به گزارش خبرنگار مهر ، دكتر حسن ضياء الديني امروز در نشست مطبوعاتي با خبرنگاران افزود: سلامت دانش آموزارن در افت تحصيلي آنان نقش بسيار مهمي دارد و سلامت از شاخص هاي مهم توسعه پايدار است بنابراين توجه به تغذيه و سلامت جسمي دانش آموزان باعث ارتقاي سلامت و تحصيل آنان مي شود كه وزارت بهداشت و درمان و آموزش و پرورش در اين زمينه برنامه هاي ويژه اي دارد.
وي با اشاره به اينكه تربيت مربيان بهداشت مدارس بر عهده وزارت بهداشت و استخدام آنان به عهده وزارت آموزش و پرورش است ، گفت: بر اساس آئين نامه اجرايي آن بايد به ازاي هر 750 دانش آموز يك مربي بهداشت وجود داشته باشد اما هم اكنون كمبود 17 هزار نفر مربي بهداشت وجود دارد.
به گزاش خبرنگار مهر ، كارشناس ارشد مركز سلامت محيط و كار نيز در ادامه اين نشست گفت: جهان رويكرد سيستماتيك به آموزش و پرورش دارد بنابراين برنامه هايي براي نهادينه كردن مديريت سيستمي وجود دارد كه اين سيستم با عنوان طرح استقرار و نگهداري مديريت سلامت كشور در مدارس تدوين شده است كه در آن عوامل زيان فيزيكي ، صدا و سيما ، شيميايي ، نور ، عوامل بيولوژيكي منجر به بيماري ، عوامل مكانيكي نظير آتش سوزي ها و عوامل اجتماعي و رواني در نظر گرفته شده است.
دكتر عقيلي با اشاره به تاكيد اين طرح بر بهداشت ، ايمني و محيط زيست ، در مورد اهداف اين طرح گفت: مشاركت دانش آموزان كه منجر به ايجاد فرهنگ سلامت در مدرسه و جامعه مي شود ، سرآمدي مدارس كه منجر حركت افراد براي كنترل معضلات زيست محيطي و ايمني خواهد شد رتبه بندي و ايجاد بستر مناسب براي شكل گيري ساير سيستم هاي مديريتي بر اساس آن از جمله اهداف اين طرح است.
وي افزود: براي رتبه بندي مدارس 15 درجه مشخص شده است كه پايين ترين درجه تك ستاره قرمز و درجه اول 5 ستاره سبز دريافت خواهد كرد كه اين درجه بندي بر اساس آئين نامه بهداشت محيط مدارس صورت مي گيرد و مدارس به صورت سالانه بازنگري خواهند شد.
عقيلي با بيان اينكه درجه بندي مدارس به صورت آزمايشي در 60 مدرسه در شمال ، جنوب ، شرق و غرب كشور انجام مي شود، گفت: اين طرح در استان تهران در 4 مدرسه در شهريار ، 4 مدرسه در كرج ، 4 مدرسه در شهر ري و استان هايي نظير گلستان ، بوشهر ، اردبيل ، خراسان رضوي نيز هر در 12 مدرسه انجام مي شود. همچنين اين طرح شامل مدارس دولتي و غير انتفاعي ابتدايي ، راهنمايي ، دبيرستان دخترانه و پسرانه در مناطق محروم و غير محروم مي شود.
كارشناس ارشد مركز سلامت محيط و كار تصريح كرد: پس از اجراي آزمايشي اين طرح، سالانه 30 درصد مدارس از اين طريق تحت پوشش قرار مي گيرند تا به 100 درصد برسد.
وي گفت: معضل بهداشت محيط و نبودن امكانات لازم در مدارس در مدارس غير انتفاعي حادتر است چون بسياري از اين مدارس پيش از آن خانه بوده است ، بنابراين ممكن است براي 500 دانش آموز فقط 2 سرويس بهداشتي داشته و دانش آموزان حياطي براي بازي نداشته باشند و مشكلات رواني براي آنان ايجاد مي شود.
عقيلي با بيان اينكه فقط براي 600 هزار شامپو جهت رفع مشكلات بهداشتي دانش آموزان در مدارس 18 ميليون تومان اعتبار لازم است ، گفت: تا كنون هزينه هاي زيادي براي رفع مشكلات در مدارس صرف شده اما چون سيستم مديريتي وجود ندارد بنابراين هنوز به نتيجه مطلوب نرسيده ايم.
نظر شما