۶ تیر ۱۳۹۶، ۱۲:۵۶

در گفت‌وگو با مهر مطرح شد؛

تبخیر در ایران۲.۵برابر میانگین جهانی/روی کاهش تلفات آب تمرکز کنیم

تبخیر در ایران۲.۵برابر میانگین جهانی/روی کاهش تلفات آب تمرکز کنیم

خرم‌آباد- مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان لرستان با اشاره به اینکه تبخیر آب در ایران ۲.۵ برابر میانگین جهانی است، گفت: باید روی کاهش تلفات آب در بخش کشاورزی تمرکز کنیم.

رضا میرزایی در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار داشت: ما در کشوری زندگی می کنیم که کمبود آب، همواره به عنوان یک چالش تاریخی مطرح است و بارها در متون تاریخی و ادبیات کهن به مسئله کم آبی و خشکسالی اشاره شده است.

وی افزود: کمبود آب در ایران یک موضوع جدید و ناشناخته نیست، بلکه کم آبی و خشکی یکی از ویژگی های ذاتی کشور ما است.

کم آبی بزرگ ترین چالش کشور

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان لرستان گفت: به لحاظ محدودیت طبیعی، متوسط بارش ها در ایران کمتر از یک سوم میانگین دنیا است و میزان تبخیر سالانه بیش از دو و نیم برابر میانگین تبخیر جهانی بوده و توزیع زمانی و مکانی بارش ها نیز بسیار نامناسب است.

میرزایی ادامه داد: عدم مدیریت صحیح در گذشته و عطش توسعه که می خواستیم یک شبه جزو ۱۰ اقتصاد برتر دنیا باشیم نیز مشکلات حوزه آب را بیشتر کرده، به طوریکه در حال حاضر بحران کم آبی به بزرگترین چالش کشور تبدیل شده است.

وی با بیان اینکه در ایران حدود ۹۲ درصد از آب تولیدی در بخش کشاورزی با راندمان زیر ۳۵ درصد مصرف می شود، در صورتیکه میانگین جهانی آن حدود ۷۰ درصد است، تصریح کرد: باتوجه به محدودیت منابع آبی نمی توان مصرف آب در بخش کشاورزی را برای تولید بیشتر افزایش داد بلکه باید با جایگزینی سیستم های نوین آبیاری به جای روش های سنتی، ضمن صرفه جویی در مصرف آب، بهره وری آب را افزایش داد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان لرستان بیان کرد: به کار گیری روش های کاهش تلفات آب در مراحل مختلف استحصال، انتقال و داخل مزرعه به همراه تغییر الگوی کشت، مهم ترین راه برون رفت از کم آبی است.

با سیستم های نوین آبیاری مصرف آب ۴۰ تا ۶۰ درصد کاهش می یابد

میرزایی افزود: با تغییر الگوی کشت و استفاده از سیستم های نوین آبیاری، بین ۴۰ تا ۶۰ درصد مصرف آب را می توان کاهش داد، به همین دلیل متصدیان و تصمیم گیران حوزه آب و خاک باید بر روی کاهش تلفات آب در بخش کشاورزی متمرکز شوند.

وی تاکید کرد: اگر برنامه ای اساسی برای مقابله با کم آبی که موجودیت کشور را تهدید می کند تدوین و اجرا نشود، زمانی فرا می رسد که اگر همه درآمد حاصل از فروش نفت و گاز را هم بدهیم، با پول آن نمی توانیم حتی آب شرب مورد نیاز جمعیت کشور را تامین کنیم.

وی یادآور شد: تا هنوز فرصت باقی است بایستی با یک برنامه ریزی درست و قابل اجرا و با تامین منابع مالی آن و با جلب مشارکت مردم بر مشکل کم آبی غلبه کرد.

کد خبر 4015545

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha