۱۲ آبان ۱۳۸۵، ۱۶:۱۴

سفير ايران در ژاپن در گفتگوي مشروح با خبرگزاري كيودو تاكيد كرد :

مواضع دولت ايران آئينه تمام نماي حقوق ملت است / با وجود پيشنهاد كنسرسيوم مشترك اصرار غرب به تعليق مشكوك است / تحريم ايران به توانمندي داخلي شتاب مي دهد

مواضع دولت ايران آئينه تمام نماي حقوق ملت است / با وجود پيشنهاد كنسرسيوم مشترك اصرار غرب به تعليق مشكوك است / تحريم ايران به توانمندي داخلي شتاب مي دهد

سفير كشورمان در توكيو طي مصاحبه اختصاصي 5/1 ساعته با خبرگزاري كيودو ژاپن به تشريح ديدگاهها و نقطه نظرات جمهوري اسلامي ايران پيرامون روابط با ژاپن ، پروژه آزادگان و برنامه هاي هسته اي صلح آميز جمهوري اسلامي ايران و مذاكره با اروپائيان در اين ارتباط پرداخت.

به گزارش خبرگزاري مهر دكتر محسن طلايي در اين مصاحبه ابتدا به روند مذاكرات دو كشور پيرامون پروژه آزادگان از 5/2 سال گذشته اشاره و توافق اخير دركاهش سهم ژاپن به 10 درصد درچارچوب قرارداد في مابين و دوستانه طرفين ذكر و توسعه همكاريهاي دو كشور را با توجه به مواضع اعلام شده مقامات كشورمان  امكان پذير دانست. همچنين ياد آوري شد كه در حال حاضر مذاكرات با برخي شركتهاي بين المللي در خصوص همكاريهاي مشترك دو كشور در حال انجام است .

خبرنگار كيودو سپس از برنامه هسته اي صلح آميز جمهوري اسلامي ايران و تلاشهاي كشورهاي اروپايي (EU3) براي تهيه قطعنامه تحريم عليه جمهوري اسلامي ايران در شوراي امنيت سؤال نمود ، سفير جمهوري اسلامي ايران در پاسخ خاطرنشان كرد: ظرف نزديك به 3 دهه كه از انقلاب اسلامي ايران ميگذرد ما همواره با اعمال فشارهايي از سوي برخي قدرتها مواجه بوده ايم كه ناشي از حس زورگويي و يكجانبه گرايي آنها بوده است . در اين مدت اتهامات بي اساس عليه جمهوري اسلامي ايران نيز در موارد مختلف مطرح گرديده است . ويژگي مشترك همة اين اتهامات هم بي اساس بودن آنها بوده كه بمدت كمي پس از اعلام اين اتهامات، مغرضانه بودن و خلاف واقع بودن آنها براي جهانيان و وجدانهاي بيدار روشن شده است .

طلايي افزود: ايران هرگز و تحت هيچ شرايطي بدندولت فعلي ايران آئينه تمام نماي اخملاخعخلبال سلاحهاي كشار جمعي نبوده و خود يكي از قربانيان اينگونه سلاح ها مي باشد. ولي نكته اي كه بايد به طور قاطع مطرح گردد نقش رسانه ها است .نكته اي كه  خبرگزاري كيودو  نيز بايد در راستاي رسالت  خود براي مخاطبانش روشن بيان كند اين است كه جمهوري اسلامي ايران عضو مسئوليت پذير NPT  بوده و در اين راستا همواره تنها برحقوق و تكاليف خود اصرار دارد.

وي تاكيد كرد :  استفاده صلح آميز ازانرژي هسته اي حق شناخته شده و مشروع همه ملتهاو از جمله مردم ايران است به علاوه ارجاع پرونده هسته اي ايران به شوراي امنيت يك اقدام غير حقوقي و تحت فشار برخي قدرتها صورت گرفته كه در آن 2 انگيزه وجود داشته است. اول ؛ سلب حقوق مشروع مردم ايران در استفاده صلح آميز از انرژي هسته اي و دوم ؛ نا ديده گرفتن ساختارها و مراكز ذيصلاح در رسيدن به برنامه هسته اي كشورها . بنا بر اين هر دو اين اهداف توهين به مقررات و قواعد شناخته شده  بين المللي و حقوق حقه كشورها است و بسيار روشن و طبعيي است كه جمهوري اسلامي ايران با آن مخالفت نمايد.

سفير ايران در توكيو گفت:  اگر قدرتهاي مدعي نظم و مقررات بين المللي واقعاَ در ادعاهاي خود صادق هستند بايد نه تنها براي پروتكل ها و قواعد شناخته شده جهاني احترام قائل شوند بلكه بايد در جهت تقويت بنياد و اساس اين حقوق هم تلاش كنند . عملكرد آنها در پرونده هسته اي صلح آميز جمهوري اسلامي ايران كاملاَ ادعا هاي دروغين اين كشورها را نيز برملا نموده است .

وي در ادامه اين مصاحبه به وجود استانداردهاي دو گانه در اعمال مقررات بين المللي اشاره و يادآوري كرد : نكته سِؤال برانگيز آن است كه كشورهايي كه به اين پروتكل ها و قواعد احترام نميگذارند پاداش ميگيرند و درمقابل جمهوري اسلامي ايران كه به اعتراف همه مراجع ذيصلاح خود را موظف به رعايت مقررات بين المللي مي داند اينگونه تحت فشار قرار ميگيرد . بنابر اين وظيفه رسانه هاي متعهد و بيطرف نيز آگاهي دادن به مردم و تلاش براي رفع اين تبعيض ها مي باشد.

دكتر طلايي تصريح كرد :  دولت جمهوري اسلامي ايران در حال حاضر و بيش از هر زمان ديگري به طور كامل منعكس كننده و آينه  تمام نما از اراده و خواست ملت خود در زمينه حقوق خود است.  آنچه به عنوان دست آوردهاي هسته اي صلح آميز ايران تلقي ميگردد داراي بنيادهاي بسيار قوي اجتماعي و علمي و حاصل تلاش هاي علمي و تكنولوژيكي دانشمندان آن ظرف 3 دهه گذشته مي باشد. به طور قطع كشورهايي كه مدعي دمكراسي و حقوق بشر هستند بايد به پتانسيل هاي ملي كشورها و دست آوردهاي آنها احترام بگذارند.

وي افزود:  به عبارت ديگر مقاومت و ايستادگي دولت و ملت ايران در قبال فشارهاي غير منطقي و زورمدارانه برخي كشورها دفاع از حقوق همه ملتها در دستيابي به پيشرفت هاي علمي و نوعي به رسميت شناخته شدن تلاش هاي علمي و بارور شدن ظرفيت هاي علمي و فني در جهت پيشرفت جهاني است و به طور قطع در آينده اهميت اين موضع شجاعانه بيشتر مشخص خواهد شد .

طلايي در مورد موضع جمهوري اسلامي ايران در صورت تصويب قطعنامه و ارتباط آن با ژاپن ، ضمن تاكيد بر اصل منافع ملي در تصميم گيري دولتها گفت: ژاپن و جمهوري اسلامي ايران  داراي روابط دوستانه اي مي باشند و يكي از موارد مهم در مناسبات بين  دو كشور دوست هم اين است كه تلاش كنند آثار اعمال نفوذ و شوكهائي كه از سوي كشورهاي ثالث بر اين روابط وارد مي شود را مديريت و به حداقل رساند. از سوي ديگر يك انتظار بسيار منطقي از سوي وجدانهاي بيدار و ملت هاي جهان اين است كه كشورهاي صاحب نفوذ  و مهم از جمله ژاپن از اين موقعيت خود براي از بين بردن ناهنجاريهايي كه در سطح جهان از جانب برخي قدرتهاي خاص صورت مي گيرد استفاده كنند و مسلما تاريخ قضاوت خود را خواهد كرد.

وي ادامه داد: برخي كشورهاي عضو دائم شوراي امنيت متاسفانه از موقعيت خود سوء استفاده مي كنند و  مسئوليت كشورهايي نظير ژاپن تلاش براي جلوگيري از تداوم اين روند مي باشد. عليرغم همه ناهنجاريهايي كه ما در سطح بين الملل به دليل سياستهاي لجوجانه و غيرمنطقي برخي قدرتها با آن روبرو هستيم هنوز هم جمهوري اسلامي ايران معتقد است كه امكان حاكم كردن عقلانيت و تفكر مبتني بر عدالت كاملا وجود دارد و بايد در اين مسير با يكديگر همكاري نمود.

خبرنگار كيودو از اقدامات احتمالي جمهوري اسلامي ايران در صورت تصويب قطعنامه عليه آن سوال نمود و سفير ايران توضيح داد : ايران خواهان مذاكره جهت رفع ابهامات و شبهات احتمالي در ارتباط با برنامه صلح آميز هسته اي خود مي باشد. ولي اصرار بر تعليق غني سازي يك خواسته غيرمنطقي و غيرحقوقي است كه با هيچ معياري سازگار نيست . بنابراين چنانچه مجموعه شرايط به سوي  هدف محروم كردن  ملت ايران از حق خود به پيش برود به طور طبيعي دولت و مجلس در جمهوري اسلامي ايران ، هيچ گزينه اي جزء اعمال تدابير متناسب با اين فشارها نخواهند داشت ولي ما خاطر نشان مي نمائيم كه اين مسير و اعمال فشار از مجاري غير مسئول به نفع هيچكس نيست و قطعاَ طرف هاي غربي بيشتر از آن متضرر خواهند بود. بايد گفت كه عملكرد اين دسته كشورها نشان مي دهد كه تقويت چارچوبهاي NPT  در حال حاضر منافع آنها را تأمين نمي كند و با اين سياست ها ، به دنبال نابودي آن هستند .

طلايي با اشاره به شروع بكار آبشار دوم سانتريفيوژها گفت: اين اقدام به طور كامل و آشكار مويد آن است كه دست آوردهاي مربوط به برنامه صلح آميز هسته اي جمهوري اسلامي ايران حاصل تلاشهاي دانشمندان و متخصصان داخلي است . بنابر اين اعمال فشارهاي بيشتر و طرح مواردي نظير تحريم و محدوديت هيچگونه تأثيري بر اين روند نداشته و برعكس در شرايط محدويت و تحريم شكوفايي استعدادها به مراتب بيشتر و سريعتر خواهد بود .

وي در پاسخ به سوال خبرنگار كيودو در خصوص احتمال تعليق غني سازي از سوي ايران همزمان با شروع مذاكره افزود: دليل اصرار طرفهاي غربي براي تعليق غني سازي بسيار مشكوك و سؤال برانگيز است . جمهوري اسلامي ايران به عنوان عضو مسئوليت پذير NPT  بطور سخاوتمندانه و فراتر از تكاليف خود به بازرسان آژانس اجازه بازرسي ها را داده است و لذا همه فعاليت هاي هسته اي آن شفاف و تحت نظارت هاي كامل مي باشد . از سوي ديگر رئيس جمهوري اسلامي ايران صريحاَ بر آمدگي جمهوري اسلامي جهت پذيرش كشورهها و شركتهاي خارجي در پروژه غني سازي تاكيد نموده اند . حال سؤال اين است كه چرا با همه اين نرمشها و انعطاف ها از سوي جمهوري اسلامي ايران باز بر درخواست غير قانوني تعليق اصرار مي گردد .

"طبيعي است كه ملت ايران و همه ملل آزاده از اين اصرار نابجا دچار ترديد و شك شوند و به اين جمع بندي برسند كه هدف واقعي جلو گيري از پيشرفت ملت ايران است . لذا دولت جمهوري اسلامي ايران نمي تواند هيچگونه توجيهي را براي ملت خود در پذيرش اين خواسته ارائه دهد . ما معتقديم كه بهتر است به جاي اين لجاجت ، تعقل و انديشه در اين درخواستها مد نظر قرار گيرد و به عنوان يك حسن نيت سريعا پرونده ايران به مجراي اصلي آن يعني آژانس باز گردانده شده و سپس مذاكرات هم بدون هيچگونه پيش شرطي آغاز و طي آن در همه موارد ي كه پيرامون آن سوال وجود دارد به رايزني پرداخته شود ."

به گزارش خبرگزاري مهر ، دكتر طلايي در ارتباط با آزمايش هسته اي كره شمالي نيز كه سوال بعدي خبرنگار كيودو بود ، گفت: ايران به طور شفاف و علنا همواره گفته است كه با سياست اشاعه هسته اي كاملا مخالف است وآنرا به نفع هيچكس نميداند . در راستاي اين سياست اصولي ايران مبتكر خاورميانه عاري از سلاح هسته اي و كشتار جمعي مي باشد و درهمين جا از همه كشورها مي خواهيم كه در جهت تحقيق اين امر تلاش نمايند معهذا يك نكته بايستي همواره مد نظر قرار گيرد كه هيچ كشوري حق ندارد به بهانه خلع سلاح و مبارزه با سلاحهاي كشتار جمعي در صدد پيشبرد اهداف و اغراض داخلي خود بوده و با سياست هاي مغرضانه و لجوجانه دنيا را به سمت بحران خطرناك سوق دهد .

در ادامه اين مصاحبه پيرامون روند مذاكرات صورت گرفته بين جناب آقاي لاريجاني و مسئول سياست خارجي اروپا اشاره و ضعف و عدم اختيار نمايندگان اروپا در اجراي توافقات با جمهوري اسلامي ايران به عنوان يكي از عوامل عدم پيشبرد اين مذاكرات كه با اهداف و اغراض خاص پي گيري مي گردد تشريح گرديد .

کد خبر 401611

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha