۱۲ آبان ۱۳۸۵، ۱۱:۲۲

مديرعامل شركت ملي گاز ايران:

براي تامين گاز مورد نياز زمستان مشكلي وجود ندارد

براي تامين گاز مورد نياز زمستان مشكلي وجود ندارد

سيد رضا كسايي زاده در رابطه با افزايش مصرف گاز درفصل زمستان گفت: مصرف گاز در فصل زمستان به 520 ميليون مترمكعب در روز خواهد رسيد، اما براي تامين گاز موردنياز مشكلي وجود ندارد.

به گزارش خبرنگار مهر، كسايي زاده در حاشيه همايش ملي تخصصي گاز ايران در جمع خبرنگاران گفت: ارمنستان از اوايل سال آينده ميلادي روزانه 3 ميليون مترمكعب گاز صادراتي ايران را دريافت مي‌كند.

به گفته كسايي زاده، اين پروژه به طور كامل در سال 2008 به بهره برداري مي رسد و يكي از بزرگترين پروژه ها محسوب مي شود زيرا خطوط لوله در بعضي از مناطق در ارتفاعات 2800 متري نيز احداث شده اند.

وي درباره قيمت گاز وارداتي كشور تركمنستان  گفت: اين كشور گاز صادراتي خود را به ايران افزايش قيمت داده  اما در هر حال روابط ما با كشور تركمنستان حسنه بوده و براساس قرارداد فعلي ايران سالانه 8 ميليارد مترمكعب از اين كشور گاز وارد مي كند و  اين ميزان از سال 2007 -2008 به 14 ميليارد مترمكعب مي رسد.

مدير عامل شركت ملي گاز ايران درباره صادرات گاز ايران به ديگر كشورهاي دنيا گفت: مذاكرات ايران باگرجستان و آذربايجان آغاز شده اما هنوز نهايي نشده است.

وي درباره قرارداد صادرات گاز ايران به تركيه به  خبرنگار مهر پاسخ داد: قرارداد صادرات گاز ايران به تركيه از پيشرفته ترين قراردادهاي ما محسوب مي شود زيرا براساس اين قرارداد قيمت گاز براساس قيمت نفت  وشناور بودن آن در بازارهاي جهاني تعيين مي شود  يعني با صعود قيمت نفت يا نزول آن، قيمت گاز نيز دچار نوسان مي شود، بنابراين،  اين قرارداد منافع هر دوطرف را در بر مي گيرد واز ديگر قراردادها بسيار محكم تر است.

كسايي زاده با اشاره به انفجار خط لوله گاز صادراتي ايران به تركيه  توسط خرابكارها و تامين امنيت آن گفت: اين اتفاق اولين بار بود در ايران مي افتاد و اين تجربه اي بود تا بر امنيت خطوط لوله و تاسيسات خود بيافزاييم.

وي درباره خط 5  انتقال گاز گفت: اين خط براي انتقال گاز ترش از عسلويه به آغاجاري احداث مي شود و گاز 6،7 و 8 پارس جنوبي توسط آن به ميدان نفتي آغاجاري تزريق مي شود و اين خط بايد در خردادماه سال آينده به اتمام برسد.

وي درباره تاخير در اجراي سه فاز 6،7 و 8 پارس جنوبي گفت: اين پروژه در چند فاز انجام مي شود كه در فاز اول  500 ميليون مكعب گاز توسط يك خط لوله از عسلويه به پالايشگاه فجر منتقل مي شود كه 67 كيلومتر از اين خط لوله 42 اينچ و 25 كيلومتر آن نيز 56 اينچ است.

كسايي زاده، بهترين شيوه انتقال گاز را شيرين سازي آن دانست و افزود: بهترين شيوه براي انتقال گاز شيرين كردن آن است زيرا از ايمني بالايي برخوردار است اما حفظ و حراست از گاز ترش راحت تر است.

وي در پاسخ به سوال خبرنگار ما درباره ميزان گاز تحويلي اين شركت براي تزريق به ميادين نفتي، تصريح كرد: ظرفيت شركت ملي گاز ايران براي تزريق گاز به ميادين نفتي 3 هزار ميليون فوت مكعب است كه اين رقم با بهره برداري از فازهاي 6 تا 8 پارس جنوبي به 3900 ميليون مترمكعب مي رسد.

کد خبر 401235

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha