ایمان انسان به خداوند یکتا و اطاعت از فرامین اوست. باطن همه ادیان الهی یکسان است و تعالیم کتب آسمانی یکی از موضوعات جذاب و مورد توجه هنرمندان در رشتههای مختلف از جمله رشتههای یاد شده است.
وی افزود: قرآن کریم کتاب هدایت بشر به سوی رستگاری و دعوت انسان به پرستش خدای واحد و اجتناب از شرک و دعوت به تعقل و تفکر و نیز صلح و وحدت بین پیروان پیامبران الهی و خلق نیکو و عمل صالح است. هنرمندان قرآنی نیز به انحای مختلف سعی در ترسیم این معانی عالی در صورتهای زیبا دارند.
سپس چازیم حاجی میلیچ، استاد هنر دانشگاه سارایوو در صحبت کوتاهی به معرفی هنر خوشنویسی پرداخت و در این باره گفت: هنر خوشنویسی به خاطر قرآن کریم به وجود آمد و تقریباً ششصد سال است که این هنر در بوسنی نیز وجود دارد؛ اما متأسفانه ما در صد سال اخیر آن را به دست فراموشی سپردهایم و اکنون جمهوری اسلامی ایران این فرصت را به ما داده است که دوباره این هنر را به برکت این ماه مبارک در کشورمان احیا کنیم.
وی گفت: از رایزنی فرهنگی ایران تشکر میکنم که این نمایشگاه را با همکاری جامعه اسلامی برگزار کرد و این نشانه دوستی این کشور نسبت به کشور ما و باعث افتخار همه ماست.
در ادامه برنامه اعضای گروه «الهیه فاتح» سه سرود در وصف پیامبر گرامی اسلام (ص)، ماه مبارک رمضان و مقام عالی شهید به دو زبان عربی و بوسنیایی اجرا کردند.
در برنامه «روزهای قرآن» که از ۲۲ خرداد آغاز شده و تا ۲ تیرماه ادامه خواهد داشت، علاوه بر ۲۰ تابلو خوشنویسی استاد کاوه تیموری، ۲۰ اثر تذهیب استاد روحالله اسحاقزاده به نمایش گذارده خواهد شد. همچنین چند قطعه از آثار منبت و معرق استاد داود ملایی اونجی نیز در معرض دید علاقمندان قرار خواهد گرفت.
در این نمایشگاه بازدید کنندگان و علاقمندان بوسنیایی شاهد کارگاه این سه هنرمند برجسته کشورمان نیز هستند.
نظر شما