به گزارش خبرگزاری مهر، مسابقات والیبال قهرمانی جوانان جهان یکی از میادین بسیار مهم این رشته ورزشی است که کشورهای شرکت کننده با بهترین نفرات خود در آن حضور مییابند.
نوزدهمین دوره مسابقات والیبال قهرمانی جوانان زیر ۲۱ سال جهان با حضور ۱۶ تیم برتر از قارههای مختلف از دوم تا یازدهم تیرماه به میزبانی شهرهای «چسکه بوجویتسه» و «برنو» در کشور جمهوری چک برگزار میشود.
تیم ملی والیبال جوانان ایران در دور مقدماتی این رقابتها در گروه سوم با تیمهای ایتالیا، آرژانتین و اوکراین همگروه است که به گروه مرگ مشهور است. ایتایا تیم چهارم اروپاست، اوکراین نایب قهرمان اروپاست و آرژانتین نیز علاوه بر عنوان قهرمان آمریکای جنوبی، نایب قهرمان دوره گذشته این رقابتها است.
* دور مقدماتی در چهار گروه چهار تیمی
دور مقدماتی نوزدهمین دوره مسابقات والیبال قهرمانی جوانان جهان در چهار گروه چهار تیمی برگزار میشود که گروهبندی آن به قرار زیر است:
گروه A: جمهوری چک، لهستان، کانادا و مراکش
گروه B: روسیه، ترکیه، کوبا و آمریکا
گروه C: آرژانتین، ایتالیا، ایران و اوکراین
گروه D: چین، برزیل، مصر و ژاپن
جواد کریمی، علی رمضانی، رسول آقچهلی، پوریا یلی، امیرحسین اسفندیار، اسماعیل مسافر، شایان شاهسوند، میثم صالحی، علی اصغر مجرد، علی یوسفپور، طیب عینی و اسماعیل طالبی ۱۲ بازیکن شرکت کننده ایران در این دوره از رقابتها هستند.
اکبر محمدی (سرپرست)، بهروز عطایی (سرمربی) مسعود آرمات، احمد لاهوتی، علیرضا طلوعکیان (مربیان)، حسین خوریانی (آنالیزور)، مهدی احمدی (پزشک) و محمود محمدی (ماساژور) اعضای کادر فنی تیم ملی در مسابقات قهرمانی جوانان جهان هستند.
شاگردان بهروز عطایی بازیهای مرحله مقدماتی خود را در شهر «چسکه بوجویتسه» برگزار میکنند. تیم ایران در روزهای دوم تا چهارم تیرماه به ترتیب به مصاف ایتالیا، اوکراین و آرژانتین خواهد رفت.
تیم ملی والیبال جوانان ایران قبل از شروع این رقابتها در اردوی برون مرزی ترکیه و اسلوونی حضور یافت.
* روسیه پرافتخارترین کشور رقابتهای جهانی
تیم والیبال جوانان روسیه مدافع عنوان قهرمانی این رقابتها با رفتن بر روی سکوی در ۱۵ دوره مسابقات قهرمانی جهان شامل ۱۰ مدال طلا، دو نایب قهرمانی و سه نشان برنز، عنوان پرافتخارترین کشور این رقابتها را در ۱۸ دوره گذشته این مسابقات در پرونده کاری خود دارد.
جوانان برزیل با کسب چهار مقام قهرمانی، ۶ نایب قهرمانی و سه عنوان سومی در مجموع در ۱۳ دوره مسابقات والیبال قهرمانی جوانان جهان بر روی سکو رفته است و از نظر آمار کسب مدال، رتبه دوم جهان را به خود اختصاص داده است. لهستان نیز با دو قهرمانی در مقام سوم این رده بندی قرار دارد.
در بین کشورهای آسیایی کره جنوبی با کسب یک مدال طلا در سال ۱۹۸۷ و یک عنوان سومی در سال ۱۹۸۱ بهترین تیم این رده سنی در قاره کهن آسیا است و به همراه بلغارستان در رتبه چهارم مدالآوران مسابقات والیبال قهرمانی جوانان جهان قرار دارد.
تیم والیبال جوانان چین نیز که در سال ۱۹۷۷ و در نخستین دوره مسابقات والیبال قهرمانی جوانان جهان موفق به کسب مقام نایب قهرمانی شد، این تیم در دوره گذشته این رقابتها و در کشور مکزیک، عنوان سومی را به دست آورد و برنزی شد. جوانان چین با یک نقره و یک برنز در رتبه نهم مدالآوران این رقابتها قرار دارند.
در قاره آسیا چین با دو مدال جهانی جوانان در رتبه دوم این داده آماری قرار دارد. ژاپن (یک نقره) و ایران با یک مقام سومی در رتبههای سوم و چهارم آسیا هستند.
** عملکرد والیبال ایران در مسابقات جهانی جوانان
جوانان والیبال ایران تا کنون در ۱۰ دوره مسابقات قهرمانی جهان حضور داشتند که کسب عنوان سومی در سال ۲۰۰۷ با شکست ایتالیا در مراکش، بهترین عملکرد آنان در ۱۰ دوره حضور در رقابتهای جهانی است.
تیم ملی والیبال جوانان ایران در سال ۱۹۹۳ برای نخستینبار مجوز حضور در رقابتهای جهانی را به دست آورد که با کسب عنوان پنجمی به کار خود پایان داد. جوانان ایران در سالهای ۲۰۰۵ در پنجمین حضور خود و ۲۰۱۳ هشتمین حضور خود نیز موفق به کسب عنوان پنجم جهان شدند.
سال ۲۰۰۳ مسابقات والیبال قهرمانی جوانان جهان به میزبانی جمهوری اسلامی ایران در تهران برگزار شد و تیم ایران موفق به کسب عنوان ششمی شد. در سال ۲۰۱۱ تیم ایران در برزیل نیز موفق به کسب عنوان ششمی شد.
تیم ملی والیبال جوانان ایران در مسابقات سال ۲۰۰۹ (هفتم)، رقابتهای سال ۱۹۹۹ هشتم و سال ۱۹۹۷ عنوان نهم رقابتهای جهانی را به دست آورد.
جوانان ایران در دوره قبلی این رقابتها در سال ۲۰۱۵ و در کشور مکزیک با هدایت فرهاد نفرزاده در رتبه دوازدهم قرار گرفت.
دوره گذشته مسابقات والیبال قهرمانی جوانان جهان (سال ۲۰۱۵) با حضور ۱۶ تیم در مکزیک برگزار شد که تیمهای روسیه، آرژانتین و چین مقامهای اول تا سوم را به دست آوردند.
برزیل، ایتالیا، ترکیه، اسلوونی، کانادا، لهستان، فرانسه، آمریکا، ایران، کوبا، ژاپن، مصر و مکزیک دیگر کشورهای شرکت کننده در دوره قبل این رقابتها بودند که به ترتیب در جایگاههای چهارم تا شانزدهم قرار گرفتند.
تیمهای اول تا چهارم ۱۸ دوره قبلی مسابقات والیبال قهرمانی جوانان زیر ۲۱ سال جهان به قرار زیر است:
۱۹۷۷: شوروی – چین – برزیل – مکزیک
۱۹۸۱: شوروی – برزیل – کره جنوبی – چین
۱۹۸۵: شوروی – ایتالیا – کوبا – کره جنوبی
۱۹۸۷: کره جنوبی – کوبا – شوروی – آلمان غربی
۱۹۸۹: شوروی – ژاپن – برزیل – بلغارستان
۱۹۹۱: بلغارستان – ایتالیا – شوروی – برزیل
۱۹۹۳: برزیل – ایتالیا – چک و اسلواکی – آرژانتین
۱۹۹۵: روسیه – برزیل – ایتالیا – فنلاند
۱۹۹۷: لهستان – برزیل – روسیه – ونزوئلا
۱۹۹۹: روسیه – فرانسه – برزیل – ونزوئلا
۲۰۰۱: برزیل، روسیه – ونزوئلا – ایتالیا
۲۰۰۳: لهستان – برزیل – بلغارستان – کره جنوبی
۲۰۰۵: روسیه – برزیل – کوبا – هلند
۲۰۰۷: برزیل – روسیه – ایران – ایتالیا
۲۰۰۹: برزیل – کوبا – آرژانتین – هند
۲۰۱۱: روسیه – آرژانتین – صربستان – آمریکا
۲۰۱۳: روسیه – برزیل – ایتالیا – فرانسه
۲۰۱۵: روسیه – آرژانتین – چین – برزیل
۲۰۱۷: ؟؟؟
نظر شما