به گزارش خبرنگار مهر، سيد حسن نوربخش در جمع خبرنگاران با تاكيد بر اينكه سياست هاي بانك كشاورزي تابع سياست هاي دولت است ، افزود: ايجاد اشتغال ، توسعه بخش كشاورزي و عدالت اجتماعي ازجمله سياست هاي آينده بانك كشاورزي است .
وي با اشاره به افزايش 4/38 درصدي سپرده گيري بانك كشاورزي از مهر ماه سال 84 تا مهر ماه سال 85 ، گفت: اين در حالي است كه براساس گزارش بانك مركزي در طول مدت مذكور رشد سپرده گيري بانك مركزي بيش از 29 درصد رشد داشته است.
نوربخش در مورد انتخاب بانك كشاورزي به عنوان بانك اول در ميان بانك هاي كشور ، تصريح كرد: براساس نشريه معتبر بانك وابسته به موسسه اقتصادي فاينشنال تايمز ، در سال 2006 ميلادي بانك كشاورزي براي چهارمين سال پياپي به عنوان بانك برتر ايران معرفي و همچنين جزء هزار بانك برتر جهان اعلام شده است .
وي با اشاره به اينكه اولويت و جهت گيري برنامه هاي بانك كشاورزي پروژه هاي زودبازده و اشتغالزا است، گفت : تاكنون و در اين رابطه 100 هزار پروژه به بانك معرفي شده كه از اين ميزان براي 70 هزار پروژه پرونده تكميل شده است .
به گفته نوربخش، از 70 هزار پروژه ، 51 هزار پروژه تصويب شده كه براي اجراي آنها حدود 870 ميليارد تومان اعتبار نياز است .
مديرعامل بانك كشاورزي در مورد افزايش سرمايه بانك كشاورزي از سوي دولت ، گفت: با توجه به پيشنهاد بانك كشاورزي مبني بر افزايش سرمايه بانك كشاورزي ، دولت افزايش سرمايه بانك كشاورزي را تصويب كرده است.
وي بدهي دولت به بانك كشاورزي را طي چهار تا پنج سال گذشته حدود 350 ميليارد تومان اعلام كرد و افزود: دولت تصويب كرده، 350 ميليارد تومان از بدهي به بانك كشاورزي كه در قالب لايحه اي به مجلس ارائه شده ، پرداخت شود و همچنين 400 ميليارد تومان طلب ديگر بانك نيز كه بخشي از آن مربوط به دولت است، قرار است در قالب لايحه اي به مجلس برود .
نوربخش تصريح كرد:همچنين و با تاكيد بر تثبيت استراتژي دولت، كل تسهيلات بانك به بخش كشاورزي تخصيص خواهد يافت اما خدمات رساني به تمام مردم ايران است .
وي با اشاره به تعامل ميان بانك كشاورزي و وزارت جهاد كشاورزي گفت: براساس تعامل ميان بانك كشاورزي و وزارت جهاد كشاورزي قرار است با برنامه ريزي انجام شده پروژه هاي تصويب شده براي دريافت تسهيلات از بانك فقط يكبار آن هم در وزارت جهاد كشاورزي از نظر ميزان اعتبار تخصيص يافته بررسي شود .
نوربخش درمورد روند وصول مطالبات افراد بدهكار به بانك كشاورزي ، گفت: طي چهار تا پنج سال گذشته متاسفانه ميزان وصول مطالبات بانك افت كرد كه هم اكنون و با بررسي ها تعدادي از كارشناسان حقوقي درحال پيگيري و وصول مطالبات هستيم .
وي از بدهي 250 ميليارد توماني 30 نفر از وام گيرندگان دانه درشت بانك كشاورزي خبر داد و افزود: عمده تسهيلات با رقم بالاي پرداختي طي چهار تا پنج سال گذشته از سوي بانك كشاورزي مربوط به گشايش اعتبار بوده به طوريكه مثلا فرد متقاضي قرار بوده ذرت يا قطعات الكترونيك ، ساعت و يا آهن وارد كنند كه پس از واردات و فروش اين اقلام در داخل ، پولي به بانك كشاورزي واريز نكرده و بانك مجبور شده به دليل ضمانت فرد از طرف وي به بانك خارجي پول پرداخت كند .
مدير عامل بانك كشاورزي تاكيد كرد: با پيگيري هاي به عمل آمده تا كنون حجم بالايي از مطالبات اين بانك از اين افراد دريافت شده است.
نوربخش تصريح كرد: بانك كشاورزي در طول يكسال گذشته و در راستاي تمديد بدهي كشاورزان بهويژه در مناطق محروم معادل 950 ميليارد تومان را از 350 هزار كشاورز دريافت نكرده است .
وي با اشاره به اينكه بانك كشاورزي براي سال آينده آمادگي كامل را براي خريد تضميني گندم را دارد ، گفت: در سال زراعي جاري با توجه به اينكه وزارت بازرگاني خريد گندم را بر عهده گرفت و بانك اين وزارت خانه بانك ملت است لذا مسئوليت خريد تضميني گندم به اين بانك واگذار شده و بانك ملت در راستاي خريد تضميني گندم كشاورزان حدود 200 تا 300 ميليارد تومان سود كرده است.
نوربخش با اشاره به آمادگي بانك كشاورزي براي پرداخت بيشتر از بانك ملت، تصريح كرد: در حال حاضر بانك كشاورزي خدمات رساني عمده اي را به گندم كاران دارد به طوري كه در سال زراعي جاري 630 ميليارد تومان به گندم كاران بابت عمليات كاشت ، داشت و برداشت و 60 ميليارد تومان تسهيلات نيز براي توليد بذر گندم پرداخت كرده است.
به گفته مدير عامل بانك كشاورزي ، تا كنون و در سال 85 حدود دو هزار و 500 ميليارد تومان تسهيلات از سوي بانك كشاوررزي پرداخت شده كه اين ميزان شامل 600 ميليارد تومان بابت پروژه هاي كوچك زودبازده ، حدود 600 ميليارد تومان در قالب پروژه هاي كمك هاي فني و اعتباري و وجوه اداره شده وزارت جهاد كشاورزي و يك هزار و 200 ميليارد تومان پرداخت به كشاورزان براي هزينه هاي جاري آنها بوده است.
نوربخش با اعلام اينكه هم اكنون بانك كشاورزي با افزايش تعداد مشتريان و كمبود منابع مالي مواجه است ، تصريح كرد: در سال جاري برنامه ريزي شده است كه حدود پنج هزار و 500 ميليارد تومان تسهيلات پرداخت شود اما اين در حالي است كه براساس بررسي هاي صورت گرفته مشتريان مراجعه كنندگان به بانك طي سال 85 حدود 11 هزار ميليارد تومان از بانك تقاضا خواهند كرد .
وي تصريح كرد: در اين راستا و با توجه به مذاكرات صورت گرفته در اوايل سال جاري با رئيس جمهوري مقرر شده كه دولت كمك هاي مناسبي را شامل مبلغ يك ميليارد دلار به بانك كشاورزي ارائه دهد كه اميد است به تصويب مجلس برسد .
نظر شما